Menu
in

Avengers: Endgame Finalinde Iron-Man’in Hayatta Kalması Planlar Dahilindeymiş

Avengers: Endgame senaristleri Iron Man’i yaşatmayı düşündüklerini fakat sonra bu karardan vazgeçtiklerini açıkladılar.

Tony Stark karakteri, Jon Favreau’nun 2008’de çektiği Iron Man filmi ile izleyicilerle buluşmuştu. Zamanla role daha da kendini kaptıran Robert Downey Jr. film dışındaki hayatında dahi Tony Stark’ın tarzında giyiniyor, görünüyor ve konuşuyordu. Öyle ki, Stan Lee onu oğlu gibi görmeye başlamıştı, çünkü kendi yarattığı karakter olan Tony Stark; sanki çizgi romanlardan fırlamışcasına karşısında duruyordu. Yıllar ilerledikçe nasıl Robert Downey Jr. olgunlaştıysa, Tony de öyle olgunlaştı ve Avengers: Endgame filminde onu artık bir baba figürü olarak görmeyi başardık.

Ancak ne yazık ki o bir babanın yanı sıra aynı zamanda bir kahramandı. Hem kızına, hem de kalan bütün canlılara yaşanabilecek bir evren sağlamak adına kendini feda etti. Bu yüzden Tony Stark’la büyüyen bir neslin sinemada onun ölümünü izlerken içinden bir parçanın kopması gayet doğal bir histi.

- Reklam -

Avengers: Endgame’in senaristleri, Tony Stark için düşündükleri alternatif bir sonla yeniden gündeme geldiler. Christopher Marcus ve Stephen McFleey aslında Tony Stark’ı öldürmemeyi planlamışlar. Hem filmin yönetmenleri Russo Kardeşler’in, hem de Marvel’ın patronu Kevin Feige’in söylediklerine göre Iron-Man’i öldürme fikri 2016 yılında ortaya çıkmış. Robet Downey Jr.’a bu fikir sunulduğunda fikirden son derecede rahatsız olmuş. Sonuçta kim 11 senedir canlandırdığı ve insanların gözünde bir ikon haline gelmiş karakterinin ölümünü izlemek ister ki?

Downey düşünceye ısınamamış ve tereddütte kalmış olsa da, taşlar yavaş yavaş kafasında yerine oturmuş. Hatta Robert öldüğü sahneyi dâhi zevkle oynamış. Sonuçta normal bir insan doğar-büyür-ölür, bir süper kahraman ise doğar-büyür-sevdiklerini korumak uğruna ölür. Karakter gelişimi dediğimiz şey de bir süper kahraman filminde tam olarak budur.

Iron Man gerçek bir “kahraman” olarak Marvel Sinematik Evreni’ne veda etti

Canada.com sitesine konuşan senaristler şöyle bir açıklama yaptı:
“Tony’yi yaşattığımız takdirde, o karakterde yeni bir hikaye olup olmadığına baktık, “ne yapabiliriz”in yollarını aradık. Fakat “ölmek” Iron Man’in gerçek bir kahraman olması için yapması gereken son şeydi. Bundan daha iyi bir hikaye yoktu. Kaptan Amerika’ya gelince, ilk filminde iki kez kendini öldürmeye çalıştı. Bu yüzden bunu tekrar yapmak çok da ilginç bir şey olmayacaktı.”
Senaristlerin söylediği son cümleye bakarak aslında Iron Man’e de haksızlık ettiğini söyleyebiliriz. Çünkü kendisi de birçok sahnede ölümün kıyısından döndü. Hatırlarsanız Avengers serisinin ilk filminde chitauri’leri yok etmek için nükleer bombayı New York’taki portaldan geçirdi ve ölümün eşiğinden döndü. Avengers: Age of Ultron’da Sokovia’ya yaptığı şey yüzünden kendini ve Thor’u öldürebilirdi. Son olarak Thanos’a ulaşıp ulaşamayacağından emin olmasa bile Dünya’dan ayrılıp uzayın derinliklerine doğru yolculuğa çıktı. Ölüme yaklaştığı her seferde, sanki şansının ne zaman tükeneceğini tahmin ediyormuş gibi sınırlarını zorlamaya devam etti. Ve nihayetinde, gerçek bir “kahraman” olarak Marvel Sinematik Evreni’ne veda etti.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Senaristlerle hemfikir misiniz? Yoksa Iron Man ölmeseydi de yaşamaya devam etseydi daha iyi bir son olur muydu? Ya da siz olsaydınız kimi öldürürdünüz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Filminde Yakalanan Detay, Tony Stark’a Neyin İlham Verdiğini Gösteriyor

* Avengers: Endgame Hakkındaki Bu Teori Iron Man’e Bakış Açınızı Değiştirebilir

* Avengers: Endgame Filminden Kesilen Iron Man Sahnesi ve Gamora Sürprizi

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version