Menu
in ,

PlayStation Oyunlarından “Days Gone” Film Oluyor: Başrol ve Senarist Belli Oldu

Days Gone film oluyor. PlayStation’ın ünlü hayatta kalma temalı oyunu sinemaya uyarlanıyor. Yapımın başrolü ve senaristi de ortaya çıktı.

Days Gone film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Sony, PlayStation’ın ünlü hayatta kalma temalı zombi oyununu beyaz perdeye getiriyor.

Hollywood sinema sektörü, video oyun uyarlamaları üzerine onlarca yıl süren şanssız bir dönemden sonra, son dönemlerde bu tarz filmlerde biraz daha tecrübe kazanmaya başladı. Örneğin Universal, Sonic the Hedgehog serisi ile güzel bir başarı yakalarken, Sony de Tom Holland’ın başrolde olduğu Uncharted filmiyle başarıyı yakaladı. Görünen o ki, uyarlamalar bunlarla sınırlı kalmayacak ve yaklaşmakta olan birçok yeni yapım var.

Days Gone ilk olarak 2019 yılında PlayStation 4 için yayınlandı. Kıyamet sonrası bir gelecekte ve  Oregon’da geçen oyun, insanları Freakers olarak bilinen zombi benzeri varlıklara dönüştüren bir salgından iki yıl sonrasını anlatıyor. Hikâye, kanun kaçağı ve motosiklet meraklısı Deacon St. John’un, öldüğü sanılan karısını aramak için vahşi doğaya adım atmasını konu alıyor. Karışık eleştiriler alan Days Gone, tüm bunlara rağmen 2019’da en çok satan 20 oyundan biri oldu. Bu satış başarısı sonrası herkes Sony ve oyunun yapımcısı Bend Studios’tan bir devam oyunu bekledi. Yine de şimdiye kadar bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Şimdi ise devam oyunu olmasa da, Days Gone hayranlarını mutlu edecek başka bir haber var.

- Reklam -

Days Gone Film Uyarlaması Henüz Bir Yönetmene Sahip Değil

Deadline’a göre Deacon St. John’un hikâyesi, Sony PlayStation Productions ile beyaz perdeye uyarlanıyor. Outlander ile tanınan Sam Heughan filmde başrol oynayacak. Days Gone’ın senaryosunu ise Oscar adayı yazar Sheldon Turner hazırlayacak. Haberde, Turner’ın senaryosunun “motosiklet filmlerine bir aşk şarkısı” olduğunu belirtiyor. Şu an için filmi kimin yöneteceği, çekimlerin ne zaman başlayacağı ya da sinemalara çıkacağı tarih gibi bilgiler ise paylaşılmadı.

Sony’nin Days Gone filmi üzerinde çalışıyor olduğu duyurusunun zamanlaması oldukça dikkat çekici. Tom Holland’ın video oyunu filmi Uncharted, 120 milyon dolarlık çekim bütçesine karşılık dünya çapında 401 milyon doları aşan bir gişe hasılatı elde etmişti. Her ne kadar hayatta kalma temasıyla öne çıksa da, zombi filmi olarak da kategorize edilebilecek yeni uyarlamanın başarılı olma ihtimali var. World War Z ve Resident Evil gibi büyük aksiyon yapımları da geçmişte oldukça başarılı sonuçlar almıştı. Days Gone’ın doğru şekilde uyarlanması da Sony için bir başka büyük başarı getirebilir.

Uncharted sonrası Sony’nin Days Gone’ı da beyaz perdeye uyarlayacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yo

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version