Menu
in

Doctor Strange 2 Filminden İlk Tepkiler Gelmeye Başladı: “Sam Raimi Farkını Ortaya Koyuyor”

Doctor Strange 2 için ilk yorumlar gelmeye başladı. Eleştirmenler yeni Marvel Sinematik Evreni filmindeki Sam Raimi dokunuşunu övüyor.

Doctor Strange 2 yorumları gelmeye başladı. Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen filmlerinden biri olan yapım, bu hafta vizyona girecek. Eleştirmenler ise filmi her zaman olduğu gibi önceden izleyip spoiler içermeyen yorumlarını sosyal medya üzerinden paylaştılar.

Marvel Sinematik Evreni’nin Black Widow ile başlayan dördünü aşaması, Infinity Saga’nın sonundan bu yana birçok yeni alanı keşfediyor. Avengers, MCU’da hâlâ önemli bir konumda yer alsa da, Marvel Studios yerleşik kahramanların daha fazla ortaya çıkmasına izin veren yeni bir çağı da hayranlarla buluşturuyor. Dördüncü aşama, sadece sinema perdesinde değil aynı zamanda Disney+ dizileriyle de yeni kahramanları ve kavramları tanıtıyor. Bunlardan en başında alternatif gerçekliklere gitmek ve sevilen karakterlerin farklı varyasyonlarını kullanmasına izin veren Çoklu Evren.

Peter Parker’ın üç neslini bir araya getiren Spider-Man: No Way Home’un ardından, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, olaya farklı bir boyut kazandıracak. Benedict Cumberbatch’in bir kez daha baş kahraman olarak geri döndüğünü gören devam filmi, MCU’nun Multiverse ile ne kadar ileri gidebileceği konusunda çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor. Hayranlar Scarlet Witch, Christine Palmer ve Stephen Strange gibi karakterlerini görecek olsa da, ikonik Marvel kahramanlarının bazı önemli sahnelerinin de filmde yer alacağı biliniyor.

- Reklam -

Filmin çıkışına sadece üç günlük bir süre kalmışken, çeşitli basın mensupları filmi önceden gördü ve sosyal medyada spoiler içermeyen ilk tepkilerini paylaşmaya başladılar. İşte bazıları:

İşte İlk Doctor Strange 2 Yorumları

Eric Italiano

“Multiverse of Madness hem Sam Raimi filmi hem de Doctor Strange’in hayatından bir gün gibi geliyor. Evrenin çok yönlü karakter yapısına rağmen film oldukça bağımsız. Doctor Strane 2, kendi hikâyesine ve tarzına odaklanıyor. Yapım, Doctor Strange’i bu kadar havalı yapan şeyin ne olduğunu anlatmak adına görsellik, kurgu ve tema açısından güçlerden ve kusurlardan yararlanmak konusunda inanılmaz bir iş çıkarıyor. Klasik MCU ögeleri, önceki süper kahraman filmlerine atıflar ve korku unsurları ile karışıyor.”

Maggie Boccell

“Doctor Strange 2, yıllardır bir Marvel filminde yaşadığım en tuhaf ve en korkunç eğlence. Sam Raimi korku taşlarını üst üste koyuyor ve Elizabeth Olsen kadınsı travma ve kendi kayıplarımızla başa çıkmak için ne yapmaya istekli olduğumuz konusunda ustaca bir tavır sergiliyor.

Xochitl Gomez sayesinde de America Chavez’i daha fazla görmek için sabırsızlanıyorum. Kızlar bu evreni yönetiyor ve hepiniz bunun için her zaman hazır olduğumu biliyorsunuz.”

Diego Andaluz

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness farklı sahnelerle dolu vahşi bir yolculuk gibi. Elizabeth Olsen inanılmaz bir performansla öne çıkıyor ve Sam Raimi, kişilik ve daha güçlü bir yapıdan yararlanabilecek olan baş döndürücü bir tempo ile aşılanmış muhteşem bir görsel gösteri sunuyor.”

Dino-Ray Ramos

“Doctor Strange eğlenceli bir gezintiydi ve Sam Raimi’nin her istediğini yapmasına izin vermelerine bayıldım. Xochitl Gomez bir yıldız gibiydi. Ayrıca filmin adının Scarlet Witch and the Multiverse of Madness olması gerekirdi.”

Perri Nemiroff

“MARVEL BİR KORKU FİLMİ YAPTI! Garip, korkutucu ve ’Çoklu Evren Çılgınlığında’ alt başlığını kesinlikle hak ediyor. Bu filmde Sam Raimi dokunuşlarını yeterince göremeyeceğinizden endişeleniyorsanız, korkmayın! Daha iyi bir Sam Raimi & MCU filmi olacağını hayal edemiyorum. Türü seven kalbim şu an deli gibi çarpıyor.”

POC Culture

“Doctor Strange gösteriminden az önce çıktım! Arkadaşlar…. Bu şimdiye kadarki en EPİK süper kahraman filmlerinden biri! Sam Raimi, MCU’ya şanlı dehşetini getirdi! Bu inanılmaz!

Elizabeth Olson’ın performansını yeterince övemem. Ama şimdilik söyleyeceğim tek şey, gerçekten başarılı olduğu ve izleyicilerin sürekli Wanda için tezahürat yaptığı.

Spoiler almış olmanız bir şey ifade etmiyor. Hikâye ne olursa olsun çok tatmin edici. Film drama, mizah ve duyguyu mükemmel bir şekilde dengeliyor. Ne inanılmaz bir deneyim…

Wong ve Mordo’nun filmde hâlâ yeterince yer bulamadığını söyleyeceğim. Kesinlikle ikisinden de daha fazlasını almayı dilerdim. Benedict Wong, ona hak ettiği hikâyeyi verecek bir Disney Plus dizisini hak ediyor.

Ve hepinizin merak ettiği o sorunun cevabı: evet. Jenerik sonunda iki farklı sahne daha var!

Tekrar izlemem gerekiyor…”

Courtney Howard

“Doctor Strange 2, son derece eğlenceli sekanslar, karakter odaklı ve sürekli değişen yanıltıcı görsellerle dolu. Xochitl Gomez bir sahne hırsızı. Elizabeth Olsen sahnenin sahibi. Benedict Cumberbatch ise süper. Yeni Başlayanlar İçin Korku adına iyi bir giriş. Raimi imzası kendini hissettiriyor.”

Erik Davis

“Multiverse of Madness, şimdiye kadarki en ürkütücü, en çılgın, en zeki, en akılda kalıcı ve ürkütücü Marvel filmi. Sam Raimi korku unsurlarını filme çok iyi şekilde dahil etmiş ve bunu çok sevdim. Danny Elfman’ın müziği, filmin tuhaf, gizemli tonuna mükemmel bir şekilde uyuyor. Ayrıca Elizabeth Olsen bana kalırsa filmin en iyi oyuncusu.

En çok Doctor Strange’in hırslı hâllerinden keyif aldım. Mizahi yönü daha hafif ve her şeyin kötülüğüne nasıl daha fazla eğildiği ortada. Raimi’nin gerçekten eğlendiği yer burası. Doctor Strange, karanlığa doğru çekilenlerin, o girdapta kaybolmaması için verdikleri mücadele hakkında bir film.”

Yorumlardan da anlaşılacağı üzere ilk tepkilerin ortak noktası, Sam Raimi’nin yönetmenliğinin ve tarzının Doctor Strange in the Multiverse of Madness’a mükemmel bir şekilde uyduğuna dair fikir birliği. Raimi, Tobey Maguire’ın orijinal Spider-Man üçlemesini yönettiği için süper kahraman türüne yabancı değil. Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Raimi’nin Spider-Man üçlemesinden çok farklı görünüyor, ancak ilk yorumlara dayanarak, MCU filmine geçmiş çalışmalarının başka bir unsurunu getirdiği söylenebilir: Korku.

Beklenen film, 6 Mayıs 2022 tarihinde vizyonda olacak.

Sizlerin Doctor Strange’in devam macerası ile ilgili beklentileri neler? Sizce hangi sürpriz karakterler yapımda yer alacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version