Menu
in

George Orwell’ın Efsane Distopyası “Hayvan Çiftliği” Netflix Filmi Oluyor!

George Orwell’ın önemli distopyalarından “Hayvan Çiftliği”, Andy Serkis yönetmenliğinde bir Netflix filmine uyarlanıyor!

Netflix orijinal dizilerinin yanı sıra film projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Ekibin sıradaki hedefi distopya edebiyatının önemli örneklerinden George Orwell’ın 1945 yılında yayımlanan romanı Hayvan Çiftliği oldu.

“Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir.” tanımıyla hem çağına hem de sonrasına ışık tutan Hayvan Çiftliği uyarlamasının yönetmen koltuğunda ise tanıdık bir isim var. Andy Serkis! Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nde Gollum’u canlandıran, Maymunlar Cehennemi’nde ise Caesar’a hayat veren ünlü oyuncu filmin başında olacak. Filmin yapımcılığınıysa Matt Reeves’in sahibi olduğu 6th & Idaho şirketi üstlenecek.

Deadlineın haberine göre Hayvan Çiftliği’ni tamamen çağdaş bir anlayışla ekranlara taşıyarak Orwell’ın satirik ve dramatik gücünün günümüz olaylarıyla nasıl bağlantılı olduğunu göstermek istediğini belirten yapım ekibi, şimdiden ağzımıza bir parmak bal çaldı bile.

- Reklam -

Zengin alegorisi ve hicviyle türün hayranları tarafından oldukça sevilen Hayvan Çiftliği’ni bir de Netflix ekralarında görmek heyecan verici olacak.

Yapım için henüz bir tarih açıklanmadı, ancak filmin 2019’dan önce gelmesi beklenmiyor.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Yorum Yap

Exit mobile version