Menu
in

Joaquin Phoenix’li Joker 18 Yaş Sınırıyla Geliyor

DC evreninin tanınmış en kötü ve karizmatik karakterlerinden Joker büyük ihtimalle 18 yaş sınırlamasıyla beyaz perdede olacak.

Son yıllarda Deadpool ile bir kez daha kendini gösteren +18 film furyası ile sinemada daha kaliteli işler izlediğimiz bariz. Herhalde bunun en iyi örneğini Logan filminde gördük diyebiliriz. Deadpool’un başarısını gören yapım şirketi Logan’ı da bu konuda bağımsız bırakmış ve gerek görsellik gerek senaryo açısından çok daha doyurucu bir yapım izlemiştik. Görünen o ki Joker filmi de böyle olacak.

Filmle ilgili olarak uzun süredi 18 yaş sınırı olup olmayacağıyla ilgili bir tartışma dönüyordu. Ve geçtiğimiz pazar günü Joker filminin yönetmeni Todd Phillips‘in gelen bir soruya verdiği cevap üzerine konu netlik kazandı.

- Reklam -

thegabrielscott: MPAA (Motion Picture Association of America) derecesi???

toddphillips1: Film R-Rated olarak gelecek. Bu soru bana çok fazla soruldu. Herkesin bildiğini varsayıyordum. Üzgünüm.

R-Rated derecesi 18 yaşından küçüklerin izlemesinin sakıncalı olduğu değerlendirme sistemi olarak geçiyor. Yönetmenimiz de bunun herkes tarafından bilindiğini düşünmüş olacak ki ayrıca bir açıklama yapmaya ihtiyaç duymamış. Bu arada MPAA (Motion Picture Association of America) filmler tamamlanana kadar herhangi bir derecelendirme yapmıyor. Yani anlayacağınız bu yönetmenin kendi düşüncesi. Film bittikten sonra böyle bir sınırlamaya tabii olacağını ön görüyor.

Peki şimdiye kadar Joker filmiyle ilgili neler biliyoruz? Bildiğimiz en önemli şey kısaca açıklanmış konusu. Söz konusu filmde Joker karakterinin geçmişine gideceğiz ve Joaquin Phoenix tarafından canlandırılan Arthur Fleck isimli başarısız komediyenin rezil ilerleyen hayatı sonucu nasıl delirdiğini ve kötü bir karakter olmaya yöneldiğini izleyeceğiz. Phoenix’in bu çılgınlığı sinemada nasıl yansıtılacağı da merak edilen konulardan.

Joker, 4 Ekim 2019 tarihinde sinemalarda olacak.


Joker Filminden İlk Fragman Geldi

Kaynak: comicbook

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version