Menu
in

Danimarkalı Yönetmen Lars von Trier’e Parkinson Teşhisi Kondu

Lars von Trier, Parkinson hastalığına yakalandı. Danimarkalı yönetmen, son olarak The Kingdom dizisinin yeni sezonu üzerine çalışıyordu.

Lars von Trier, Parkinson ile mücadele ediyor. Ünlü yönetmenin hastalığını yapım şirketi açıkladı.

Danimarka’nın en önemli yönetmenleri arasında yer alan, Melancholia (Melankoli), Antichrist (Deccal), Dancer in the Dark (Karanlıkta Dans) gibi filmlerin yönetmeni Lars von Trier’e Parkinson teşhisi konuldu.

Şimdilerde 25 yıl sonra The Kingdom (Riget) dizisinin yeni sezonu ile bir kez daha izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Lars von Trier hakkında üzücü bir haber geldi. Danimarkalı yönetmenin yapımcısı Zentropa, gelişmeleri dün düzenlediği bir basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

- Reklam -

Zentropa, Von Trier’in hastalığı nedeniyle The Kingdom’ın 3. sezonu öncesinde yönetmenin çok az röportaj vereceğini kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Lars’ın morali yerinde ve semptomlarını kontrol altına almak ve yeni projesi Riget [The Kingdom] Exodus’u tamamlayabilmek için tedavi görüyor.”

Lars von Trier Parkinson Teşhisi Konmadan Önce The Kingdom Dizisinin Yeni Sezonuyla Meşguldü

İlk defa 1994 senesinde yayımlanan The Kingdom, 1994’de ikinci sezonuyla hikâyesini noktalamıştı. Daha sonra Stephen King imzasıyla Kingdom Hospital adı altında ABD uyarlamasına da kavuşan yapım için Lars von Trier yıllar sonra harekete geçerek 3. sezon çalışmalarına başlamıştı.

Tam adı The Kingdom Exodus olarak duyurulan dizinin prömiyeri 31 Ağustos 2022 tarihinde Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirilecek.

Dizi, lanetli olduğu düşünülen bir hastanedeki beyin ve sinir cerrahisi koğuşunun personel ve hastalarının hikâyelerini konu alıyor.

The Kingdom Exodus’un oyuncu kadrosunda Alexander Skarsgård, Mikael Persbrandt, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny ve David Dencik gibi isimler yer alıyor.

Lars von Trier, The Kingdom ile yükselişe geçen kariyerinin ardından 2001’de Dancer in the Dark ile En İyi Müzik kategorisinde Oscar adaylığı da almıştı.

Öte yandan 2011’de Melancholia filminin basın turları sırasında Adolf Hitler’i “anladığını” açıkladığı için Cannes Film Festivali’nden 7 yıl boyunca men edilmişti.

Danimarkalı yönetmenin imzasını taşıyan son film ise The House That Jack Built adlı korku ve suç dramasıydı. Trier son döneminde The Kingdom’ın 3. sezonuna odaklanmıştı.

Siz ünlü yönetmenin hastalığına dair ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version