Menu
in

Marvel Sinematik Evreni Filmleri Yeniden Ertelendi

Marvel Sinematik Evreni filmleri yeni bir erteleme daha aldı. Stüdyonun 2022’de vizyona girecek tüm yapımları için hayranlar bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar.

Marvel Sinematik Evreni filmleri yeni bir erteleme daha aldı. 2022 ve 2023’te çıkacak olan 6 yapımının tarihini ileri öteleyen şirket, 2 filminin çıkış tarihini ise takvimden tamamen kaldırdı.

Disney’in sahibi olduğu Marvel Studios, genelde dikkatli bir şekilde çizilen programları ile tanınır. Çünkü çoğu yapımı bir şekilde diğer filmlerle bağlantılıdır. Ancak 2020’nin başlarında hayatımıza giren Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok stüdyonun planları alt üst oldu. Bunlar arasında en çok etkilenen stüdyolardan biri de Marvel Studios oldu.

2008’den bu yana her yıl en az bir film çıkaran stüdyo, 2020’yi tek bir film çıkarmadan geçirmek zorunda kaldı. Film çekimleri iptal edildiği için gerek dördüncü aşama için hazırladığı filmleri, gerekse Disney+ ile ilk defa gelecek olan dizilerini ileri bir tarihe ötelemek zorunda kaldı. Sonunda aşının bulunması ve hayatın tekrar normalleşmeye başlaması ile MCU için nihayet kesin bir program çizgisi de başlamış oldu.

- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni 2021 yılına önce WandaVision ve daha sonra da The Falcon and the Winter Soldier dizileriyle başladı. 2020’nin mayıs ayında çıkması beklenen ancak ertelenen Black Widow nihayet Temmuz 2021’de gösterime girdi ve ardından Eylül 2021’de Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings geldi. Şu an yılın geri kalanı için stüdyodan çıkacak olan Eternals ve Spider-Man: No Way Home da merakla bekleniyor. Fakat bu iki yapım sonrası gelecek olan tüm Marvel filmleri tamamen erteleme almış durumda.

Marvel Sinematik Evreni Filmleri için Hayranlar Bir Süre Daha Beklemek Zorunda

Disney, Doctor Strange in the Multiverse of Madness ile başlayan 6 Marvel Sinematik Evreni filmini resmi olarak erteledi. Sam Raimi’in yönettiği Doctor Strange’in devam filmi 25 Mart 2022’de gösterimde olacaktı. Ancak şimdi yeni tarih 6 Mayıs 2022 olarak açıklandı.

Söz konusu tarih aslında Thor: Love and Thunder’a aitti. Yapımın yeni tarihi de 8 Temmuz 2022’ye çekildi ve böylece Black Panther: Wakanda Forever’ın yerini aldı. Chadwick Boseman’sız yeni Kara Panter filminin güncel çıkış tarihi ise 11 Kasım 2022’ye ertelendi.

Daha öncesinde bu tarihte Captain Marvel’ın devam macerası olan The Marvels çıkacaktı. Şimdi ise kendisi bir sonraki yıla kaldı ve yeni çıkış tarihi 17 Şubat 2023 oldu. Ant-Man and the Wasp: Quantumania da ertelendi ve 28 Temmuz 2023’te vizyona girmesi planlanıyor.

Ek olarak şu an için tarihi belli olan isimsiz Marvel filmleri hakkında da güncelleme yapıldı ve biri 3 Kasım 2023’e çekildi. Daha önce bu isimsiz film için 10 Kasım 2023 çıkış tarihi gösteriliyordu. Çekilen iki isimsiz MCU filmi 28 Temmuz ve 6 Ekim olarak planlandı.

Bu büyük gecikmelerin gişeden dolayı olmadığı, çekim ve post prodüksiyon endişelerinden kaynaklandığı bildiriliyor. Disney çatısı altında olan Lucasfilm’in hazırladığı Indiana Jones 5 de bu ertelemelerden nasibini aldı ve 11 ay sonrasına itildi. Ayrıca başka bir 20th Century filmi için çıkış tarihlerini de yine değişti.

Sizler bu toplu ertelemeler hakkında neler düşünüyorsunuz? Söz konusu filmlerden en çok hangilerini bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Marvel

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version