Menu
in

Yeni RoboCop’un Başında Neill Blomkamp Olacak

Başarılı bilimkurgu filmlerinden tanıdığımız Neill Blomkamp, “RoboCop Returns” adındaki yeni devam filminin yönetmen koltuğunda oturacak.

Birçok bilimkurgu seven için 1987 yılında Paul Verhoeven tarafından çekilen orijinal RoboCop‘un yeri ayrıdır. Devamında çekilenler beklenenin altında kalsa bile, özellikle ilk film 20. yüzyılın kült filmleri arasında kendine yer bulmayı başardı ve hâlâ çok sevilmekte. 2014 yılında yeniden çekilen RoboCop ise hem eleştirmenler hem de hayranları tarafından olumsuz yorumlar almıştı.

Deadlineın paylaştığına göre, bir dönem gönüllere taht kuran bilimkurgu filmi, kendisine beyazperdede bir kez daha yer bulacak. Yönetmen koltuğundaysa Yasak Bölge 9 (District 9) ve Chappie gibi işleriyle bu türe oldukça yakın bir isim olan Neill Blomkamp oturacak.

RoboCop Returns” adındaki MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) aracılığıyla bizlerle buluşacak bu yeni proje, 1987 yılında çekilen filmin devamı için Michael Miner ve Ed Neumeier tarafından yazılan kullanılmamış senaryoyu temel alacak. Bu ikili aynı zamanda orijinal filmden sonra ilk defa birlikte projede yer alacaklar. Bu ekibe ek olarak Justin Rhodes da senaryo yazarları arasında bulunuyor.

- Reklam -

Blomkamp’ın bilimkurgu üzerinden sosyal eleştiri ve aksiyonu aynı potada eriten bir yönetmen olması, yeni RoboCop için hayranları heyecanlandıran bir durum. Bir önceki  gibi hayranları sinirlendirecek mi yoksa iyi bir film mi olacak göreceğiz.

Peki bu yapımla ilgili sizin düşünceleriniz neler?

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version