Menu
in ,

Yetişkinlere Yönelik En İyi 11 Süper Kahraman Filmi

Süper kahramanlar ilk etapta çocuklar için yaratılmış olsa da günümüzde şiddet ve cinsellik gibi temalara sahip uyarlamalar da izleyicilerin karşısına çıkabiliyor. İşte yetişkinlere yönelik en iyi 11 süper kahraman filmi!

Yetişkinlere yönelik süper kahraman filmleri (R-Rated) dendiğinde akla gelen en iyi yapımlar hakkında bir liste ile karşınızdayız.

The Suicide Squad’ın sinemalara gelmesiyle süper kahraman filmlerinde 18+ ibaresi yeniden görünür oldu. Geçmişten günümüze pek çok yapım yaş kısıtlamaları ile gelmiş, sevdiğimiz karakterleri çok daha sert iklimlerde izlememize imkân tanımıştı.

Listedeki kriterler DC veya Marvel şartı olmaksızın bir çizgi romandan uyarlama olmasını ve elbette süper güçlü karakterler barındırmasını gerektiriyor. R-rated olarak derecelendirilmiş, içerisinde vahşet, kaba dil ve sınırlı çıplaklık içeren bu yapımlar beyaz perdeye 18+ uyarıları ile konuk olmuşlardı.

- Reklam -

İşte Yetişkinlere Yönelik Süper Kahraman Filmleri

11. Punisher: War Zone

Filmi izlemiş olanlar War Zone’un iyi bir film olmadığını, listede ne aradığını düşünebilir ve haklılar da. Gelgelelim, Ray Stevenson’u Marvel’ın en kana susamış kahramanı Frank Castle rolünde tek bir adamı öldürmek için roket atarken izlediğinizde, herhangi senaryo eksikliğini unutabiliyorsunuz.

Lexi Alexander’ın neon ışıklarıyla dolu bir atmosferde sunduğu intikam hikâyesi, süper kahraman vahşetini bütün çıplaklığıyla sunuyor.

10. Kick-Ass

İmkânsız kafadan vuruşlar, organ çıkartışlar ve 12 yaşında bir Chloe Grace Moretz’in insanları bıçaklamadan önce küfretmesiyle dolu film belki de orijinaline en yakın çizgi roman uyarlamalarından. Matthew Vaughn’un Mark Millar ve John Romita Jr. eserinden uyarladığı yapım süper şiddetin ortasına düşmüş sıradan bir insanın normal ile absürt arasındaki çizgiyi geçerken akıl sağlığını koruma çabalarına odaklanıyor. Ayrıca, Batman gibi giyinmiş bir Nicolas Cage var.

(Yeni bir Kick-Ass filminin de yolda olduğunu hatırlatalım.)

9. Deadpool 2

David Leitch ve Ryan Reynolds bu filmle ilgili çalışmaya hiç başlamamışken bile ne yapacaklarını biliyordu. Daha fazla meta şakalar, daha kanlı sahneler, daha çok yıkılmış dördüncü duvarlar… Deadpool 2 ilk filmin üstüne formül olarak pek bir şey eklenmese de Zazie Beetz ve Josh Brolin filmi bir üst seviyeye çıkartıyor. Filmin Brad Pitt’in kariyerinin en iyi rolünü barındırdığını da(!) unutmamak lazım.

8. Darkman

Spider-Man ile süper kahraman filmlerini ana kültüre sokmasından 12 yıl önce Sam Raimi türün sevenlerine bir başka mücevher sunmuştu: Darkman. Liam Neeson’un kariyerinde yeni bir sayfa açan ilk aksiyon filmi Dr. Peyton Westlake’in intikam hikâyesini izleyicilere anlatıyor.

Yüzü ve kız arkadaşını kaybeden Westlake, Raimi’nin kendine has korku ögeleri ve laubali diyaloglarıyla Burton Batman’larından klasik korku filmi The Invisible Man ve Raimi’nin Evil Dead eserlerine kadar pek çok yapımdan esinlenen bir maceraya atılıyor.

7. Brightburn

Uzaydan düşen bir kapsül içinde bebek bulunur ve Kansas’taki çiftliklerinde yaşayan çift bu bebeği evlat edinir. Çocuk büyüdüğünde hakikat, adalet ve Amerikan yaşam tarzına inanmak yerine lazer gözleriyle insanları katletmeye inanır. James Gunn’ın yapımcılığını, kardeşi Matt ve kuzeni Mark Gunn’ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda David Yarovesky oturuyor.

Süper kahraman filmleriyle korku türü arasında tam yerini bulan yapım, “Ya Superman iyi biri olmasaydı?” sorusundan başladığı konusunu hiç ilerletmiyor ama bu keyifli bir film izlemek için tam da ihtiyacımız olan şey.

6. The Crow

Brandon Lee’nin trajik ölümüyle hatırlanan film gotik bir intikam hikâyesi anlatıyor. Eric Draven 30 Ekim’de (Şeytanın Gecesi) nişanlısıyla birlikte öldürülmesinin yıldönümünde, mistik bir karga tarafından uyandırılır ve katillerinden intikam almaya başlar.

Bugün bakınca klişe görünse de, görseller ve Lee’nin performansı bu kâbusları aratmayan filmi listeye sokuyor.

5. Deadpool

İddialara göre Ryan Reynolds tarafından sızdırılan test sahnesi internete düştüğü andan itibaren Deadpool filmi her süper kahraman hayranının ağzını sulandırdı. Film çıktığında da her şey yerli yerindeydi. Reynolds, Deadpool olarak mükemmeldi, Rhett Reese ve Paul Wernick’in senaryosu bir hikâyeyi, meta mizahı ve karakterin doğasını tam ayarında sunuyordu.

Hayranların ve Reynolds’un 11 yıl beklediği film bütün hedefleri 12’den vurdu ve ortaya ikinci en iyi gişe hasılatına sahip 18+ film çıktı.

4. Watchmen

Zack Snyder’ın gerçek dışı büyüklükte kaslara sahip tanrı kompleksli karakterler etrafına kurulu film zevkini tam karşılayan tek içerik Watchmen olabilir. Çizgi romanın sevenleri tarafından eleştirilen bazı tercihlerine rağmen Alan Moore ve Dave Gibbons’un eserini çoğu yerde karesi karesine sunan yapım 18+ süper kahraman filmleri arasında çok özel bir noktada.

3. The Suicide Squad

James Gunn 2014’te bir avuç üçüncü sınıf süper kahramanı aldı ve yılın en keyifli filmlerinden birisini yarattı. The Suicide Squad’ın başına geçtiğinde de en büyük endişe filmin Guardians of The Galaxy’nin küfür eden Groot’lu bir versiyonu olmasıydı.

Gunn’ın “korkutucu derecede güzel zihninden” gelen yeni Task Force X filmi işin hiç de böyle olmadığını gösterdi. Gunn, 2016 filminin belki de en büyük günahı olan karakterlerini sevdirme işine hiç girmeden, karşımızdakilerin her an beyni patlama riski taşıyan kötü adamlar olduğunu gözümüze sokuyor. Filmle ilgili yorumlarımızı buradan okuyabilirsiniz.

2. Blade

Süper kahraman filmlerinin atası Richard Donner’in Superman’ıysa, bu yapımların sürekli günlük güneşlik, iyilerin tek yumrukla kötüleri alt ettiği işler olmayacağını, biraz ciddiyet barındırabileceğini gösteren de Wesley Snipes’li Blade’di.

90’ların sonlarındaki aksiyon filmlerinin tek satırlık esprileri, soğuk ana karakterleri ve tam zıt kötü adamları dahil her klişesini barındıran yapım, vampir bıçaklamadaki yaratıcı koreografisiyle göz boyuyor.

1. Logan

Logan bu tarz listelerin üstünde bir yapım. Sadece en iyi 18+ ya da en iyi çizgi roman filmlerinden birisi değil, 21. yüzyılın şaheserlerinden. Bir yandan yol hikâyesi, bir yandan aile dramı, bilimkurgu distopyası, modern bir Western yapımı… En temelinde de, şaşmaz şekilde bir süper kahraman filmi.

Dünya ve kendileri tarafından paramparça edilmiş bir Wolverine ve Profesör X ile daha kendisini tanıyamadan parçalanmış Laura’nın hikâyesi yukarıda yazılan her türde güzel bir örnek yaratıyor ve çizgi roman filmlerinin çıkabileceği seviyeyi gösteriyor.


Sizin sevdiğiniz yetişkinlere yönelik süper kahraman filmleri hangileri? Listeye eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz yapımlar var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cbr

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version