in ,

Yazar Neil Gaiman Cinsel Saldırı ile Suçlanıyor

Neil Gaiman, Yeni Zelanda’da hakkındaki bir polis şikayeti nedeniyle cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya. Ünlü yazar, iddiaları şiddetle reddediyor.

Neil Gaiman Cinsel Saldırı Suçlaması
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, iki farklı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suçlanıyor. 63 yaşındaki İngiliz yazar ise iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Başta The Sandman çizgi roman serisi olmak üzere Amerikan Tanrıları, (American Gods), Yokyer (Neverwhere), Koralin ve Gizli Dünya (Coraline), Mezarlık Kitabı (The Graveyard Book) ve Yıldız Tozu (Stardust) gibi birçok eserle tanınan Neil Gaiman Yeni Zelanda’da cinsel saldırı iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

Tortoise Media’nın özel haberine göre iki kadın, yazarla rızaya dayalı ilişki içindeyken Gaiman’ın kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. İddialardan birisi 20 yıl öncesine dayanırken diğeri ise 2022 yılına tarihleniyor.

- Reklam -

Neil Gaiman’a yöneltilen suçlamalar Tortoise Media’da yayınlanan Master: the allegations against Neil Gaiman başlıklı 4 bölümlük podcast programında dile getirildi.

Neil Gaiman Cinsel Saldırı Suçlama

Kadınlar, “sert ve aşağılayıcı seks” iddialarını dile getiriyorlar ve bu olayların her zaman rızaya dayalı olmadığını belirtiyorlar.

Neil Gaiman İki Farklı Kadın Tarafından Cinsel Saldırı ile Suçlandı

Scarlett adlı 23 yaşındaki bir kadın, Şubat 2022’de Gaiman’la tanıştıktan birkaç saat sonra cinsel saldırıya uğradığını iddia ediyor. Scarlett’a göre saldırı Gaiman’ın Yeni Zelanda’daki evinde, kadının çocuk bakıcısı olarak göreve başladığı dönemde banyoda gerçekleşti.

Gaiman, o gün sadece “sarılıp” “öpüştüklerini” ve ardından tamamen rızaya dayalı üç haftalık bir cinsel ilişki yaşadıklarını söylüyor. Scarlett ise Gaiman’ın “sert ve aşağılayıcı” davrandığını ısrarla belirtiyor ve iddialarını mesajlar, notlar ve arkadaşlarının ifadeleri ile destekliyor.

K olarak kendini tanıtan diğer bir kişi ise Gaiman ile 2003 yılında Florida, Sarasota’da bir imza gününde tanıştığını ve o sırada 18 yaşında bir hayran olduğunu belirtiyor. K, 20 yaşına geldiğinde Gaiman ile romantik bir ilişkiye başladığını ve bu ilişkinin kendisinin “istemediği ve zevk almadığı” sert cinsel ilişkilere yol açtığını iddia ediyor. K ayrıca bir defasında Gaiman’ın K’nin itirazlarına rağmen onunla zorla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürüyor.

- Reklam -

Neil Gaiman Cinsel Saldırı

Neil Gaiman İddiaları Reddediyor

Öte yandan Neil Gaiman her iki iddiayı da reddediyor. The Sandman’in yazarı, K ile ilişkisinin hiçbir zaman yasadışı olmadığını ve bu tür davranışlarla suçlanmaktan “rahatsız” olduğunu belirtti. Gaiman’a göre K’nin iddiaları, ilişkinin sona ermesinden duyduğu “pişmanlıktan” kaynaklanıyor. Ayrıca ünlü yazar, Scarlett’ın iddialarını “yanlış hatıralarla ilişkilendirilen” bir durumuna bağlıyor.

Gaiman, kendisini cinsel saldırıyla suçlayan kadınlarla herhangi bir zamanda rızaya dayalı olmayan bir cinsel ilişki yaşadığı iddiasını da şiddetle reddediyor. Ayrıca 2022’de bir kadının şikayeti üzerine Yeni Zelanda polisinin soruşturma başlattığını anımsatan yazar, polisin Gaiman’ın soruşturmaya destek talebini reddettiğini, bunun da iddiaların “gerçekliği yansıtmamasından” ve “ciddiyetsizliğinden” kaynaklandığını söyledi.

Yeni Zelanda yetkilileri, bu soruşturmanın bir parçası olarak kilit kişilerle konuşma girişimlerinin başladığını ve bu çabaların devam ettiğini belirtiyor. Bununla birlikte yetkililer, “tarafların konumu da dahil olmak üzere bu davada dikkate alınması gereken bir dizi faktör” olduğunu da ekliyor.

Siz Neil Gaiman’a yöneltilen bu suçlamalara dair ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yakup'un Kitapları İnceleme - Neşe Taluy Yüce

“Yakup’un Kitapları” ya da Belirsiz Formların Mükemmelliği | Prof. Dr. Neşe Taluy Yüce

İnsan Gözünden İlham Alan Yeni ve Gelişmiş Bir Kamera Tasarlandı

İnsan Gözünden İlham Alan Yeni ve Gelişmiş Bir Kamera Tasarlandı