in

Öykü Dünyasının Yeni Fanziniyle Tanışın: KİLTABLET

Yeni bir öykü fanzini geliyor: Kiltablet

kiltablet ust
- Reklam -
- Reklam -

“Öykülerde yaşar hayat ve edebiyat… öykülerle” diyerek yayın hayatına başlayan Kiltablet, ilk sayısıyla raflardaki yerini aldı!

Aylık bir yayın olarak planlanan ve her ay farklı bir temayla karşımıza çıkacak olan Kiltablet’in ilk teması ise “fantastik” olmuş. İkinci sayının temasını ise şimdiden duyurmuşlar bile: “hayallerim ve ben”

Kiltablet’i kendilerinden dinleyelim:
“Zaman çizgisindeki iki bin on altıncı çentik, uygarlığımızın şimdiki yerini gösteriyor. kiltablet-fanzinİnternet ve beş buçuk inçlik cep telefonu kullanıyoruz. Bir de tek tanrılı dinlerin beşiği, petrol coğrafyasında doğanlar başta olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki türdeşlerimizi annelerinden doğduklarına pişman ediyoruz. Hayvan ve bitki türlerini yok ediyoruz gözümüzü kırpmadan… Soluk alıp verdiğimiz havayı bile. Hep birlikte. Yukardan, yani uzaya gönderdiğimiz uydulardan falan dönüp bakınca iğne ucu kadar bir hacmimiz var oysa. Paylaşamadığımız o iğne ucundaki cürmümüzse gökyüzündeki yıldızlar kadar çok. Bu kadar suçu karnımızı doyurmak için değil, daha çok tüketmek işliyoruz üstelik. Gelişe gelişe gelebildiğimiz yer burası. O zaman öykülerimizi yazalım”
Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi‘nden de hatırladığımız Nurdan Atay‘ın editörlüğünde hazırlanan fanzinin ilk konuğu ise, yine yakından tanıdığımız bir yazar olan Onat Bahadır.

- Reklam -

Meltem Uzunkaya, Giovanni Papini’nin Kaçan Ayna, Yeşim Narter, Jorge Luis Borges’in Kum Kitabı’nı tanıtıyor.

Bu sayının öykücüleri ise şöyle: Cenk Uras, Yurdagül Şahin, Kamil Olgun, Metin Çalışkan, Öznur Babur ve Canan Kuzuloğlu.

- Reklam -

Kiltablet Fanzin ile [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kuledibi dergi 1. sayı bellek

Kuledibi Yazılı Yayın Hayatına Başladı

karabasan wulf dorn ust

Psikolojik Gerilim “Karabasan” Raflardaki Yerini Aldı