in

Hamit Çağlar Özdağ’ın Yeni Kitabı Raflardaki Yerini Alıyor

Daha önce Kan Muskaları Destanı serisi sayesinde kendisini tanıma şansına eriştiğimiz Özdağ, bu seriden sonra İsyan Öyküleri kitabını kaleme aldı. Şimdi ise yeni bir kitapla, bir romanla bizlere yeniden merhaba diyor: Bir Yeniçeri Masalı.

bir yeniceri masali ust
- Reklam -
- Reklam -

Tarihi fantastik türündeki romanımız Osmanlı zamanında geçiyor. Yosma Hatun kendini çok iyi tanıyan bir yeniçeri. Ne halt yiyecekse genelde bunun farkında. Böyle sivri, uç bir karakterle başbaşa kaldığınızda ise gülümsememek elde değil. Bazen dünyadaki en mutlu varlık, bazen ise dünyadaki en ağzı bozuk kişi. Bu durum biraz da doğallığından kaynaklanıyor.

Peki ya Yosma’nın içinde bulunduğu bu roman bizlere neler anlatacak? Bunu görmek için sizleri arka kapak yazısını okumaya davet edelim:

bir yeniceri masaliAdreana… Alegra… Yok yok, biz ona Yosma Hatun diyelim, cümle âlem gibi…

- Reklam -

16. yüzyılın sonlarında doğar Yosma, Hırvat toprağında. Hasbehas yeniçeridir, Osmanlıdır. Simsiyahtır saçı, kapkaradır gözü. Teni akça pakça, dili pabuç kadar. Fikri neyse zikri de odur. Ve bilinmeli ki gönlünde bir Şehzâde Daryal yatar, bir de intikam…

Geçmişten gelen bir hesabı vardır Yosma’nın. Irzına geçmişler, anasını öldürmüşler. Dört gözle beklemektedir sefer haberini. Ve gün gelir, ferman işitilir, sefer vaktidir! Viyana yollarına düşülecek, cenk edilecektir. Büyük müjdedir bu Yosma Hatun nazarında! Ama cengin dehşetli yanıyla, bu tahsilatın karanlık tarafıyla nasıl yüzleşecektir?

Buyurun bir yeniçerinin masalına… Pürdikkat yapışın bu cesur hatunun kelamına…

Şükrü Karakoç‘un kapak tasarımı, Ömer Ezer düzeltisi ve Yankı Enki editörlüğünde İthaki Yayınları etiketiyle raflara gelecek olan bu roman 248 sayfa.

- Reklam -

Bu cuma çıkacak olan Bir Yeniçeri Masalı şu anda ön siparişte.

Her zaman şiirsel diliyle öne çıkan Hamit Çağlar Özdağ‘ı okumanızı öneririm, çünkü bu romanını çok sevdim!

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

her seyi bitirmeyi dusunuyorum ust

Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum: Derin Düşüncelerden Gerginliğe Geçen Kitap

yale universite kurs

Yale Üniversitesi’nin “1945’ten Günümüze Amerikan Romancılığı” Dersleri Bir Tık Uzağınızda