in

Ken Liu Bir Star Wars Romanı Yazıyor

“Yıldız Savaşları: Son Jedi’a Yolculuk” projesi kapsamında yayınlanacak eserlerle Luke, Leia ve Kaptan Phasma’yı daha yakından tanıyacağız.

star wars ken liu ust
- Reklam -
- Reklam -

Bilmiyorum istisnası var mıdır ancak bir filmin ya da oyunun romanını gördüğümüzde yazarlık koltuğunda oturan isim genellikle pek bilinmeyen veya biliniyorsa bile zaten o tür eserlerle adını duyurmuş birisi olur. Ancak gelen son haberlere bakılırsa bu sefer öyle olmayacak; çünkü Hugo, Nebula ve Dünya Fantazi Ödülü gibi alanında alınabilecek en önemli ödüllere ulaşmış birisi, Ken Liu, Luke Skywalker’ın geçmişini anlatan bir kitap yazıyor.

Hatırlarsanız Disney, Star Wars’ın haklarını aldıktan sonra alınan ilk kararlardan birisi genişletilmiş evrendeki eserlerin artık ana hikayeyi etkilemediği idi. Yani onlarca yıldır yazılmış onca roman, çizgi roman kenara itilmişti. Tabi bu kararın ardından Disney kendi genişletilmiş evrenini oluşturmaya başladı ve hızla yeni romanlar ve çizgi romanlar piyasaya sürüldü. Bu sürecin son meyvesi ise önümüzdeki aralıkta vizyonda girecek olan yeni Star Wars filmi Son Jedi’a hazırlık olarak düşünülen “Yıldız Savaşları: Son Jedi’a Yolculuk” projesi.

Şimdilik proje kapsamında yayınlanacak üç romandan haberdarız. Romanlardan ilki daha önce de Star Wars kitapları yazmış olan -bu kitaplar dilimize DEX tarafından kazandırılmıştıClaudia Gray’a ait ve ismi de Leia: Princess of Alderaan (Leia: Alderaan’ın Prensesi). Yani oldukça açık olduğu üzere Leia Organa’yı konu alıyor. Diğer roman ise The Legends of Luke Skywalker (Luke Skywalker’ın Efsaneleri) ve romanın yazarı ise ülkemizde Kralların Merhameti ile tanıdığımız Ken Liu olacak. Star Wars dünyasına yabancı olmayan bir diğer isim Delilah S. Dawson’un yazacağı roman Phasma’da da Güç Uyanıyor filminde Gwendoline Christie’nin canlandırdığı Kaptan Phasma’yı göreceğiz. Ayrıca bu yılın sonlarına doğru Marvel Kaptan Phasma hakkında Kelly Thompson‘un yazacağı 5 sayılık bir mini seri yayınlayacak.

- Reklam -

Ken Liu kendi sitesinde paylaştığı yazıda, Çin’de bir çocukken The Empire Strikes Back’in Donald F. Glut tarafından yazılan roman uyarlamasının okuduğu ilk bilimkurgu kitabı olduğunu, kitaba tam anlamıyla hayran kaldığını ve Yıldız Savaşları evreninin yaşamak istediği yer, yuvası olduğunu söylüyor. Yazıyı da şöyle bitiriyor: “Evdeyim, ait olduğum yerde. Gelmeniz için sabırsızlanıyorum.”

Liu’nun konuya bu kadar tutkuyla yaklaşması güzel, ortaya gerçekten güzel bir eser çıkabilir. Kitabın 31 Ekim’de satışta olacağını da söyleyelim ancak dilimize çevrilmesi, tabi çevrilirse, muhtemelen biraz zaman alacaktır. Bunlar da Disney’in yayınladığı kapak çalışmaları, gerçi yayınlanan eserlerin kapakları farklı olacakmış ancak ben bunları da epey beğendim:

- Reklam -

star wars legends of luke skywalkerstar wars leia princess of alderaan  star wars phasma

Bu arada Yıldız Savaşları: Son Jedi filmi de 15 Aralık 2017’de sinemalarda olacak.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ben efsaneyim ust

Ben, Efsane Tekrar Türkçe!

CosmicZion 3 ust

CosmicZion Zine’ın 3. Sayısında Tanrıların Anası “Kibele” Var!