in , ,

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Kazananlar Duyuruldu

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları açıklandı. Varlık Dergisi yayım hayatının 91. yılında geleneksel gençlik ödüllerine yeni bir halka ekliyor.

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları belli oldu. Türkiye’nin en köklü edebiyat dergilerinden Varlık tarafından düzenlenen yarışma; 30 yaş ve altındaki şiir ve öykü yazarlarını ödüllendirmeyi hedefliyor.

İlki 1933 yılında gerçekleştirilen Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri, derginin ve Varlık Yayınevi’nin kurucusu Yaşar Nabi Nayır’ın anısını yaşatmaya devam ediyor. “Türk edebiyatına yeni değerler kazandırma” amacını taşıyan yarışma, 2024 yılının kazananlarını sosyal medya ve resmi internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Şiir dalında 260, öykü dalında ise toplamda 137 dosyanın aday olduğu yarışmada ön elemeyi her iki kategoride de toplamda 20’şer eser geçmeyi başardı.

- Reklam -

İşte 2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları

Şiir Kategorisi

Şiir kategorisinde jüri Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte’den oluştu. Seçici kurul, ödülü oy birliğiyle Elif Akyol’un Mezarlıkların Kuşattığı Arzular isimli dosyasına layık gördü.

Rüveyda G. Balcı’nın Kız Kurusu ve Mert Tutucu’nun Jenerikte Akan Fakat Kimsenin Okumadığı Şiirler dosyaları ise oy çokluğuyla dikkate değer bulundu.

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananlar

Öykü Kategorisi

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin öykü jürisi Nursel Duruel, Kerem Işık, Pelin Buzluk, Selçuk Orhan ve Birgül Oğuz’dan oluştu. Seçici kurulun oy birliğiyle verdiği kararda Zelal Dicle Baz’ın Misafir Evinde Ölmek isimli dosyası ödülün sahibi oldu.

- Reklam -

Ayşe Burçak Tuğrul’un En Beklemediğin Anda ve Fatih Külahçı’nın Sükûnetin Replikası adlı dosyaları ise oy çokluğuyla dikkate değer görüldü.

Varlık Dergisi, ödül alan ve dikkate değer bulunan şair ve yazarların söyleşi, şiir ve öykülerini Temmuz 2024 tarihli 1401. sayısında yayımlayacağını duyurdu.

2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Varlık Dergisi

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Smoker Oyuncu One Piece 2. Sezon Kadro

“One Piece” 2. Sezonda Smoker’ı Canlandıracak Oyuncu Belli Oldu

Mesleğim Yazarlık Alıntıları - Haruki Murakami

Haruki Murakami’den Yazarlık Tavsiyeleri: İşte “Mesleğim Yazarlık” Kitabından Altı Çizilesi Satırlar