in ,

“300 Spartalı” Dizisi Geliyor

300 Spartalı dizisi için çalışmalar başladı. Warner Bros. Television, ilk filmin öncesini anlatan yeni bir yapımı geliştirme aşamasına aldı.

300 Spartalı Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

300 Spartalı dizisi ile Frank Miller ve Lynn Varley’nin ünlü çizgi roman serisinden uyarlanan kurmaca dünya genişlemeye devam edecek.

300: Rise of an Empire filminden on yıl sonra, yeni bir 300 projesi için çalışmalar başladı. Variety’nin haberine göre Warner Bros. Television, Pers ordusuna karşı cesurca direnen bir grup Spartalıyı konu alan 300’e dayanan bir televizyon dizisi geliştiriyor.

Proje henüz erken geliştirme aşamasında olduğundan dizi hakkında herhangi bir detay açıklanmadı. Ancak dizinin ilk filmin öncesini ele alacak bir prequel olacağı belirtildi.

- Reklam -

300 Spartalı Dizi

Şu an için projenin arkasında hangi sanatçıların yer alacağı duyurulmadı. Ancak ilk filmi de çeken Zack Snyder’ın diziyi yönetmesi ve yürütücü yapımcı olarak projede görev alması için görüşmeler gerçekleştirildiği aktarılıyor. Deborah Snyder’ın da yürütücü yapımcı olarak diziye katılması için hazırlıklar sürüyor.

300 Spartalı Dizisi Henüz Erken Geliştirme Aşamasında

İlk 300 filmi 2006 senesinde vizyona girdi. Yapım Gerard Butler’ın canlandırdığı Leonidas’ın savaşçılarıyla birlikte, Rodrigo Santoro’nun hayat verdiği Kral Xerxes’in öncülüğündeki Pers ordusuna karşı verdiği mücadeleyi konu almıştı.

Kendine özgü görsel dili ve akıllarda yer edinen replikleriyle hatırlanan yapım, dünya çapında 400 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde ederek Zack Snyder için ciddi bir çıkış imkânı yaratmıştı.

Frank Miller ve Lynn Varley’nin Dark Horse Comics imzasıyla 1998 yılında yayımlanan çizgi roman serisine dayanan film, 2014’te 300: Rise of an Empire ile macerasına devam etmişti. 110 milyon dolarlık bütçesiyle gişede 337 milyon dolar kazandıran devam filminin ardından 300 evrenine de bir virgül konmuştu.

- Reklam -

300 Spartalı Dizi - Warner Bros

Yeni dizide Sparta Kralı Leonidas ve Pers Kralı I. Xerxes arasındaki ünlü savaşın öncesinde neler yaşandığı ekrana taşınacak.

Son olarak geçen aralıkta Zack Snyder 300 Spartalı’nın devamı niteliğindeki Blood and Ashes’ın haklarını satın almış ve üzerine çalışmaya başlamıştı. Ancak şu sıralar Rebel Moon serisiyle meşgul olan Snyder’ın 300 evrenine ne zaman döneceği belirsizliğini koruyor.

300 Spartalı dizisi için henüz bir yayın tarihi, oyuncu kadrosu ve yapım ekibi gibi detaylar açıklanmadı.

Sizin bu öncül dizi hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Dizi olacak bir konusu yok ki, zaten filmi yapıldı. Dizide artı olarak ne anlatacaklar ??

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Return to Silent Hill Film 2024 Fragman

Piramit Kafa’nın Dönüşü: “Return to Silent Hill” Filminden İlk Fragman

Pachinko 2. Sezon Yayın Tarihi

Çoksatar Roman Serisinden Uyarlanan “Pachinko” Dizisinde 2. Sezon Tarihi Belli Oldu