in ,

Zack Snyder, “300 Spartalı” Filminin Devamını Çekmeye Hazırlanıyor

Zack Snyder, “300 Spartalı” filminin ‘asıl’ devam hikâyesi olan “Blood and Ashes”ın haklarını Warner Bros.’tan satın aldı.

Zack Snyder - 300 Spartalı - Blood and Ashes
- Reklam -
- Reklam -

Zack Snyder imzasıyla 300 Spartalı filmine yeni bir devam macerası gelebilir. Ünlü yönetmen, devam macerası Blood and Ashes’ın haklarını Warner Bros.’tan satın aldı.

Frank Miller’ın yazıp çizdiği ve Dark Horse Comics tarafından 1998 yılında yayınlanan 300 çizgi romanı, 2006 yılında Zack Snyder tarafından beyaz perdeye taşınmıştı. Sparta Kralı Leonidas ile 300 kişilik ordusunun, M.Ö. 480 yılında Perslere karşı verdiği savaşı konu alan yapım birçok izleyici tarafından beğeniyle karşılanmıştı.

2014 yılında 300: Rise of an Empire (Rise of an Empire) filmi ise Noam Murro imzasıyla perdeye taşınmış ve Persler ile Atinalılar’ın karşı karşıya geldikleri büyük Artemis Savaşı’nı takip etmişti.

- Reklam -

Ancak Rise of an Empire öncesinde Zack Snyder’ın aklında Blood and Ashes adlı bugüne dek çekilmemiş başka bir film fikri vardı.

Zack Snyder 300 Spartali Devam Filmi Blood and Ashes

Zack Snyder “300: Blood and Ashes” Filmi ile Seriye Geri Dönebilir

Zack Snyder’ın uzun zamandır beklenen projeleri arasında 300 Spartalı’nın devam macerasının da olduğu ortaya çıktı. Ünlü yönetmen şu sıralar Rebel Moon ile meşgul olsa da sıradaki filmi tarihi kurgu/mitoloji türündeki 300’ün devam hikâyesi olabilir.

Synder, The Hollywood Reporter’a verdiği son röportajda eşi Deborah Synder’la birlikte 300’ün devamı niteliğindeki Blood and Ashes’ın haklarını Warner Bros.’tan geri aldıklarını açıkladı.

“Filmin haklarını geri aldık. Böylece istersek bu filmi çekebileceğiz. İnanılmaz derecede homoerotik, aşırı şiddet ve cinsellik içeren bir film için pazarın ne durumda olduğunu bilmiyorum. Ama belki de mükemmeldir.”

Zack Snyder - 300 Spartalı Devam Film - Blood and Ashes

- Reklam -

Devam filmi de öncekiler gibi Antik Yunan’da geçiyor ve Büyük İskender ile sağ kolu Haphaestion arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Synder’a göre bu, Warner’ın o dönemdeki üst düzey yöneticilerinin takdir ettiği bir vizyondu. Ancak Warner Bros. Discovery’de yıllar içinde yaşanan değişiklikler ve Justice League’den sonra Synder’la yolların ayrılması, fikir üzerinde ayrılıklara neden olmuştu.

Şimdi hakları tekrar Snyder’a dönen projenin yakın bir gelecekte hayata geçirilip geçirilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Snyder’ın son filmi Rebel Moon: Part One – A Child of Fire ise 22 Aralık 2023 tarihinde Netflix’te yayınlanacak.

İlginizi çekebilir: Yunan Mitolojisi Sevenlerin Kaçırmaması Gereken 15 Film

Zack Snyder’dan 300: Blood and Ashes film izleme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Snyder insan olarak iyi bir insan
    Ancak kötü bir yönetmen,
    Görsellik var biraz ama onun dışında
    Ne konu var ne mantık ne devamlılık
    İyi yada kötü adam motivasyonu belli değil
    Herşey birsekilde oluyor.

  2. Avatar for ozulnihat ozulnihat dedi ki:

    belki bu gazla biri basar çizgi romanı, iyi olur

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samim Kocagöz Hayatı Belgesel - Mecburi İstikamet

Yazar Samim Kocagöz’ün Hayatı Belgesele Konu Oldu

Nil Nehri Kolu Mısır Piramitleri İnşası

Nil Nehri’nin Saklı Kolu Keşfedildi: Piramitlerin Nasıl İnşa Edildiğine Dair Gizem Çözülebilir