in ,

Yazar Samim Kocagöz’ün Hayatı Belgesele Konu Oldu

Samim Kocagöz’ün hayatı belgesel filmine uyarlandı. “Mecburi İstikamet” adlı yapım prömiyerini 7 Aralık’ta yapacak.

Samim Kocagöz Hayatı Belgesel - Mecburi İstikamet
- Reklam -
- Reklam -

Samim Kocagöz’ün hayatını anlatan Mecburi İstikamet filmi için geri sayım sona eriyor. Yapımın yönetmenliğini Mesut Gengeç üstleniyor.

Türk edebiyatının önemli kalemleri arasında yer alan Samim Kocagöz’ün (1916 – 1993) hayatı Mecburi İstikamet filminde izleyicilerle buluşturuluyor.

1940’lı yıllarda toplumcu gerçekçi edebiyat akımının önemli temsilcileri arasında yer alan Samim Kocagöz Kalpaklılar, Mor Ötesi ve Onbinlerin Dönüşü gibi kitaplarla tanınıyor.

- Reklam -

Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet adını taşıyan belgesel türündeki yapım, toplamda 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak perdeye taşınıyor. Yapım, yazar Kocagöz’ün hayatı ve dönüm noktalarını takip ediyor. Belgeselin çekimlerinin ise İzmir, Aydın Söke ve İstanbul’da gerçekleştirildiği aktarılıyor.

Samim Kocagöz Belgesel - Mecburi İstikamet

“Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet” Belgeseli İzleyicilerle Buluşuyor

Samim Kocagöz: Mecburi İstikamet belgeseli prömiyerini 7 Aralık 2023 tarihinde İstanbul’daki Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşecek.

Yapımda Kocagöz’e dair detaylar Doğan Hızlan, Feridun Andaç, oyuncu Tamer Levent, eski Dışişleri Bakanı yeğeni Şükrü Sina Gürel, oğlu Şükrü Kocagöz ve kendisini tanıyan İzmirli edebiyat çevreleri tarafından aktarılıyor.

Filmin anlatıcılığını ise tiyatro ve opera oyuncusu Tamer Levent üstleniyor. Belgeselin müziklerini Yıldıray Gürgen gerçekleştirirken yönetmen koltuğunda daha önce Dede Korkut hakkında da bir belgesel çekmiş olan Mesut Gengeç oturuyor.

Samim Kocagöz Hayatı Belgesel

- Reklam -

Projenin genel koordinatörlüğünü Bülent Günal, kurgusunu Yılmaz Aydın, senaristliğini Cansu Yücelen üstleniyor.

Belgeselin Edebiyat Dünyasına Işık Tutması Hedefleniyor

Yönetmen Mesut Gengeç sanatçıya ve yapıma dair şu ifadeleri kaydediyor:

“Samim Kocagöz’ün hayatının her yönüyle çok değerli bir yazar öyküsünü içinde barındırıyor. 77 yıllık yaşamının tüm tanıklıklarını, hatıralarını ve eserlerini bu belgesel projesinde aktarmaya çalıştık. Büyük bir titizlikle hazırlanan belgeselin çekimleri 1 yıl sürdü. Özel belgelerin incelendiği ve yazarın yakın çevresinin de yer aldığı çalışma aynı zamanda edebiyat dünyamıza da ışık tutuyor.

“Kocagöz, 1940’lar aydın kuşağının yaşadığı ağır baskıcı dönemin tüm zorluklarını yaşamış bir isimdi. Edebiyat yazarı olarak çalışkanlığı, yardım severliği ve insani yönü birçok kişiye örnek olacak türden olan Kocagöz’ün hayatını belgeselde derinlemesine ele aldık.”

Mecburi İstikamet adlı belgesel ve yazara dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DHA


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Reacher 3. Sezon Onayı - Prime Video

Prime Video Dizisi “Reacher” 3. Sezon Onayını Erken Aldı

Zack Snyder - 300 Spartalı - Blood and Ashes

Zack Snyder, “300 Spartalı” Filminin Devamını Çekmeye Hazırlanıyor