in ,

Ayşe Kulin’in Tek Mêkanda Geçen Dönem Romanı “4 Gün 3 Gece” Raflardaki Yerini Aldı

Ayşe Kulin’in yeni romanı “4 Gün 3 Gece” okurların beğenisine sunuldu. Eser, Everest Yayınları etiketiyle yayımlandı.

4 Gün 3 Gece - Ayşe Kulin
- Reklam -
- Reklam -

Ayşe Kulin imzalı 4 Gün 3 Gece kitabı raflardaki yerini aldı. Tek mekânda geçmesiyle dikkat çeken dönem romanı Everest Yayınları tarafından yayımlandı.

Son olarak Yarın Yok kitabıyla okurların karşısına çıkan Ayşe Kulin, yeni kitaplarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Çağdaş Türk edebiyatının en çok okunan yazarları arasında bulunan Ayşe Kulin; bugüne dek Haldun Taner Öykü Ödülü ve Sait Faik Hikâye Armağanı da dahil olmak üzere pek çok saygın ödülün de sahibi olmuş bir isim.

- Reklam -

Edebiyat macerasına 1984’te Güneşe Dön Yüzünü isimli öykü kitabıyla başlayan Kulin, Sevdalinka, Adı Aylin, Köprü, Kanadı Kırık Kuşlar ve Handan gibi klasikleşmiş birçok kitaba imza attı. Öykü, roman ve deneme türlerinde eserler yazdı.

Kitapları çeşitli dillere de tercüme edilen; film ve dizilere uyarlanan Kulin özellikle tarihi kurgu, biyografik roman ve dram türlerinde kaleme aldığı kitaplarla tanınıyor.

Ayşe Kulin’in 39. kitabı olma özelliğini taşıyan 4 Gün 3 Gece, okurları tek bir mekânda geçen dört gün üç gecelik bir serüvene konuk ediyor. Eser, 1960 darbesinin gölgesinde geçen bir hikâyeyi konu alıyor.

4 Gün 3 Gece – Ayşe Kulin | Arka Kapak Tanıtımı

4 Gün 3 Gece - Ayşe Kulin

- Reklam -

“Gece ertesi sabaha kavuştuğunda Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir dönem başlamıştı.”

27 Mayıs 1960. Ülkedeki tüm vatandaşlar askerî darbe haberiyle uyanıyor sabaha. Sokaklarda tanklar, radyodan yükselen bültenler, düşmeyen telefonlar, ulaşılamayan dostlar…

Usta romancı Ayşe Kulin, tek mekânda kurguladığı ve dört gün üç gecelik bir zaman dilimini kapsayan romanında, 1960 darbesini, okurunu sıradan görünen ama içinde hiç de sıradan olaylar yaşanmayan bir apartman dairesine konuk ederek anlatıyor. Her ayrıntısı incelikle işlenmiş Dört Gün Üç Gece, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin unutulmaz hadiselerinden birine farklı bir yöntemle, aşkla, ayna tutuyor.

Toplamda 160 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Mehmet Murat Somer üstleniyor. Roman, 30 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ayşe Kulin’in son romanı 4 Gün 3 Gece hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hunter Schafer - Blade Runner 2099 Başrol

Hunter Schafer, Michelle Yeoh ile Birlikte “Blade Runner 2099” Dizisinin Başrollerinden Biri Olacak

Sanatçılar Instagram'dan Ayrılıyor: İşte Yeni Uygulama

Sanatçılar Meta’nın Yeni Yapay Zekâ Politikası Nedeniyle Instagram’dan Ayrılıyor: İşte Geçtikleri Yeni Uygulama