in , ,

Atilla’nın Atını Çalan Çocuk – Iván Repila | Haftanın Kitabı #287

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta İspanyol yazar Iván Repila’nın iki kardeşin hayata tutunmak için verdiği mücadeleyi konu alan “Atilla’nın Atını Çalan Çocuk” kitabı var.

Atilla'nın Atını Çalan Çocuk - Iván Repila
- Reklam -
- Reklam -

Atilla’nın Atını Çalan Çocuk | Künye

Yazar: Iván Repila
Yayınevi: Dergah Yayınları
Çeviri: Öznur Karakaş
Orijinal Adı: El niño que robó el caballo de Atila
Orijinal Dil: İspanyolca
Sayfa Sayısı: 87
Çıkış Tarhi: Ekim 2020


Atilla’nın Atını Çalan Çocuk – Iván Repila | Arka Kapak Tanıtımı

Atilla'nın Atını Çalan Çocuk - Iván Repila

- Reklam -

İki kardeş, isimlerini bilmiyoruz. Birisi “Büyük”, diğeri “Küçük”. Bir kuyuya düşmüşler, kuyu derin ve yiyecek yok, çıkış arıyorlar.

İspanyol yazar Iván Repila, sanki bir Kutsal Kitaptan ya da eski bir destandan çıkmış bu anlatısıyla insanın en büyük çaresizlikler karşısında tırnaklarıyla yaşama tutunma iradesine, kardeşliğe ve gerçek fedakârlığa dair bir başyapıt ortaya koyuyor. İnsanlıktan çıkaran koşullar altında insan olmayı ve dili eldeki imkanlarla yeniden icat eden kardeşlerin çıldırtan çilesine bizi şahit kılıyor.

Atilla’nın Atını Çalan Çocuk içinizde olduğunu dahi bilmediğiniz bir öfkeyi, benliğinizde yıllardır taşıdığınızın dahi bilincinde olmadığınız yaraları açığa çıkaracak, sizi diliyle aynı anda hem bir masal dünyasına, hem de bir toplama kampının ölümcül sessizliğine taşıyacak.

- Reklam -

Iván Repila Kimdir?

Iván Repila

Iván Repila 1978 yılında İspanya’nın Bilbao şehrinde doğdu. Özgün ve derinlikli yazısıyla tanınan İspanyol yazar, kültürel yönetim ve editörlük gibi alanlarda çalıştıktan sonra yazarlık kariyerine Despicable Comedy adlı olumlu eleştiriler alan ilk romanıyla başladı. Atilla’nın Atını Çalan Çocuk ise İngilizce olarak yayımlanan ilk kitabı oldu. Iván Repila’nın yazıları özellikle özgünlüğü ve derinliği ile dikkat çekiyor.


Atilla’nın Atını Çalan Çocuk kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

"Yaşayan Fosil" Olarak Anılan Mucize Ağacın Sırrı Çözüldü

66 Milyon Yıl Boyunca Hiç Değişmedi: “Yaşayan Fosil” Olarak Anılan Ağacın Sırrı Çözüldü

James Webb Bebek Yıldızın Görüntüsünü Yakaladı

Büyüdüğünde Güneş’e Benzeyecek: James Webb Uzay Teleskobu Bebek Yıldızın Görüntüsünü Yakaladı