in , ,

Bir Nesli Ekranlara Kilitleyen “Captain Tsubasa” 43 Yıllık Yolculuğunu Sonlandırıyor

Captain Tsubasa manga serisi 43 yıllık yolcuğunu sona erdiriyor. Dünyanın en ünlü futbol mangası okurlarına veda ediyor.

Captain Tsubasa Manga Serisi Sona Eriyor
- Reklam -
- Reklam -

Captain Tsubasa manga serisi için son düdük çalınıyor. İkonik serinin yaratıcısı Yoichi Takahashi, sağlık durumu ve değişen sektör koşulları nedeniyle Tsubasa’nın macerasını noktalama kararı aldığını duyurdu.

Popüler futbol mangası Captain Tsubasa’nın arkasındaki beyin Yoichi Takahashi, kısa bir süre önce 43 yıllık çalışmanın ardından serinin yakında sona ereceğini duyurdu. Sürükleyici anlatımı ve hevesli futbolculara verdiği ilhamla dünya çapında milyonlarca okura ulaşan manga böylece veda etmeye hazırlanıyor.

Takahashi, 11 yaşındaki futbol dehası Tsubasa Ozora’nın hikâyesini oluşturma yolculuğuna 1981 yılında başladı. On yıllar boyunca dünya çapında birçok okuyucuya ulaşan manga, aralarında Lionel Messi ve Andres Iniesta gibi geleceğin futbol efsanelerini de etkiledi ve spor dünyasında silinmez bir iz bıraktı.

- Reklam -

Ülkemizde Kaptan Tsubasa, İtalya’da Holly e Benji ve İspanyolca konuşulan Latin Amerika’da Super Campeones olarak bilinen seri, sadece manga olmanın ötesine geçerek anime uyarlamalarına, video oyunlarına ve Takahashi’nin memleketi Tokyo’nun doğusunda hatıra heykellerine yol açtı.

Captain Tsubasa Yoichi Takahashi

Kaptan Tsubasa’nın etkisi sınırları aşarak Türkiye de dahil olmak üzere 100’den fazla ülkede izleyicileri büyüledi ve Japonya’da 70 milyondan fazla, yurt dışında ise 10 milyon kopya sattı. Takahashi’nin etkisi manga dünyasının ötesinde, Tsubasa’nın kurgusal okul takımının adını taşıyan Nankatsu SC’nin genel müdürü olarak gerçek hayattaki futbola kadar uzanıyor.

Captain Tsubasa Manga Serisi Nisan 2024’e Kadar Final Yapacak

Ancak Kaptan Tsubasa Dergisi’nin son sayısında, şu anda 63 yaşında olan Takahashi, seriyi nisan ayına kadar bitirme kararını üzüntüyle ifade etti. Sağlık endişelerini ve manga endüstrisinin değişen manzarasını gerekçe göstererek bu kararın meraklılar arasında yaratabileceği potansiyel hayal kırıklığını kabul ederken okuyuculara şükranlarını iletmeyi de ihmal etmedi.

Takahashi sadık okurlarına yazdığı mektupta, “Bu karar üzüntü getirse de anlayışınızı umuyorum,” diyerek sevilen karakterin bir şekilde devam etmesini arzuladığını ifade etti. Yani bu da gelecekteki uyarlamaları besleyebilecek ve Tsubasa’nın mirasını canlı tutabilecek fikirler üretmeyi arzuladığı anlamına geliyor.

- Reklam -

Captain Tsubasa Manga Final

Yoichi Takahashi, 1978 Dünya Kupası sırasında ateşlenen futbol tutkusu ile mangayı hazırlamaya başladı. Amacı bu sporu Japonya’da da popüler hâle getirmekti. Bu misyon sınırları aştı ve başlangıçtaki beklentilerinin çok ötesinde küresel bir yankı uyandırdı.

Captain Tsubasa’nın manga serisi hakkındaki görüşlerinizi ve anime yapımına dair anılarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: RFI


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Büyük En Zehirli Huni Ağı Örümceği

Dişleriyle İnsan Tırnağını Delebiliyor: ‘Herkül’ Lakaplı Dünyanın En Büyük ve En Zehirli Erkek Huni Ağı Örümceği Bulundu

James Gunn, Margot Robbie ile Harley Quinn Rolünde Tekrar Çalışmak İstiyor

James Gunn, Harley Quinn Rolünde Margot Robbie ile Tekrar Çalışmak İstiyor