in ,

Dişleriyle İnsan Tırnağını Delebiliyor: ‘Herkül’ Lakaplı Dünyanın En Büyük ve En Zehirli Erkek Huni Ağı Örümceği Bulundu

Dünyanın en büyük ve en zehirli erkek huni ağı örümceği Avustralya’da bulundu. Sürüngen Parkı’ndaki bir yuvada keşfedilen canlı 7,9 santimetre uzunluğunda.

Dünyanın En Büyük En Zehirli Huni Ağı Örümceği
- Reklam -
- Reklam -

Avustralya’nın Sidney kentinde yer alan Sürüngen Parkı’ndaki bir yuvada, dünyanın en büyük ve en zehirli erkek huni ağı örümceği keşfedildi.

Bir insanın tırnağını delebilecek dişleriyle dünyanın en zehirli eklembacaklı cinsinin en büyük erkek örneği sıradan bir vatandaş tarafından tesadüf eseri bulundu.

Avustralya Sürüngen Parkı’ndan yapılan açıklamada, Yunan mitolojisi kahramanlarından “Herkül” adı verilen ölümcül Sidney huni ağı örümceğinin (Atrax Robustus) kentin yaklaşık 80 kilometre kuzeyindeki Central Coast’ta bulunduğu ve ilk olarak yerel bir hastaneye verildiği belirtildi.

- Reklam -

Yakındaki parktan gelen örümcek uzmanları canlıyı teslim aldılar ve kısa süre sonra bunun Avustralya’daki en büyük erkek huni ağı örümceği olduğunu fark ettiler.

Dünyanın En Büyük En Zehirli Huni Ağı Örümceği - Sidney

Boyu 7,9 santimetre ölçüsünde olan örümcek, parkın 2018’deki bir önceki boyut rekoru sahibi olan “Colossus” adlı erkek huni ağı üyesini geride bırakmayı başardı.

Erkek Huni Ağı Örümceği, En Büyük Dişisinden 0,1 Santimetre Küçük

Avustralya Sürüngen Parkı’na bağışlanan en büyük huni ağı örümceği, ayaktan ayağa 8 santimetre ölçülerinde bir dişiydi. Bu örümcek 2021 yılında bulunmuş ve kendisine “Megaspider” adı verilmişti.

Sidney huni ağı örümceklerinin boyları genellikle 1-5 cm arasında değişiyor. Dişiler genellikle erkeklerden daha büyük olsalar da onlar kadar ölümcül olmuyorlar. Bu canlılar ağırlıklı olarak Avustralya’nın en kalabalık şehri olan Sidney’in kuzeyindeki Newcastle kıyı şehrinde ve batıdaki dağlara kadar uzanan ormanlık alanlarda ve banliyö arazilerinde bulunuyorlar.

Panzehir Katkısı da Aynı Ölçüde Büyük Olacak

Bununla birlikte “Herkül” adı verilen örümceğin, Sürüngen Parkı’nın panzehir programına önemli ölçüde katkıda bulunması bekleniyor. Halk tarafından güvenli bir şekilde yakalanan örümcekler, panzehir üretmek için gerekli olan zehri çıkarmak üzere “sağıma” tabi tutuluyorlar.

Dünyanın En Zehirli Huni Ağı Örümceği

- Reklam -

Avustralya Sürüngen Parkı’nda örümcek bakıcısı olarak görev yapan Emma Teni perşembe günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Parka bağışlanan büyük huni ağ örümceklerine alışkınız. Ancak bu boyutta bir erkek huni ağı örümceği almak büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey.

“Dişi huni ağı örümcekleri zehirli olsa da erkeklerin daha ölümcül olduğu kanıtlandı. Koleksiyonumuzda bu büyüklükte bir erkek huni ağına sahip olduğumuz için sonrasında ortaya çıkacak zehir üretimi muazzam olabilir. Bu durum parkın zehir programı için inanılmaz derecede değerli.”

Programın başladığı 1981 yılından bu yana Avustralya’da huni ağı örümceği ısırığı nedeniyle ölüm vakası yaşanmadı.

Avustralya’nın doğu kıyısı boyunca son zamanlarda görülen yağmurlu ve nemli hava, huni ağı örümceklerinin gelişmesi için ideal koşulları sağladı.

Dünyanın en büyük erkek huni ağı örümceği hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian


Bizleri Facebook, X, Instagram ve Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Old Man's War Film - Netflix - John Scalzi

Netflix, John Scalzi’nin Ünlü Bilimkurgu Serisi “Old Man’s War”u Filme Uyarlıyor

Captain Tsubasa Manga Serisi Sona Eriyor

Bir Nesli Ekranlara Kilitleyen “Captain Tsubasa” 43 Yıllık Yolculuğunu Sonlandırıyor