in ,

Netflix, John Scalzi’nin Ünlü Bilimkurgu Serisi “Old Man’s War”u Filme Uyarlıyor

Old Man’s War filmi geliyor. John Scalzi’nin popüler bilimkurgu serisi, Netflix imzası ile ekrana taşınıyor.

Old Man's War Film - Netflix - John Scalzi
- Reklam -
- Reklam -

Old Man’s War film oluyor. Türkçeye Yaşlı Adamın Savaşı adıyla kazandırılan John Scalzi imzalı bilimkurgu serisi Netflix uyarlamasına kavuşuyor.

John Scalzi ilki 2005 yılında yayımlanan ve toplam 6 kitaptan oluşan Old Man’s War serisi ekrana uyarlanıyor. Çağdaş bilimkurgu serileri arasında dikkat çeken bir konumda bulunan Yaşlı Adamın Savaşı, ilk kitabıyla Hugo ve Nebula gibi prestijli ödüllerde de adaylıklar almıştı.

Netflix, John Scalzi’nin Old Man’s War serisinin uyarlama haklarını Aralık 2017’de satın almıştı. İlk etapta bir film adaptasyonu geliştirileceği belirtilmiş ancak o tarihten bu yana projeden ses çıkmamıştı. Öncesinde ise serinin hakları Paramount Pictures ve Syfy kanalı tarafından satın alınmış ancak projede bir türlü yapım aşamasına geçilememişti.

- Reklam -

John Scalzi

Old Man’s War Filmi Uzun Süredir Geliştirme Aşamasında

Serinin yazarı John Scalzi, Bluesky üzerinden yaptığı bir paylaşımla geliştirmelerin “yavaş ama emin adımlarla devam ettiğini” söyledi.

Netflix’in film uyarlaması, Old Man’s War serisinin aynı isimli ilk kitabını konu almaya hazırlanıyor. İlk kitapta, 75 yaşındaki John Perry’nin karısının mezarını ziyaret ettikten sonra orduya katılmasını ve beyninin, diğer şeylerin yanı sıra uzuvlarını yenileyebilen genç, güçlü bir vücuda yüklenmesi anlatılıyor.

Koloni Savunma Gücü adı verilen ordu, sadece 75 yaş ve üzerindekileri kabul ediyor. Bu askerlerden bir daha geri dönmemek üzere Dünya dışına açılmaları ve yerleşime uygun az sayıdaki diğer gezegenleri kolonileştirmek için uzaylılara karşı savaşmaları bekleniyor. Eğer bir asker iki yıllık kontratını sağ salim tamamlarsa başka bir gezegende kendilerine ait bir evle ödüllendiriliyorlar.

Old Man's War Filmi - Netflix - John Scalzi

- Reklam -

Old Man’s War film uyarlamasında çekimlerin ne zaman başlayacağı, projede hangi oyuncuların yer alacağı ve yapımın yayına ne zaman gireceği gibi detaylar henüz belirsizliğini koruyor.

2013 yılında John Scalzi ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Muhtemel Geleceklerden Mektuplar #1: Alternatif Tarih Araştırmaları Sonuçları (Öykü) – John Scalzi

Netflix’ten bir Old Man’s War filmi izleme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tor

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İthaki yetkililerine duyurulur :slight_smile:

  2. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Tam onu yazmaya gelmiştim :blush:

    İthakinin elleri kaşınmaya başlamıştır inşallah :smile:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Zaten bugüne kadar seriyi bitirmemeleri büyük bir eksiklikti. Umarım bu yapımla beraber seriyi bitirirler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Letterboxd TV Dizileri

Film Temalı Sosyal Ağ Sitesi “Letterboxd” Odağını Dizilerle Genişletiyor

Dünyanın En Büyük En Zehirli Huni Ağı Örümceği

Dişleriyle İnsan Tırnağını Delebiliyor: ‘Herkül’ Lakaplı Dünyanın En Büyük ve En Zehirli Erkek Huni Ağı Örümceği Bulundu