in , ,

Film Temalı Sosyal Ağ Sitesi “Letterboxd” Odağını Dizilerle Genişletiyor

Letterboxd odağını genişletmeye hazırlanıyor. Popüler sosyal ağ sitesi, bu yıl içerisinde kütüphanesine TV dizileri de ekleyecek.

Letterboxd TV Dizileri
- Reklam -
- Reklam -

Letterboxd çoğunluk hissesini Kanadalı yatırım şirketine sattıktan sonra ilk genişleme hamlesini gerçekleştirdi. Film temalı sosyal ağ sitesi 2024 yılının sonlarına doğru platformuna TV dizileri de ekleyecek.

2011 yılında Matthew Buchanan ve Karl von Randow tarafından kurulan Yeni Zelanda merkezli sosyal ağ sitesi Letterboxd, yaklaşık 10 milyon kullanıcısıyla film odaklı veritabanı ve puanlama mecraları arasında öne çıkmayı başarıyor.

Kullanıcılara izledikleri filmi kaydetme, filmlere dair yorum ve puanlama yapma ve kişisel film listeleri oluşturma imkânı veren Letterboxd, çoğunluk hissesini 2023’ün ekim ayında Kanadalı yatırım firması Tiny’ye 50 milyon dolar karşılığında satmıştı.

- Reklam -

Letterboxd Dizi

Letterboxd, mevcut düzeninde kullanıcıların dünya çapındaki sinefiller ile bağlantı kurmalarını sağlayan bir buluşma noktası olmayı hedefliyordu. Film eleştirmenleri ve sinema hayranları, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli filmler hakkındaki anlık görüşlerini platformda paylaşırken aynı zamanda kullanıcılar tarafından hazırlanan film listeleri de sosyal medyada ciddi ilgi görüyordu.

Letterboxd Dizi ve TV Programları ile Odağını Genişletecek

Variety’nin haberine göre Buchanan ve Randow çoğunluk hisselerini Kanadalı bir yatırım firması olan Tiny’ye satmayı tercih etti.

Şimdi ise Letterboxd 2024 yılındaki değişikliklerinin bir parçası olarak TV dizilerine ve bu pazarı nasıl genişletebileceklerine odaklanmaya hazırlanıyor. Buchanan’a göre bu bir süredir üzerinde çalışılan bir konu ve TV yapımlarının “birkaç yıldır gündemde olduğu” belirtiliyor.

Dizi temalı genişleme girişiminin bu yılın sonlarına doğru başlatılacağı aktarılıyor. Bununla birlikte televizyon yapımlarının kendi ayrı internet sitesine (ve / veya uygulamasına) sahip olup olmayacağı veya platformun içine direkt olarak dahil edilip edilmeyeceği henüz belli değil.

- Reklam -

Letterboxd TV Dizi

Letterboxd kullanıcıları bir süredir dizilerin platforma eklenmesinin mecranın amacını temelden değiştireceği yönünde bazı eleştiriler paylaşıyor.

Buchanan ise bu görüşe katılmıyor. “TV dizileri ekleme fikrinin etrafındaki ana çekince, topluluğumuzun belki de film kaydının Friends izleyen insanlar tarafından istila edilebileceğinden korkmasıdır,” diyen girişimci, bununla birlikte önceliklerinin halihazırdaki kullanıcıların deneyimini bozmadan yeni girişimlerini tanıtmak olduğunu savunuyor.

Platform tarafından alınan bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Zehli Zehli dedi ki:

    Her seferinde bu siteye üye olmak isteyip geri vazgeçiyorum. O kadar çok şey izledimki neleri ekleyeceğim diyip vazgeçiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arcane 2. Sezon Tanıtım Videosu İzle - Netflix

“League of Legends” Evreninde Geçen “Arcane” Dizisinde 2. Sezon için İlk Tanıtım

Old Man's War Film - Netflix - John Scalzi

Netflix, John Scalzi’nin Ünlü Bilimkurgu Serisi “Old Man’s War”u Filme Uyarlıyor