in

Source Code Senaristinden Yeni Bilimkurgu Filmi: Parallel

Source Code filminin senaristi Ben Ripley, Netflix’te yayınlanacak yeni bir yapım kaleme aldı. Parallel adlı bilimkurgu ve soygun filmi yolda.

Parallel Source Code bilimkurgu film netflix
- Reklam -
- Reklam -

Source Code adlı bilimkurgu filminin senaristi Ben Ripley’den yeni bir yapım geliyor. Netflix’te yayınlanacak film bilimkurgu ve soygun türlerinde olacak. Yapımın adı ise Parallel olarak duyuruldu.

Başrollerinde Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan ve Vera Farmiga gibi oyuncuların yer aldığı Source Code (Yaşam Şifresi) 2011 yılında vizyona girmişti. Aksiyon, bilimkurgu, dram ve gizem türlerindeki filmin yönetmenliğini Duncan Jones, senaristliğini ise Ben Ripley üstlenmişti.

Şimdi ise Ben Ripley’yi yeni bir proje ile görüyoruz. Bir kez daha bilimkurgu topraklarına adım atacak olan Ripley, bu defa Netflix için üretecek. Parallel adını taşıyacak filmin yapımcılığını Oscar adayı The Two Popes’tan tanıdığımız Dan Lin ve Jonathan Eirich’in yönettiği Rideback üstlenecek.

- Reklam -

Adından da anlaşılabileceği gibi paralel evren temalı filmin baş yapımcılığını Nick Reynolds üstleniyor.

Source Code Yazarından Paralel Evrenlerde Geçen Bir Soygun Hikâyesi: Parallel

Kurgu açısından karmaşık sayılabilecek bir bilimkurgu olan Source Code’un yazarından, yeni bir bilimkurgu görme ihtimali birçok izleyicide heyecan uyandırdı. Yeni filmde paralel evrenlerde gerçekleşecek bir soygun öyküsü işlenecek. Üst düzey suçlar işleyen bir ikilinin, patronlarını tehdit eden bir olaya sebep olmasıyla işler karışacak. Hem birlikte olmak hem de hayatta kalmak konusunda bir yarışa girecek olan çift; farklı gerçeklikler arasında savaşıp duracaklar.

Parallel Source Code bilimkurgu film netflix

Ripley, Source Code’un senaryosunu yazarken, “Projenin hayata geçeceğinden emin değildim. Beni devam ettiren şey ise bu işi doğru düzgün yapabilirsem yazarlık kariyerimi bambaşka bir seviyeye taşıyacak olmaktan şüphe duymamamdı. O noktada, asla çekilmeyen korku filmleri için senaryo yazarak dört yılımı harcadım. Çok farlı bir işle ortaya çıkmam gerektiğini biliyordum. Hikâye gözüme doğru görünene kadar devam etmem için beni motive eden bu oldu,” ifadelerini kullanmıştı.

- Reklam -

Görünen o ki Ripley Yaşam Şifresi ile kendisini ispat ederek farklı yapımlar ortaya koyacak alanı kendisinde bulmayı başarmış.

200 milyondan fazla ücretli aboneye sahip olan Netflix’te yayınlanacak olan filmin yönetmen, oyuncu ve yayın tarihi gibi detayları henüz açıklanmış değil. Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Peki siz Source Code yazarından yeni bir beyin yakan bilimkurgu izlemek konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kaynak Kodu güzel bir filmdi ama paralel evrenlerde bir soygun fikri hoşuma gitmedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şehir Efsanesi Gizli Geçit Safranbolu

Safranbolu’da Şehir Efsanesi Olduğu Düşünülen 2.500 Yıllık Gizli Geçit Keşfedildi

Star Wars: Obi-Wan Kenobi Game of Thrones Indira Varma

Star Wars: Obi-Wan Kenobi Dizisine Game of Thrones Takviyesi