in ,

Ünlü Rol Yapma Serisi “Fable” Yeni Oyunuyla Geri Dönüyor: Resmi Çıkış Fragmanı Yayınlandı

Fable oyunu duyuruldu. Playground Games tarafından yeniden başlatılan seri, fantazi rol yapma oyunu türünün önemli temsilcileri arasında yer alıyor.

Fable Yeni Oyun
- Reklam -
- Reklam -

Fable ile ünlü fantastik rol yapma oyunu serisi geri dönüyor. Duyurulmasının üzerinden 3 yıl geçen oyundan ilk tanıtım yayınlandı.

2004 yılında Big Blue Box tarafından geliştirilen aksiyon rol yapma oyunu Fable, zaman içerisinde türünün önde gelen temsilcileri arasına katıldı. Hakları 2017’de Flaming Fowld Studios’a, 2020’de ise Microsoft’a ait Playground Games’e geçen seri; şimdilerde geri dönüş hazırlığında.

Dün gece gerçekleştirilen Xbox Games Showcase etkinliğinde paylaşılan ynei fragman ile uzun süredir hakkında detay paylaşılmayan yapım için yeni bir süreç başladı.

- Reklam -

2020’de yeniden başlatılacağı duyurulan Fable’dan yayınlanan fragman oyuna dair ilk detaylı bakışı sundu.

Fable Fragmanı Yayınlandı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Oyunculara devler ülkesinde küçük bir insanı oynama imkânı sunan yapımda The IT Crowd dizisiyle tanınan aktör Richard Ayoade da yer alıyor.

Yayınlanan fragman oynanış ve dövüş mekaniklerine dair fikirler verirken Fable’ın mizahi yanını da gözler önüne seriyor. Dün akşamki etkinlikte tanıtımı sunan Richard Ayoade, yapımda sebze gurmesi bir dev rolündeki Dave karakterini canlandırıyor. Masal diyarı Albion’da geçen oyun, “Kahraman olmanın anlamını” sorguluyor.

Fable Yeni

Microsoft imzalı diğer tüm oyunlar gibi Fable da Xbox Game Pass platformu üzerinden çıktığı gün oynanabilir olacak. Ancak şimdilik yapım için resmi bir çıkış tarihi paylaşılmadı.

- Reklam -

Forza Horizon serisiyle tanınan Playground Games etiketini taşıyan Fable; 2010 senesindeki üçüncü oyunun ardından serinin ilk ana oyunu olacak.

Seri için daha önce The Journey ve Heroes adlı iki spin-off oyuncularla buluşturulmuştu. Bununla birlikte co-op oynanışa sahip Legends oyunu da geliştirme aşamasına alınmış ancak yapımcılar projeden vazgeçmişti.

Yeni Fable Oyunu

Oyunun şimdilik Xbox Series X|S ve PC platformlarında yayınlanması bekleniyor. Çıkış tarihinin ise yakın gelecekte açıklanacağı tahmin ediliyor.

Sizin bu yeniden başlatma hakkında düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Game Spot

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Leprechaun Serisi Yeni Film

İrlanda Korku Folklorundan İlham Alan 90’ların Ünlü Serisi “Leprechaun” Geri Dönüyor

Suitable Flesh Filmi - H.P. Lovecraft

H.P. Lovecraft’ın Erotik Korku Öyküsünden Uyarlanan “Suitable Flesh” Filmi Geliyor