in ,

İrlanda Korku Folklorundan İlham Alan 90’ların Ünlü Serisi “Leprechaun” Geri Dönüyor

Leprechaun serisi yeni bir başlangıç için hazırlanıyor. İrlanda kültürünün ünlü cücesini odağına alan korku yapımı perdeye geri dönüyor.

Leprechaun Serisi Yeni Film
- Reklam -
- Reklam -

Leprechaun serisi yeni bir başlangıç için düğmeye bastı. Yapımın yeni macerasında yönetmen koltuğuna ödüllü sanatçı Felipe Vargas geçecek. Lionsgate imzasını taşıyacak filmde serinin yıldızı Warwick Davis’in role geri dönmesi ise beklenmiyor.

Korku sinemasının yükselişi devam ediyor. Son dönemlerde Uyuyan Güzel masalını karanlık bir bakış açısıyla ele alan yeni bir adaptasyon, Winnie the Pooh ve Bambi’ye slasher dokunuşu derken korku filmleri yeni bir boyut kazanmıştı.

Şimdi ise Lionsgate uzun soluklu Leprechaun serisini yeni izleyicileri ile buluşturmaya hazırlanıyor. Korku ve komedi türlerini bir araya getiren Leprechaun 9. filmi ile izleyicilerinin karşısına çıkacak ve bir tür yeni başlangıç görevi görecek.

- Reklam -

İrlanda mitolojisinde yer alan Leprikon, genellikle yeşil palto giyip şapka takan ve ayakkabı tamirciliğiyle uğraşan küçük sakallı adamlar olarak tasvir ediliyor. Serinin film uyarlaması da katil bir cücenin hikâyesine odaklanıyor.

Leprechaun Serisi Yeni Filmi

İlk defa 1993 yılında vizyona giren ve Türkçede Kaybolan Hazine ismiyle izleyicilerin karşısına çıkan yapımda Leprikon rolünü Warwick Davis canlandırmıştı. Davis bu rolünü devam eden altı film boyunca sürdürse de 2014 yılında vizyona giren Leprechaun: Origins ve 2018 çıkışlı Leprechaun Returns filmlerinin kadrosunda yer almamıştı. İlk film her ne kadar düşük bir bütçe ile çekilse de gişede 8 milyon dolarlık hasılat ile yapımcısının yüzünü güldürmüştü. Kadrodaki Jennifer Aniston tercihi de yapımın adını geniş kitlelere duyurmaya katkı sağlamıştı.

2000 yılında Lionsgate Trimark’ı satın alarak Leprechaun serisinin haklarını da kütüphanesine katmıştı. Kalıcı bir popülerlik kazanan seri her St. Patrick Günü’nde SyFy Network kanalında baştan sona yayınlanıyor.

Leprechaun Serisi Korku ve Komedi Odaklı Yeni Filmi ile Dönüyor

Serinin 9. filmi hakkında çok fazla bilgi verilmese de filmin yazarlığını Disney’in live-action Lilo ve Stitch filmini kaleme alan Mike Van Waes yapacak. Yapımcı koltuğunda It filminin kadrosunda yer alan Roy Lee ve Miri Yoon bulunuyor. Yeni filmde ise başarılı oyuncu Warwick Davis’in ise role geri dönmesi beklenmiyor.

- Reklam -

Lionsgate Motion Picture Group yöneticisi Erin Westerman, serinin yeni filminin korku ve komedi dolu olacağını söylüyor.

“Çıkışından 30 yıl sonra bu seri büyüsünü hâlâ koruyor. Bizler de yeni bir bakışla Leprechaun serisini geri getirmekten mutluluk duyuyoruz. Roy ve Miri en çok güvendiğimiz yapımcılardan ikisi ve özellikle bu türde Felipe’nin yönetmen olarak katacağı vizyonu merak ediyoruz. Onun ellerinde bu film çok korkutucu ve komik olacaktır.”

Leprechaun Serisi Yeni

Son zamanların başarılı yönetmeni Felipe Vargas ise kısa korku filmi Milk Teeth ile adından söz ettirmişti. Yönetmenin bu filmde süt dişlerine karşılık para veren perinin bir yetimhanedeki çocukların bütün dişlerini sökmesini konu alıyordu. Yapım Fantasia Film Festivali ödülüne layık görülmüştü. Vargas hâlihazırda Rosario filminin çekimleri için Kolombiya’da.

Siz yeni Leprechaun serisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve sinema dünyasından yeni haberler için Google News’ten bizleri takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İstanbul'un Kurucu Tanrıları: Apollon ve Poseidon

İstanbul’un Kurucu Tanrıları: Apollon ve Poseidon

Fable Yeni Oyun

Ünlü Rol Yapma Serisi “Fable” Yeni Oyunuyla Geri Dönüyor: Resmi Çıkış Fragmanı Yayınlandı