Menu
in ,

“Foundation” Dizisi 3. Sezon Onayı Aldı: Asimov Klasiği, Ekran Macerasına Devam Edecek

Foundation 3. sezon onayı aldı. Isaac Asimov’un aynı adlı roman serisinden uyarlanan Apple TV+ dizisi yolculuğuna davet ediyor.

Foundation 3. sezon için yeşil ışık yakıldı. Apple TV+, senarist ve oyuncu grevlerinin tamamlanmasının ardından bilimkurgu başyapıtı Vakıf Serisi uyarlamasının devamı için onay verdi.

Apple’ın bilimkurgu serisi Foundation, 3. sezon için geri dönüşünün onaylanmasıyla bir kez daha yükselmeye hazırlanıyor. Belirli ayrıntılar gizemini korurken daha fazla bölümün yolda olduğu güvencesi, Apple TV+’ta bu hikâyenin genişlemesini sabırsızlıkla bekleyen hayranları heyecanlandırıyor.

Isaac Asimov tarafından kaleme alınan zamansız anlatılardan türetilen dizi, kozmik genişliği ortaya çıkarmak için daha geniş bir tuval vaat ediyor. Apple’ın duyurusu izleyicileri Vakıf’ın esrarengiz evreninde daha derinlere iten bilimkurgu yayın heyecanının devam edeceğini müjdeledi. Dizinin yaratıcı ismi David S. Goyer, gelecek bölümlerde Vakıf ve İmparatorluk için artan risklerin altını çizerek bu olasılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayta, Toran, Ebling ve Magnifico Giganticus gibi sevilen figürlerin yanı sıra Mule gibi karakterlerin de ön plana çıkması, anlatının gidişatının yoğunlaşacağına işaret ediyor.

- Reklam -

Goyer açıklamasında tam olarak şunları söyledi:

“Apple’ın bize Asimov’un öncü galaktik destanını anlatmaya devam etme fırsatı verdiği için çok heyecanlıyım. Bu kez hayranların favorileri Bayta, Toran, Ebling ve Magnifico Giganticus’un yanı sıra Mule’un da sahneye çıkmasıyla Vakıf ve İmparatorluk için riskler daha da artıyor.”

Foundation 3. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

Apple TV+ programlama başkanı Matt Cherniss de yeni sezon onayı hakkında konuştu:

“David ve diğer yetenekli yaratıcı ekip ve oyuncu kadrosunun bu birinci sınıf bilimkurgu dizisine ilk günden itibaren hayat verdikleri iddialı, aksiyon dolu ve yaratıcı uyarlamadan hepimiz inanılmaz derecede etkilendik. Vakıf’ın böylesine küresel bir hit haline gelmesini izlemek, dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin her hafta insanlığı kurtarmak için yapılan bu dramatik ve zorlayıcı yolculuğun büyüsüne kapılmaya devam etmesiyle heyecan verici oldu. Foundation 3. sezonda eski ve yeni karakterleri nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyoruz.”

İlk olarak 2021 yılında yayın hayatına başlayan Foundation dizisi, zengin hikâye anlatımı ve Lee Pace, Jared Harris ve Lou Llobell’den oluşan yıldız kadrosuyla Apple TV+’ın en iddialı girişimlerinden biri olarak öne çıktı. David S. Goyer ilk sezonunda kasıtlı ve metodik bir tempoda ilerlemesine rağmen prömiyerinden önce verdiği bir röportajda 2. sezonda anlatıyı kolaylaştırmayı ve diziyi kapsamlı açıklamalardan kurtarmayı amaçladığını dile getirmişti.

Apple’ın yayın platformunda sürekli büyüyen bilimkurgu kataloğunda Foundation, kısa süre önce sona eren uzaylı istilası draması Invasion gibi diğer yıldız tekliflerin yanında macerasına devam etmeye hazırlanıyor. Şimdilik yeni sezonun yayın tarihi hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Foundation 3. sezon beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version