in ,

Klasik “Drakula”, “Frankenstein” ve “Mumya” Filmlerinin Yapımcısı ‘Hammer’ El Değiştirdi: Yeni Bir Dönem Başlıyor

Hammer Films Productions ödüllü yapımcı John Gore tarafından satın alındı. Hammer markası, korku klasikleriyle unutulmaz bir arşive sahip.

Hammer Films Productions Yeni Dönem - John Gore
- Reklam -
- Reklam -

Hammer Films Productions 20 defa Tony ödülü kazanan ve Believe: The Eddie Izzard Story ile Emmy adaylığı alan John Gore tarafından satın alındı.

İkonik İngiliz korku yapımlarının arkasındaki köklü stüdyo, ödüllü eğlence yapımcısı ve tiyatrocu John Gore tarafından devralındı.

Broadway’in önde gelen isimlerinden olan, aynı zamanda dağıtımcı ve yapımcı kimlikleriyle tanınan John Gore; Broadway.com ve Broadway Across America’nın da sahibi olan John Gore Organization’ın başındaki isim olarak da biliniyor.

- Reklam -

John Gore Organization 2022 yılının en iyi müzikal, en iyi oyun ve en iyi canlandırma alanında olmak üzere Tony ödülünü kazanan A Strange Loop, The Lehman Triology ve Company yapımlarına imza atmıştı. Başarılı yapımcı küresel medya endüstrisini şekillendiren en etkili 500 iş liderinin yer aldığı Variety500 endeksinde de bulunuyor.

Hammer Films Productions

Gore’un yeni hamlesi ise korku filmlerinin ikonik yapımcısı olan Hammer Films oldu.

Hammer Films, Christopher Lee ve Peter Crushing’in canlandırdığı 1958 yapımı Dracula, The Curse of Frankenstein ve 1959 çıkışlı The Mummy filmlerine imza atmasından sonra kısa sürede İngiltere’de korku sinemasına yön veren bir şirket oldu. Dünya sinemasında da sayısız filmin yapımcılığını üstlenen stüdyo, Raquel Welch’in başrolünde yer aldığı One Million Years B.C ve Ursula Andress’in kadrosunda bulunduğu She gibi klasikleri de izleyicileri ile buluşturdu.

2021 yılında Network Distributing, Hammer Films ile Hammer Studios Ltd.’yi kurmak için bir anlaşma imzalamış ancak genel müdür Tim Beddows’un 2022’deki ölümünün ardından Network anlaşmadan çekilmişti.

- Reklam -

Hammer Films Yeni Bir döneme Adım Atıyor

John Gore’un yeni yönetimi ile birlikte stüdyonun yeni bir bakış açısına kavuşacağı ve yeni filmlerin yapım sürecine alınacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Gore satın alım sonrasında verdiği röportajda Hammer’ın nostaljik cazibesinin koruyarak modern sinema tarzını ve yeniliklerini izleyicilerin karşısına çıkaracağının altını çizdi:

“Küçüklüğümden bu yana Hammer Films’in büyüsüne hayran kalmıştım. İngiliz mirası ve sinemasındaki eşsiz yeri benim için hep bir ilham ve merak kaynağı olmuştur. Bugün bu ikonik stüdyonun yöneticiliğini yaparken iki hedefim var: Hammer’ın eşsiz mirasını korumak ve kollamak ve dünya çapında izleyiciler toplayan yeni bir hikâyecilik çağını başlatmak. Önemli yatırımlar ve yeni bir yaratıcı vizyonla Hammer ruhunun modern çağda sadece kalıcı olmasını değil, gelişmesini de sağlayacağız.”

Hammer Films Productions John Gore

Stüdyonun yeni dönemde perdeye çıkacak ilk filmi Eddie Izzard ve Scott Chambers’ın başrollerini paylaştığı ve Joe Stephenson’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu B Good Picture Company imzalı Doctor Jekyll olacak.

Siz Hammer Films’in yeni dönemi hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve korku sinemasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin - Six Feet Under Yorumu

George R.R. Martin’den “Six Feet Under” Dizisine Övgü: “Televizyon Tarihinin En İyi Finaline Sahip”

The Exorcist: Believer Vizyon Tarihi - Taylor Swift

Taylor Swift’in Konser Filmine Gösterilen Yoğun İlgi “The Exorcist: Believer”ın Çıkış Tarihinin Değiştirilmesine Neden Oldu