in ,

George R.R. Martin’den “Six Feet Under” Dizisine Övgü: “Televizyon Tarihinin En İyi Finaline Sahip”

George R.R. Martin, HBO’nun “Six Feet Under” dizisinden övgü dolu sözlerle bahsetti. “Game of Thrones”un yaratıcısına göre yapım TV tarihinin en iyi finaline sahip.

George R.R. Martin - Six Feet Under Yorumu
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin’e göre HBO imzalı Six Feet Under dizisi televizyon tarihinin en iyi finallerinden birisine sahip. Game of Thrones’un yaratıcısı Amerikalı yazar, ünlü drama yapımı hakkında konuştu.

Geçen günlerde Vanity Fair sitesi “Son 25 Yılın 25 Mükemmel TV Bölümü” başlıklı bir içerik yayınladı. Site, bu listede Game of Thrones’ta George R.R. Martin tarafından kaleme alınan Blackwater bölümüne de yer verdi. Bunun üzerinden Martin, kişisel internet sitesinde Mükemmel Bölümler başlıklı bir blog yazısı yayınlayarak kendi görüşlerini dile getirdi.

Friends’ten The One With the Embryos bölümüyle başlayan Son 25 Yılın 25 Mükemmel TV Bölümü listesi The Sopranos’tan Pine Barrens, The Bernie Mac Show’dan Pilot, Arrested Development’tan Top Banana ve Sex and the City’den Splat! bölümleriyle devam ediyordu.

- Reklam -

George R.R. Martin: “Daha İyisinin Yapılabileceğini Hayal Bile Edemiyorum”

Martin yazısında şöyle konuştu:

“Eğer listedeki diğer tüm dizi bölümlerinden daha mükemmel bir bölüm seçmem gerekseydi… bu Six Feet Under’ın final bölümü olurdu. Bu diziyi fazlasıyla sevdim, ancak Rome ya da Deadwood ya da Fargo ya da listede yer almayan birkaç diğer diziyi sevdiğim kadar sevdiğimi söyleyemem. Ancak o son bölüm televizyon tarihinin açık ara en iyi finaliydi ve daha iyisinin yapılabileceğini hayal bile edemiyorum.”

George R.R. Martin - Six Feet Under Yorum

HBO’nun 21 Ağustos 2005 tarihinde final yapan Six Feet Under dizisi, Los Angeles’ta bir cenaze evi işleten Fisher Ailesi’ni merkezine alıyordu. Yapımın yaratıcısı Alan Ball tarafından yazılan ve yönetilen final bölümü, bugüne kadar yapılmış en iyi televizyon finallerinden biri olarak kabul ediliyor.

Martin Diğer TV Yapımları Hakkında da Değerlendirmelerde Bulundu

Martin ayrıca Vanity Fair’ın listesindeki favori bölümleri arasında Mad Men’den The Suitcase ve Breaking Bad’den Ozymandias’ı da saydı.

Martin sözlerine şöyle devam etti:

The Sopranos’un pek çok harika bölümü vardı ama The Pine Barrens özeldi ve dizinin geri kalanı boyunca o Rus’un hiç beklemediğimiz bir anda tekrar ortaya çıkmasını bekledim.”

- Reklam -

The Wire Dizi

Martin ayrıca VF’in The Wire’dan Middle Ground tercihine karşı çıkmayacağını, ancak önemli bir karakterin ölümünü içeren başka bir The Wire bölümünün kendisini biraz daha fazla etkilediğini de kaydetti.

Martin, Baltimore’da geçen HBO yapımı suç draması The Wire’ın sık sık “mükemmele oldukça yaklaştığını” ifade etti. Amerikalı yazar Black Mirror için ise, “Pek çok açıdan olağanüstü bir dizi, Son Junipero bölümü ise tekrar tekrar izlemeyi sevdiğim ve arkadaşlarıma da önerdiğim bir bölüm,” değerlendirmesini yaptı.

George R.R. Martin blog yazısını şu sözlerle tamamladı:

“Böylesine harika bir toplulukta yer almaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum. Elbette hiçbir sanat eseri gerçekten mükemmel değildir… ancak bazı okurlarınız (ya da izleyicileriniz) için bunu başardığınızı ya da en azından yaklaştığınızı duymak çok sevindirici. Yine de her zaman bir sonraki sefer vardır… ve öykülerimden biri ne kadar iyi (ya da kötü) karşılanırsa karşılansın, bilgisayarın başına yeniden oturduğumda her zaman daha iyisini yapmak isterim.”

Siz George R.R. Martin’in Six Feet Under finali ve diğer dizi bölümleri hakkındaki görüşlerine katılıyor musunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Favori dizilerimden birisi olur kendisi. Finali gerçekten de çok güzel ve etkileyiciydi. Benim de en sevdiğim dizi finali bu diziye aittir. Sadece final bölümünü birden fazla kez izlemişimdir. Gelecekte bir gün tekrar başlayacağım baştan sona izlemek için. :heart:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eski Bir Tuğlada Saklı Kalmış 2.900 Yıllık DNA'nın Sırrı Çözüldü: İşte Bitkilerin Geçmişine Açılan Zaman Tüneli

Eski Bir Tuğlada Saklı Kalmış 2.900 Yıllık DNA’nın Sırrı Çözüldü: İşte Bitkilerin Geçmişine Açılan Zaman Tüneli

Hammer Films Productions Yeni Dönem - John Gore

Klasik “Drakula”, “Frankenstein” ve “Mumya” Filmlerinin Yapımcısı ‘Hammer’ El Değiştirdi: Yeni Bir Dönem Başlıyor