in

Oyuncu Birol Ünel Kansere Yenik Düştü: Duvara Karşı’nın Yıldızı Aramızdan Ayrıldı

Birol Ünel hayatını kaybetti. Fatih Akın’ın kült filmi Duvara Karşı’da Cahit rolü ile akıllara kazınan oyuncu kansere yenik düştü.

Birol Ünel
- Reklam -
- Reklam -

Oyuncu Birol Ünel hayatını kaybetti. Duvara Karşı filminin yıldız ismi Ünel 59 yaşında aramızdan ayrıldı. Sanatçı, kanser tedavisi görüyordu.

Fatih Akın (Paramparça, Yaşamın Kıyısında) imzalı Duvara Karşı, Temmuz’da ve Aşka Ruhunu Kat gibi filmlerle tanınan Birol Ünel kansere yenik düştü. Ünlü aktör 59 yaşında yaşama veda etti. Sanatçı, aynı zamanda doğum günü olan 18 Ağustos 2020 tarihinde ağırlaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

1961 Silifke doğumlu Ünel, 1968 yılında ailesi ile Almanya’ya göçtü. Almanya’nın Bremen kentinde büyüyen sanatçı, gençlik yıllarında parke döşemeciliği yaptı. Ardından Hannover’a giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na kaydoldu. Sanatçının sinema kariyeri 1985 tarihli Strafmündig (Roland Gall) adlı televizyon filmi ile başladı.

- Reklam -

Duvara Karşı’nın Yıldızı Birol Ünel Hayatını Kaybetti

Kısa zamanda pek çok Alman yapımında rol alan Ünel, 1992 senesinde Berlin Tiyatrosu’nda Caligula rolü ile sahneye de çıktı. 1994 senesinde Berlin Rosa Luxemburg Platz’da yeniden Die Nibelungen – Born Bad adlı oyun ile sahnedeki yerini aldı. 2000 senesinde ise Fatih Akın’ın Temmuz’da filmi ile ülkemiz sinemasında da adını duyurmaya başladı. Sanatçı Türkiye’de Duvara Karşı yapımındaki Cahit performansı ile hatırı sayılır bir üne kavuştu.

Birol Ünel

- Reklam -

Oyuncu son olarak şu sıralar ön hazırlık sürecinde olan ve Teresina Moscatiello, Simone Orlandini ikilisi tarafından çekilecek olan North Pole: 90° North filminde görev alacaktı. Sanatçı 2019’da drama türündeki Deutschland ist… Heim (Cenk Yengiloğlu) yapımında görev aldı. 2018’de Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filminde Ivan karakterini, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı televizyon dizisinde ise Teoman karakterini canlandırdı.

Peki siz Birol Ünel’in en çok hangi rolünü beğeniyorsunuz? Sanatçıya dair düşüncelerinizi ve hatıralarınızı bizlerle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* The Batman Tekrar Ertelendi: Robert Pattinson Covid-19 Pozitif!

Kaynak: Sözcü

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Batman - Robert Pattinson - Covid-19

The Batman Tekrar Ertelendi: Robert Pattinson Covid-19 Pozitif!

Dünyanın Hikâye Edilişi: Harikalar Kitabı - Marco Polo | Haftanın Kitabı #147

Dünyanın Hikâye Edilişi: Harikalar Kitabı – Marco Polo | Haftanın Kitabı #147