in ,

“Barbie” Sonrası Yeni Mattel Filmi Belli Oldu: “American Girl” Hazırlıkları Başladı

“American Girl” filmi hazırlıkları başladı. “Barbie”nin de sahibi olan ünlü oyuncak şirketi Mattel, yeni filmi için senaryo yazarını buldu.

American Girl Filmi Yolda: Barbie'nin Şirketinden Yeni Yapım
- Reklam -
- Reklam -

Mattel, ikonik American Girl bebek serisinden esinlenen yeni bir live-action filminin planlarını açıkladı.

Ünlü oyuncak şirketi Mattel, Barbie’nin ötesine geçmeye hazırlanıyor. American Girl bebekleri için de beyaz perde yolculuğu başlıyor. Dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ederek 2023’ün en iyi gişesini yapan Barbie filminin başarısı, şirketin gözünü diğer oyuncaklarına çevirmesine neden oldu.

Oyuncak şirketinin aylar önce Mattel Sinematik Evreni için hazırlık yaptığı biliniyordu ve geliştirilmesi beklenen yapımlar arasında American Girl’ün adı da geçiyordu. Şimdi Sierra Burgess is a Loser’ın arkasındaki yaratıcı beyin ve Pet Sematary: Bloodlines filminin yönetmeni Lindsey Anderson Beer, yeni uyarlamanın hem yapımcılığını hem de senaryosunu üstlendi.

- Reklam -

Çocukluk deneyimlerinden bahseden Anderson Beer bebeklerle ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“Büyürken kız kardeşim ve ben American Girl kızlarıydık. Onlar sadece bebek değillerdi; dünyalarına girip keşfedebildiğimiz gerçek bireylerin vücut bulmuş hâlleriydiler. Tarihsel olarak doğru kişilikleri ve sürükleyici geçmiş hikâyeleri onları sinematik evren için biçilmiş kaftan yapıyor.”

American Girl Filmi Geliyor: Barbie'nin Şirketi Mattel'dan Yeni Yapım

“American Girl” Filmi “Barbie”ye Kıyasla Daha Karmaşık Bir Hikâye Yapısına Sahip Olabilir

İlk olarak 1986 yılında tanıtılan bebeklere, karmaşık bir şekilde örülmüş anlatılarını ortaya koyan romanlar eşlik ediyordu. 1854’te Minnesota’da İsveçli bir göçmeni temsil eden Kirsten ve II. Dünya Savaşı sırasında Jefferson, Illinois’de yaşayan Molly, zengin ve tarihsel kökleri olan hikâyelere sahip ilk bebekler arasındaydı.

American Girl bebekleri, başlangıcından bu yana çağdaş figürlerin yanı sıra Amerikan tarihinin çeşitli dönemlerinden farklı karakterleri de kapsayacak şekilde genişledi. Bugüne dek 36 milyon oyuncak bebeğin satıldığı bu oyuncak serisi, Barbie kadar olmasa da yıllar boyunca varlık göstermeye devam etti.

- Reklam -

Şu an için filmi kimin yöneteceği, başrolde hangi isimlerin yer alacağı veya çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi soruların bir cevabı bulunmuyor.

American Girl film uyarlaması Mattel Films, Paramount Pictures ve Temple Hill Entertainment’ın ortak çalışması olacak. Mattel Films ayrıca Barney, Hot Wheels, Polly Pocket, Rock ‘Em Sock ‘Em Robots, Thomas & Friends ve Wishbone gibi diğer markalarını da beyaz perdeye getirmek için çalışmalara devam ettiğini açıkladı.

American Girl Filmi Geliyor: Barbie'nin Şirketi Mattel'dan Yeni Yapım

Hayranlar her ne kadar Barbie’nin devamını bekliyor olsalar da, gelen duyumlar başrolde Ryan Gosling’in yer alacağı bir Ken spin-off’u üzerine de yoğunlaşmış durumda. Ancak bu konuda henüz resmi olarak yapılan bir duyuru bulunmuyor.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBS News

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deliler Kulesi: Hussit Üçlemesi #1 - Andrzej Sapkowski

“The Witcher”ın Yazarı Andrzej Sapkowski’nin Tarihi Fantazi Üçlemesi Hussit “Deliler Kulesi” ile Başlıyor

The Age of Legends: Zaman Çarkı'na Yeni Film Yolda

Amazon “Zaman Çarkı” Evrenini Genişletiyor: ‘Karanlık Varlık’ı Konu Alan “The Age of Legends” Filmi Geliyor