in ,

Amazon “Zaman Çarkı” Evrenini Genişletiyor: ‘Karanlık Varlık’ı Konu Alan “The Age of Legends” Filmi Geliyor

The Age of Legends filmi geliyor. Amazon, Zaman Çarkı serisindeki olayların öncesini anlatan yapımda, Karanlık Varlık olarak bilinen esrarengiz figürün kökenine odaklanıyor.

The Age of Legends: Zaman Çarkı'na Yeni Film Yolda
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Çarkı serisinin öncesinde yaşananları anlatan The Age of Legends filmi duyuruldu. Amazon’un Prime Video servisi, Robert Jordan’ın popüler fantastik kurgu serisinden uyarladığı evreni genişletmek için yeni bir hamle ile Karanlık Varlık’ın kökenlerine doğru bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor.

Yönetmenliğini The Falcon and the Winter Soldier ile ünlenen BAFTA ödüllü ve Emmy adayı Kari Skogland’ın üstleneceği The Age of Legends (Efsaneler Çağı) adlı live-action filminin, geliştirilen üçlemenin ilk bölümü olması planlanıyor.

Thor, X-Men: First Class ve Jurassic World: Camp Cretaceous ile tanınan Zack Stentz tarafından kaleme alınan senaryo, Zaman Çarkı (The Wheel of Time) serisindeki olaylardan birkaç bin yıl öncesini anlatarak Karanlık Varlık’ın kadim kökenlerine inecek. Yeni yapım bu kötücül gücün yükselişini ve Terkedilmişler olarak adlandırılan esrarengiz liderler grubunun çöküşünü aydınlatacak. Hikâye ayrıca, ezici güçlükler karşısında insanlığı savunmak için Karanlık Varlık’a karşı ayaklanan beklenmedik kahramanların yiğit fedakarlıklarını da tasvir edecek.

- Reklam -

The Age of Legends’ın yönetmeni Skogland The Handmaid’s Tale, The Walking Dead ve House of Cards gibi dizilerin yanı sıra yakında vizyona girecek Wind River: Rising filminin yönetmenliğiyle tanınıyor. Filmin yapımcılığını iwot Productions’tan Rick Selvage ve Larry Mondragon ile Radar Pictures’tan Ted Field üstleniyor. Selvage, Mondragon ve Field ayrıca Sony Pictures Television ve Amazon Studios’un ortak yapımcılığını üstlendiği The Wheel of Time’ın TV uyarlamasının da yürütücü yapımcılığını üstleniyor. Eva Longoria, James Leon, Mike McGuiness ve Justin Smith ise yürütücü yapımcılar olarak görev yapıyor.

The Age of Legends: Zaman Çarkı’na Yeni Film Yolda

“The Age of Legends” Filmi, Zaman Çarkı Evreninin Kökenlerini Keşfeden Üçlemenin İlk Ayağı Olacak

Yeni öncül film için yeşil ışık yakılması kararı, Zaman Çarkı dizisinin hâlen yapım aşamasında olan üçüncü sezonuna hazırlandığı bir döneme denk geliyor. Robert Jordan’ın kurguladığı ve Brandon Sanderson tamamladığı roman serisinden uyarlanan dizi, Moiraine Damodred’in yaklaşan Karanlık Varlık tehdidiyle yüzleşmek üzere kehanette bulunulan Yenidendoğan Ejder figürünü ortaya çıkarma arayışı etrafında dönen anlatı örgüsüyle hayranlarını daha da meraklandırmayı amaçlıyor.

Amazon Studios’un bu stratejik hamlesi, dizinin ilk iki sezonunun aldığı izlenme başarısının ardından geldi. Amerikan bilgi, veri ve pazarlama ölçümleme firması Nielsen’ın verilerine göre yapımın ilk sezonu çıktığı dönem 4.91 milyar dakikalık bir izlenme oranına ulaşarak en çok izlenen ikinci orijinal Prime Video dizisi hâline gelmişti. Kanalın en büyük başarısı ise hâlâ The Boys dizisine ait.

- Reklam -

The Age of Legends Filmi Karanlık Varlık The Wheel of Time

The Age of Legends filmi için şimdilik açıklanmış bir yayın tarihi bulunmuyor.

Karanlık Varlık’a odaklanacak yeni The Wheel of Time filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Konuşmama hakkımı kullanıyorum sayın Amazon, yoksa çok ağır konuşucam :joy: .

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Aynen aslında Karanlık Varlık çok iyi biriymiş ama işte hep bu kör olası ejder yüzünden kötü yollara düşmüş. ışık yaksın bu Ejderi…

  3. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Karanlık varlık siyahi olduğu için yaşlı zengin beyazlar tarafından ırkçılığa uğrayıp kötülüğe bulaştığı hikayesi…

  4. Avatar for Kitsune Kitsune dedi ki:

    Yalnız haberde verilen bilgi yanlış. Karanlık Varlık, yeni yapım kötülük değil. O, Işık olarak adlandırılan yaratıcının tam karşıtı, Shai’tan. Onun kökenine inmek ifadesi saçma geldi. Yaratıcının karşıtı olan Karanlık’ın kökenine nasıl inersin ki? Tabii söz konusu olan Efsaneler Çağı’ndaki Aes Sedailar ise durum başka. Kapakta Ishamael görüyorum. Terkedilmişlerin öncesini izlemek harika olur ve eski çağ, yeni çağdan o kadar farklı ki…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

American Girl Filmi Yolda: Barbie'nin Şirketinden Yeni Yapım

“Barbie” Sonrası Yeni Mattel Filmi Belli Oldu: “American Girl” Hazırlıkları Başladı

Ryan Reynolds ve Levy Netflix'e Soygun Filmi Hazırlıyor

Ryan Reynolds ve Shawn Levy, “Deadpool 3” Sonrası Dördüncü Kez Bir Araya Geliyor