in ,

“The Witcher”ın Yazarı Andrzej Sapkowski’nin Tarihi Fantazi Üçlemesi Hussit “Deliler Kulesi” ile Başlıyor

“Deliler Kulesi” Türkçedeki yerini alıyor. Andrzej Sapkowski imzalı Hussit Üçlemesi’nin ilk kitabı Pegasus Yayınları etiketini taşıyor.

Deliler Kulesi: Hussit Üçlemesi #1 - Andrzej Sapkowski
- Reklam -
- Reklam -

Deliler Kulesi Türkçe raflarındaki yerini aldı. The Witcher evreninin yaratıcısı Andrzej Sapkowski’nin bir diğer fantastik serisi olan Hussit Üçlemesi’nin ilk kitabı, yazarın diğer kitaplarını da dilimize kazandıran Pegasus Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Çağdaş fantastik edebiyatın önde gelen yazarları arasında bulunan Andrzej Sapkowski, Polonya’nın Lódz şehrinde 1948’de doğdu. İlginç bir yolculuğun parçası olan yazar, ekonomi eğitimi aldı ve uzun yıllar dış ticaret alanında çalıştı. Ancak asıl ününü edebiyat dünyasında kazandı.

Başlangıçta bilimkurgu metinlerini çevirerek edebi kariyerine adım atan Sapkowski, 1986’da Fantastyka dergisinde yayımlanan ilk öyküsüThe Witcher ile dikkatleri üzerine çekti. Bu öykü canavar avcısı Rivyalı Geralt’ın maceralarını anlatıyordu ve kısa sürede geniş bir hayran kitlesi edindi. Bugün dünya çapında tanınan The Witcher serisinin temelini oluşturdu. Kitap serisi, CD Projekt RED tarafından geliştirilen ünlü bir rol yapma video oyununa ve Netflix’te bir dizi live-action ve animasyon yapımına ilham verdi.

- Reklam -

Sapkowski’nin başarısı sadece ülkesi Polonya ile sınırlı kalmadı. Yazarın kitapları 20’den fazla dile çevrildi ve büyük bir okur kitlesine ulaştı. Witcher serisinin üçüncü kitabı olan Elflerin Kanı, 2009’da David Gemmell Legend Ödülü’nü kazandı. Polonya’nın prestijli fantastik roman yazarlarına verilen Janusz A. Zajdel Ödülü’nü beş kez kazanan yazar, aynı zamanda İspanyol Ignotus Ödülü ve Nike Ödülü gibi çeşitli ödüllere de layık görüldü.

Hâlâ doğduğu Lódz şehrinde yaşamını sürdüren yazarın kaleminin dokunduğu eserler arasında Deliler Kulesi de bulunuyor ve bu kitap Hussit Üçlemesi’nin ilk parçası olarak öne çıkıyor.

Özgün adı Narrenturm olan ve kendi dilinde ilk defa 2002 yılında yayımlanan tarihi fantazi türündeki Deliler Kulesi, Avrupa’nın kaos dolu yıllarında gerilim dolu bir kaçış öyküsünü konu alıyor. Serinin ikinci kitabı Bozy bojownicy 2004’te, üçüncü kitabı Lux perpetua ise 2006’da yayımlandı.

Deliler Kulesi: Hussit Üçlemesi #1 – Andrzej Sapkowski | Arka Kapak Tanıtımı

Andrzej Sapkowski’nin The Witcher serisi dünya çapında bir fenomen haline gelerek milyonlarca hayran kazandı, popüler Netflix dizisi ve video oyunlarına ilham verdi. Şimdiyse çoksatan yazar, Hussit Üçlemesi’nin ilk kitabı Deliler Kulesi ile okurlarını yeni bir sempatik kahramanla tanıştırıyor.

Reynevan olarak da bilinen Bielawalı Reinmar bir doktor, büyücü ve kimilerine göre bir şarlatandır.

Soylu bir şövalyenin karısıyla yatakta yakalanınca yaşadığı yerden kaçmak zorunda kalır. Ancak bu yolculuğunda kendini Avrupa’da kaosun hüküm sürdüğü bir yerde bulur. Hussitler ve Katolik ülkeler arasındaki dinî gerilim bir savaşa dönüşmenin sinyallerini veriyordur.

Küçük düşürülmüş ve gözünü intikam hırsı bürümüş Sterz kardeşlerin yanı sıra Engizisyon’un da peşine düştüğü Reynevan kendisini Deliler Kulesi’nde bulur. Kule’nin sakinleri yalnızca akıl hastaları değildir, farklı düşünmeye ve düzene karşı çıkmaya cüret edenler de yakalanıp burada tutuluyordur. Bu kurumun “hastaları” rengârenk ve eşsiz bir topluluk oluşturmaktadır: pek çok farklı tipin yanı sıra gün merkezlilik yasasını savunan genç Kopernik gibi.

Reynevan aklını yitirmeden Kule’den kaçıp içine sürüklendiği karmaşadan kurtulabilecek midir?

- Reklam -

Deliler Kulesi: Hussit Üçlemesi #1 - Andrzej Sapkowski

Deliler Kulesi ve Hussit Üçlemesi Hakkında Ne Dediler?

“Tüm The Witcher hayranlarının anında benimseyeceği bir fantastik roman.” – The Gamer

“Seks, ölüm, büyü ve delilik ile hıncahınç dolu, nüktedan bir dille aktarılmış enfes bir hikâye.”
Joe Abercrombie, Parçalanmış Deniz serisinin yazarı

“Tarihî fantezinin en iyi örneklerinden.” – Publishers Weekly

“Deliler Kulesi, ustalıkla ve zekice yazılmış tarihî romanları sevenler için ilham verici bir üçlemenin ilk kitabı.” – Brigitte

“Deliler Kulesi alışık olduğumuz edebî kategorilere meydan okuyor.” – Stuttgarter Nachrichten

“Birinci sınıf karakterleri ve hikâyesiyle zaman zaman kahkahalara boğarken heyecanın dozunu hiç düşürmüyor.” – Buffed

Çevirisini daha önce Sebastian Fitzek, Elfriede Jelinek ve Joseph Roth gibi yazarları Türkçeye kazandıran Anıl Alacaoğlu’nun üstlendiği kitap toplamda 712 sayfadan oluşuyor. Deliler Kulesi, Kasım 2023 tarihi itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Andrzej Sapkowski’nin dilimize yeni kazandırılan fantastik serisinin ilk kitabı Deliler Kulesi’nin hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, diğer kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ciltsiz bir kitap 800 TL ki bir de ilk kitap bu. Serinin devam kitaplarının fiyatını düşünmek istemiyorum. O yüzden almayı düşünmüyorum.

  2. Avatar for jeanF jeanF dedi ki:

    İngilizcesini aldıktan sonra gelen haber canımı yaktı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2000'li Yıllardan Geleceği Tahmin Eden 9 Bilimkurgu Filmi

2000’li Yıllardan Geleceği Tahmin Eden 10 Bilimkurgu Filmi

American Girl Filmi Yolda: Barbie'nin Şirketinden Yeni Yapım

“Barbie” Sonrası Yeni Mattel Filmi Belli Oldu: “American Girl” Hazırlıkları Başladı