in ,

“House of the Dragon” 2. Sezondaki Ejderha Yumurtalarının Yolculuğu Daenerys Targaryen’e Kadar Uzanacak

“House of the Dragon” 2. sezon 3. bölümde Pentos’a gönderilen ejderha yumurtalarının yıllar sonra Daenerys Targaryen’in olacağı açıklandı. Ancak bu karar, kitaptaki bazı detayların değiştiği anlamına geliyor.

House of the Dragon 2. Sezon 3. Bölüm Ejderha Yumurtaları Daenerys Targaryen
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezondaki The Burning Mill adlı 3. bölüm, Game of Thrones’un temelini oluşturacak bir olayı işaret ediyor. Rhaenyra, çocuklarının güvenliğini sağlamak amacıyla onları Pentos’a yollarken yanlarında bazı ejderhalar da veriyor. Yönetmen Geeta Patel’ın açıklamasına göre ise o yumurtaların yolculuğu Daenerys Targaryen’e kadar sürecek.

House of the Dragon’ın yönetmenlerinden Geeta Patel, yeni bölümdeki ejderha yumurtalarının Game of Thrones’ta Daenerys Targaryen’in daha sonra alacağı yumurtalarla aynı olduğunu açıkladı. Ancak bu durum, George R.R. Martin’in kitaplarındaki bazı detayların değişmesine neden oluyor.

Haberin devamı, House of the Dragon ve Game of Thrones dizileri ve Fire & Blood kitabı hakkında sürpriz bozanlar (spoiler) içeriyor.

- Reklam -

House of the Dragon 2. Sezon 3. Bölüm - The Burning Mill

House of the Dragon’ın son bölümü The Burning Mill’de Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) Joffrey’yi Vadi’ye; Aegon III ve Viserys II’yu ise Pentos’a gönderiyor. Üvey kızı Rhaena Targaryen’i (Phoebe Campbell) ise onlara eşlik etmesi için görevlendiriyor. Rhaena ilk etapta çocuk bakıcısı rolünü üstlenmekten memnun olmuyor. Ancak daha sonra kendisine emanet edilen dört ejderha yumurtası, Rhaena’nın fikrini değiştiriyor.

House of the Dragon 2. Sezon’da Görülen Ejderha Yumurtaları Hakkında Önemli Açıklama

Dikkatli izleyiciler ise yumurtalar arasındaki siyah, yeşil ve gümüş renkli olanlara ayrı bir önem atfediyor. Bu ejderha yumurtalarının Daenerys Targaryen’in Khal Drogo ile evlendiği bölümde aldığı yumurtalara benzediği öne sürülüyor. Game of Thrones’ta daha sonra bu yumurtalardan Drogon, Rhaegal ve Viserion isimli ejderhalar çıkmıştı.

House of the Dragon 2. Sezon 3. Bölüm Ejderha Yumurtaları

Mashable’a konuşan yönetmen Geeta Patel, bunların Daenerys’in yumurtaları olduğunu şu sözlerle doğruluyor:

“Bunlar Daenerys’in yumurtaları. Bu dizide çalışan herkes büyük Game of Thrones hayranı, bu yüzden bu sahneyi çekmek çok heyecan vericiydi.”

Bu gönderme birçok izleyici tarafından heyecanla karşılansa da George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) kitabı, konuyu biraz daha farklı şekilde ele alıyor.

- Reklam -

Ateş ve Kan Kitabında Ejderha Yumurtalarının Köken Hikâyesi Daha  Farklı

Bir tarih kitabı olarak kurgulanan ve bu nedenle içerisinde yer alan her detayın “birebir doğru olmadığı” kabul edildiği Ateş ve Kan, yine de birçok hayranın diziyle kıyaslayarak izlediği bir materyal.

Bununla birlikte kitapta Daenerys’in ejderha yumurtalarının nereden geldiği sorusuna cevap veren bir hikâye bulunuyor. House of the Dragon’da yaşananlardan yıllar önce, soylu bir kadın olan Elissa Farman, Rhaena Targaryen ile bir ilişki yaşamaya başlıyor (House of the Dragon’daki Rhaena Targaryen değil, farklı bir Targaryen ). Elissa dünyayı dolaşmak istiyor. Ancak Rhaena onun hayallerini finanse etme fikrini reddediyor. Çiftin ilişkileri bozulduğunda, Elissa Ejderhakayası’ndan üç ejderha yumurtası çalıyor ve denizcilik hayallerini gerçekleştirmek için Braavos’tan bir deniz lorduna yumurtaları satıyor.

House of the Dragon 2. Sezon 3. Bölüm Ejderha Yumurtaları Daenerys

Neticede bu yumurtalar Pentoslu tüccar-prens Illyrio Mopatis’in eline geçiyor ve oradan da nihayetinde Daenerys Targaryen’e ulaşıyor. Hayranlar hikâyenin geri kalanını Game of Thrones’tan biliyor.

“Ateş ve Kan” Kitabında Dört Değil Üç Yumurta Var

Öte yandan Ateş ve Kan kitabında Ejderhaların Dansı iç savaşı sırasında Rhaena Targaryen Ejderhakayası’ndan dört değil, üç ejderha yumurtasıyla ayrılıyor. Bunlardan birisinden Morning isimli bir ejderha çıkıyor ve savaşın sonlarında sembolik de olsa önemli bir rol oynuyor. Diğer iki ejderha yumurtasının akıbeti ise bilinmiyor.

Dizi, yumurtaların bir gün Daenerys Targaryen’e ulaşabilmeleri için yumurta sayısını üçten dörde çıkarma kararı alıyor. Bu durumda kitaba göre dördüncü yumurtadan Morning’in çıkması bekleniyor.

House of the Dragon 2. Sezon 4. Bölüm Fragmanı

YouTube video

Siz bu ejderha yumurtaları ile ilgili sahneyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayip Medeniyet Gizemli Alfabe

Kayıp Bir Medeniyete Ait Gizemli Alfabe Şans Eseri Keşfedildi

Shrek Eşek Spin-off Filmi Ejderha

Eşek Karakterine Odaklanan “Shrek” Spin-off Filminde Eşek’le Birlikte Karısı Ejderha ve Çocukları da Yer Alacak