in ,

Booker Ödüllü Arnavut Yazar İsmail Kadare’nin “Kırık Nisan” Kitabı Türkçede

İsmail Kadare imzalı “Kırık Nisan” ilk defa Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Jaguar Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Kırık Nisan - İsmail Kadare
- Reklam -
- Reklam -

İsmail Kadare’nin Kırık Nisan kitabı ilk defa Türkçede. Roman, Jaguar Kitap tarafından dilimize kazandırılıyor.

Arnavut yazar İsmail Kadare Türkiye’de 1990’ların sonlarından beri farklı yayınevlerinde Türkçeye konuk edilmeye devam ediyor. Yazarın daha önce yayımlanmamış eserlerinden Kırık Nisan, Kadare’nin Türkçedeki yolculuğunun yeni adımı oldu.

Modern Balkan edebiyatının önde gelen yazarları arasında yer alan İsmail Kadare, 1936 yılında dünyaya geldi. İlk kitabı Ölü Ordunun Generali 1963’te yayımlandı ve Arnavutluk’ta çokça okundu. İsmi sıklıkla Nobel Edebiyat Ödülü’yle anılan yazar, 2005’te Man Booker Uluslararası Ödülü’ne layık görüldü.

- Reklam -

Orijinal adı Prilli i Thyer olan Kırık Nisan kendi dilinde ilk defa 1978’de yayımlandı. Yazarın en çok okunan kitaplarından birisi olan Kırık Nisan; yolları kesişen üç farklı kişi üzerinden kurgulanıyor ve zamanın dışında yaşayanların dünyasında, dağlarda geçiyor.

Kırık Nisan – İsmail Kadare | Arka Kapak Tanıtımı

Kırık Nisan - İsmail Kadare

Arnavutluk dağlarında yüzyıllardır hüküm süren Kanun ve töreye uyarak ağabeyinin katilini öldürüp intikamını alan Corg Berişa, artık bir sonraki kurban konumuna düşmüştür. Kan parasını ödemek şartıyla bir aylık dokunulmazlık elde etmek için Kanun’un idari merkezine doğru yollara düşer. Bu sırada bir Kanun araştırmacısı olan ünlü yazar Besian Vorpsi ve karısı Diana, balayı için başkentten dağlara, âdeta zamanın dışında yaşayanların dünyasına gelmiştir. Görünüşte birbirleriyle hiç ilgisi olmayan bu üç insanın yolları kesişir.

Dökülen kanlar, sisler içindeki görünmez ellerce yüzyıllardır teklemeden döndürülen Kanun çarkları, dağlarda ölmeyi-öldürmeyi bekleyerek hayalet gibi dolaşan genç insanlar, kırılan kalpler, solan hayatlar… İsmail Kadare’nin en sevilen romanlarından Kırık Nisan, Şebnem Degni’nin çevirisiyle ilk kez Türkçede.

- Reklam -

“İsmail Kadare, Homeros’a kadar uzanan hikâye anlatı geleneğinin evrensel çapta yazarıdır.” – John Carey

Toplamda 184 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Şebnem Degni üstleniyor. Kitap Ekim 2023 tarihinde raflardaki yerini almaya başladı.

İsmail Kadare’nin eserleri daha önce Türkçede Doğan Kitap, Kyrhos Yayınları, Kırmızı Kedi Yayınevi, Profil Kitap, Mitos Boyut ve Ketebe Yayınları tarafından basıldı.

İsmail Kadare’nin kitapları ve Kırık Nisan hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Ağır Canlısı Keşfedildi

39 Milyon Yıl Önce Yaşamıştı: Dünyanın En Ağır Canlısı Keşfedildi

George R.R. Martin - Game of Thrones Yeni Spin-off

George R.R. Martin, 8 Farklı “Game of Thrones” Dizisinin Geliştirilmekte Olduğunu Açıkladı