in ,

George R.R. Martin, 8 Farklı “Game of Thrones” Dizisinin Geliştirilmekte Olduğunu Açıkladı

George R.R. Martin “House of the Dragon” dışında çok daha fazla “Game of Thrones” dizisinin yolda olduğunu duyurdu.

George R.R. Martin - Game of Thrones Yeni Spin-off
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin yakın gelecekte daha fazla Game of Thrones spin-off’uyla izleyicilerin karşısına çıkabilir.

Amerikalı fantazi ve bilimkurgu yazarı George R.R. Martin’in adını dünya genelinde duyulması HBO’nun Game of Thrones uyarlamasıyla oldu. 2011-2019 yılları arasında yayınlanan Taht Oyunları’nın kitapları ise yolculuğuna 1996 senesinde başlamıştı. Hayranlar hâlâ Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı Kış Rüzgârları’nı beklerken 2019’da final yapan dizinin ardından HBO yeni yapımlar için düğmeye basmakta gecikmedi.

Game of Thrones’un ardından izleyicilerle buluşan ilk spin-off Targaryen Hanedanlığı’nı takip eden House of the Dragon oldu. Öte yandan bu süreçte birçok yan ürün için eş zamanlı ön geliştirmelere imza atıldı. Kanaldan resmi onayı alan ikinci proje olarak ise Seven Kingdoms: The Hedge Knight duyuruldu. Hayranlar fazlasının yolda olabileceğini bilse de Martin geçen günlerde katıldığı bir söyleşide ilk defa üzerinde çalışılan tüm spin-off’ların sayısı hakkında bir açıklamada bulundu.

- Reklam -

Game of Thrones - House of the Dragon

George R.R. Martin İmzalı Daha Fazla “Game of Thrones” Spin-off’u Gelecek

George R.R. Martin’in daha fazla Game of Thrones spin-off’u yapmak istediği hiçbir zaman sır değildi. Ancak 8 farklı projenin yolda olduğunu bizzat yazarın kendisinden duymak birçok kişi tarafından büyük bir hamle olarak yorumlandı.

Bangcast’e konuk olan Martin, yolda olan projelere dair şöyle konuştu:

“Televizyonda, 2. sezonunun çekimlerini yeni tamamladığımız ve yakında 3. sezonu için planlama yapacağımız yeni dizimiz House of the Dragon var. Ama aynı zamanda geliştirmekte olduğumuz 8 spin-off dizisi daha var. Dunk and Egg için yeşil ışık yakıldı. Diğerleri henüz o aşamada değil ama hâlâ üzerinde çalışıyoruz.”

George R.R. Martin - Game of Thrones Yeni Spin-off Diziler

- Reklam -

Martin’in kanaldan onay aldığını açıkladığı dizinin tam adı şimdilik A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight olarak anılıyor. Yapım, yazarın üç novelladan oluşan Tales of Dunk and Egg adlı serisinden uyarlanıyor. Game of Thrones’un 90 yıl öncesinde geçen bu maceralar, Dunk adlı şövalye ile Egg adlı yaverinin maceralarını takip ediyor.

Martin, kalan 7 spin-off’un hangi hikâyeleri ekrana taşıyacağı hakkında açıklamada bulunmadı. Ancak bu yapımların The Sea Snake, Ten Thousand Ships, The Golden Empire, Flea Bottom, Aegon the Conqueror ve Game of Thrones finalinde yaşananlardan sonra Jon Snow’un başına gelenleri anlatan Snow dizileri olabileceği öne sürülüyor.

Henüz ön geliştirme aşamasında olan bu projelerin yapım aşamasına geçmeleri için önce kanaldan onay almaları gerekiyor. Onaya en yakın görülen Snow dizisinin durumu ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Siz George R.R. Martin’in Game of Thrones spin-off’ları hakkındaki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Dunk and Egg dışındakilerin çekileceğini sanmam. Başı-sonu belli olan kaynak materyal olmadan dizi çekmek HBO gibi ne yaptığının farklında olan şirketler için alınabilecek bir risk değil bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kırık Nisan - İsmail Kadare

Booker Ödüllü Arnavut Yazar İsmail Kadare’nin “Kırık Nisan” Kitabı Türkçede

Heat 2 Film - Michael Mann - Adam Driver

Michael Mann’in Sıradaki Projesi “Heat 2” Olacak: Başrolde Adam Driver Yer Alabilir