in

Heresy Dizi Oluyor: The Handmaid’s Tale Yaratıcısından Vahşi Batı’da Kadın Kovboylar

Heresy dizisi geliyor. Vahşi Batı’da bir kadın çetesinin hikâyesine odaklanacak yapım, The Handmaid’s Tale yaratıcısı tarafından geliştirilecek.

heresy dizi The Handmaids Tale
- Reklam -
- Reklam -

Tarihi kurgu ve western (Vahşi Batı) türlerindeki macera romanı Heresy dizi oluyor. Amerikalı yazar Melissa Lenhardt’ın ilk olarak 2018 yılında Redhook tarafından basılan romanı; şimdi dikkat çekici ellerde televizyona uyarlanmaya hazırlanıyor. Margaret Atwood romanı The Handmaid’s Tale (Damızlık Kızın Öyküsü) uyarlamasının yaratıcısı olan Bruce Miller ve aynı dizinin senaryo ekibinden John Herrera ve Nina Fiore ikilisi, Heresy için çalışmalara başladı.

Sonradan Disney’e satılan dijital yayın platformu Hulu’da yayına devam eden The Handmaid’s Tale dizisinin yaratıcı ekibi, şimdi yeni bir yapım için kolları sıvamış durumda. Damızlık Kızın Öyküsü dizisinin yaratıcısı Bruce Miller ve yapımın senaristlerinden John Herrera ile Nina Fiore, bir Vahşi Batı serisi için buluşuyor.

Melissa Lenhardt imzalı Heresy romanından uyarlanacak olan dizinin büyük ihtimalle TNT kanalında yayınlanması bekleniyor. Ancak bu bilgi şimdilik kesinliğe kavuşmuş değil. Yapımcı ekip kanal için görüşmeleri sürdürüyor.

- Reklam -

Heresy Dizisi Vahşi Batı’da Geçecek ve Bir Kadın Çetesine Odaklanacak

Dizinin yaratıcıları arasında Bruce Miller’a White Oak Pictures’tan Priscilla Porianda ve Robert Lawrence eşlik ediyor. Şimdilik yapımın teknik ekibine, oyuncularına ve yayın tarihine dair detaylar paylaşılmış durumda değil.

Western türündeki Heresy romanından uyarlanacak yapım, konusu itibarıyla da dikkat çekiyor. Kadınların yaşam konusunda pek de söz hakkı olmadığı Vahşi Batı’da, bir kadın çetesine odaklanan eser; feminist, kuir ve renkli bir western romanı olarak tanımlanıyor.

Erkekler tarafından ihanete uğrayan, zarar gören kadınların kurduğu bu çete 1870’li yıllarda Vahşi Batı’da türlü maceraya atılıyor.

Kitabın senaryo uyarlamasını John Herrera ve Nina Fiore kaleme alacak. Öte yandan yine güçlü bir kadın hikâyesini, The Handmaid’s Tale yaratıcılarından ekranda görecek olmak da hayli heyecan veriyor.

- Reklam -

The Handmaids Tale 4. Sezon Fragmanı

Bruce Miller, Damızlık Kızın Öyküsü dizisinden önce The 100, Eureka ve Alphas gibi serilerin de yapımcı koltuğunda oturmuştu. Aynı zamanda Miller, Ivy Pochoda’nın gizem ve gerilim türündeki These Women: A Novel kitabından uyarlanacak dizinin de yapımcıları arasında.

Heresy dizi uyarlaması sizin de ilginizi çekti mi? Yapımdan beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

TURKSAT 5A Uydusu SpaceX

TURKSAT 5A Uydusu, SpaceX Tarafından Yörüngeye Yerleştirildi

Facebook: Perde Arkasının Hikâyesi - Steven Levy

Facebook: Perde Arkasının Hikâyesi Kitap Oldu