in , ,

Hazar Sözlüğü – Milorad Paviç | Haftanın Kitabı #278

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Sırp yazar Milorad Paviç’in imgelerle dolu labirenti “Hazar Sözlüğü” var.

Hazar Sözlüğü - Milorad Paviç | Haftanın Kitabı #278
- Reklam -
- Reklam -

Hazar Sözlüğü | Künye

Yazar: Milorad Paviç
Alt Başlık: Yüz Bin Kelimelik Bir Sözlük
Çeviri: Kadir Daniş
Orijinal Adı: Hazarski rečnik
Yayıma Hazırlayan: Hümeyra Çalışkan
Düzelti: Gülşen Funda
Kapak: Harun Tan
Mizanpaj: Nilgün Sönmez
Dizi Editörü: Aykut Ertuğrul
Yayınevi: Ketebe Yayınları
Sayfa Sayısı: 316
Çıkış Tarhi: Şubat 2021


Hazar Sözlüğü – Milorad Paviç | Arka Kapak Tanıtımı

Hazar Sözlüğü - Milorad Paviç

- Reklam -

Borges, Nabokov, Calvino ve Eco… Yüzyılımızın imgeler ve rüyalarla oynayan dahilerine Milorad Paviç’i de ekleyin! Yüzyılın en heyecanlı, hayal gücü en yüksek edebiyat eserlerinden biri olan bu muzip kitap, çekinmeden söyleyebiliriz ki bir edebiyat şaheseri… – Sunday Times

20. yüzyılın dahilerinden Milorad Paviç’in başyapıtı Hazar Sözlüğü yalnızca tarihi bir hadise ve oluşturduğu literatürle, Hazar halkının din değiştirmesi ve üç semavi dinin mensuplarının bu olayla alakalı olarak kaleme aldıklarıyla ilgilenmiyor. Aynı zamanda karşınızdaki, okumaya istediğiniz maddesinden başlayabileceğiniz bir sözlük-roman!

Tedirgin olmayın. Hazar Sözlüğü’nün dairesel labirentine çekinmeden girin. Yazarının da söylediği gibi ister sonundan başlayın okumaya ister ortasından, isterseniz de daldan dala atlar gibi madde madde gezin: Bu romanın başı, gidişatı ve sonu zaten sizin zihninizde belirlenecek.

Labirentin içinde pek çok şeyle karşılaşacaksınız: Başkalarının rüyalarında gezen rüya avcıları, çağları aşan aşklar, ölümcül aynalar, sihirli meyveler, zehirli kitaplar, dipsiz vazolar… Korkmayın. Bırakın Paviç’in maceraperest evreni ve zamanın, dillerin, okumanın, yazmanın, rüya görmenin ve neden olmasın, ölümün gizemi ele geçirsin sizi.

- Reklam -

“Zamanın aktığı yönü unutursan, pusula olarak aşkı kullan.”

Milorad Paviç Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Milorad Paviç

Milorad Paviç, Sırp şair, öykücü, romancı, çevirmen, edebiyat tarihçisi ve üniversitede felsefe hocası olarak tanınan saygın bir edebiyat figürüydü. Eserleri otuzdan fazla dile çevrildi ve birçok deneysel edebiyat eseri ortaya koydu. En önemli eseri olan Hazar Sözlüğü, ilk yayımlandığında “21. yüzyılın ilk romanı” olarak adlandırıldı. Paviç, eski Yugoslavya’da ve sonrasında modern Sırbistan’da pek çok ödül kazandı ve adı birçok kez Nobel Edebiyat Ödülü adayları arasında geçti. 2009 yılında 80 yaşında, Belgrad’da hayata veda etti. Edebi mirası hâlâ dünya çapında önemini korumakta ve eserleri okuyucular tarafından büyük ilgi görmeye devam etmektedir.


Milorad Paviç imzalı Hazar Sözlüğü kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Büyük Nükleer Füzyon Roket Motoru Yapılıyor

Güneş’teki Reaksiyonları Taklit Ediyor: Dünyanın En Büyük Nükleer Füzyon Roket Motorunun Yapımına Başlandı

Guillermo del Toro'nun Frankenstein'ı Duygusal Bir Başyapıt Olacak

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein”ı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: “Duygusal Bir Başyapıt Olacak”