in ,

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein”ı Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: “Duygusal Bir Başyapıt Olacak”

Guillermo del Toro “Frankenstein” için çalışmalara başlıyor. Yapımcı J. Miles Dale, filmin duygusal teması ile izleyicileri büyüleyeceğini açıkladı.

Guillermo del Toro'nun Frankenstein'ı Duygusal Bir Başyapıt Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Yaratıcılığı ve korku evrenine getirdiği benzersiz bakış açısıyla tanınan Guillermo del Toro, sinema dünyasını heyecanlandırmaya hazırlanıyor. Usta yönetmenin uzun süredir beklenen Frankenstein projesi için hazırlıklar başladı. Yapımcı J. Miles Dale, ödüllü yönetmenin Mary Shelley’nin klasik romanına dayanan uyarlamasında duygusal bir yolculuğa çıkacağını vurguluyor.

Pan’s Labyrinth, The Shape of Water ve Nightmare Alley gibi yapımlarla sinema dünyasına unutulmaz eserler kazandıran del Toro, Frankenstein’a şimdiye kadarki uyarlamalardan farklı bir yaklaşım sunacak. Eski filmlerde ön planda olan korku ve doğa-insan ilişkisi temalarının yerini, bu sefer aile bağlarının alacağı ifade ediliyor.

Yapımcı Dale, yeni film hakkında şunları söylüyor:

- Reklam -

“Nightmare Alley ve Pinokyo gibi son filmlerimizde baba-oğul ilişkisine odaklandık. Guillermo ve ben, son birkaç yıl içinde babalarımızı kaybettik. Güçlü bir baba figürü, hayatımızın önemli bir parçası oldu. Frankenstein projesi de bu temaya yoğunlaşacak. Bu film, Guillermo’nun babalarla ilgili üçlemesinin son halkası olacak.”

J. Miles Dale ve Guillermo del Toro
J. Miles Dale ve Guillermo del Toro

Guillermo del Toro daha önce James Whale’in 1931 tarihli Frankenstein uyarlamasının gençliği üzerinde büyük bir etki bıraktığını söylemişti. Pinokyo ile birlikte bu iki filmde insan olma deneyiminin temelini bulduğunu söyleyen yönetmen şöyle devam ediyor:

“Kafamda birleştiler… Pinokyo ve Frankenstein’ın insan olmanın ne olduğuna dair ilkel deneyimler olduğu fikrini seviyorum. Çünkü anlamadığınız, sizin için yanlış olan ve ona uygun olmadığınız bir dünyaya atılıyorsunuz ve ilerlerken kendinizi ve dünyayı anlamanız gerekiyor. Ya dünyayı değiştirirsiniz ya da dünya sizi yok eder. Ve bu iki film de bunu yapıyor.”

Guillermo del Toro’nun Frankenstein Uyarlaması İzleyiciyi Duygusal Bir Yolculuğa Çıkaracak

Guillermo del Toro Frankenstein Oyuncular

Oscar ödüllü yönetmen ayrıca yeni Frankenstein filminin de benzersiz bir insanlık hikayesi sunacağının altını çiziyor.

- Reklam -

Daha önceki yapımlarında da olduğu gibi, yeni Frankenstein filminde de oyuncu kadrosunda göz kamaştıran isimler yer alacak. Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth gibi yetenekli oyuncuların filmde yer alacağı geçen mart ayında ortaya çıkmıştı.

Film için henüz bir vizyon tarihi belli değil. Ancak Dale, Netflix için hazırlanan projeye başlamaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade ediyor. Guillermo del Toro’nun sinematik yeteneklerinin her geçen gün geliştiğini vurgulayan yapımcı, usta yönetmenin duygusal ve ikonik bir başyapıta imza atacağına olan inancını dile getiriyor.

Netflix Guillermo del Toro Frankenstein Filmi

Guillermo del Toro’nun yeni filminden sizlerin beklentisi neler? Sizce gerçekten de öncüllerinden daha farklı bir uyarlama ortaya çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Oscars

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Guillermo del Toro’ dan izlemek güzel olacaktır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hazar Sözlüğü - Milorad Paviç | Haftanın Kitabı #278

Hazar Sözlüğü – Milorad Paviç | Haftanın Kitabı #278

The Simpsons Kosova Savaşı Tahmini

İsabetli Tahminleriyle Nam Salan “The Simpsons”tan Bir Öngörü Daha: Kosova – Sırbistan Savaşı ve “Oppenheimer” Filmi