in , ,

“Noragami” 13 Yıllık Yolculuğunun Sonuna Geldi: Manga 27. Cildiyle Final Yaptı

Noragami mangası sonlandı. Anime uyarlamasıyla da dünya çapında birçok okura ulaşan macera, 27. cildiyle tamamlandı.

Noragami Mangası Final Yapıyor
- Reklam -
- Reklam -

Adachitoka’nın uzun soluklu manga serisi Noragami, 13 yıllık macerası sonrası finale ulaştı. Aylık Shonen dergisinin 6 Ocak’ta yayınlanan yeni sayısıyla birlikte, doğaüstü aksiyon dolu hikâyenin yolculuğu da resmen sona erdi.

Başlangıçta 2023’ün sonlarında yayınlanması planlanan Noragami’nin 27. ve son cildi bu yılın başında tamamlanmış oldu ve Aralık 2010’da başlayan anlatının finaline işaret etti.

Manga, evsiz bir tanrı olan Yato ile birlikte esrarengiz Hiyori ve sadık Yukine’nin maceralarını anlatıyor. Kendi büyük tapınağını inşa etme arzusuyla yanıp tutuşan Yato, bu hayalini gerçekleştirmek için kazancını kullanarak sayısız kişiye yardım ediyor.

- Reklam -

Noragami Mangası 27. Cilt ile Final Yapıyor

Seri sadece manga sayfaları ile sınırlı kalmadı. Aynı zamanda Bones tarafından üretilen iki anime sezonuna da uyarlandı. Koutarou Tamura tarafından yönetilen seri, 2014 ve 2015 yılları arasında yayınlandı izleyicilerle buluştu. Toplamda 25 bölümden oluşan sezonlardan ilki 2014’ün başında yayınlandı ve son üç bölümü filler olarak hazırlandı. Devam sezonu Noragami Aragoto 2015 yılında yayınlandı. Uyarlama ayrıca mangada yer almayan bazı özel maceralar da içeriyor. İlk ikisi Aragoto’nun 19. ve 20. bölümleri arasında geçerken, kalan ikisi ikinci sezondaki olaylardan sonra geçiyor.

Noragami Mangası Final Yaparken 3. Sezon İhtimali Uzak Gözüküyor

Mangayı Noragami: Stray God başlığı altında yayınlayan Kodansha USA, hikâyenin özünü Yato’nun fedakar ama girişimci çabaları, okul bahçesindeki çatışmaları çözmekten kayıp evcil hayvanları bulmaya kadar ihtiyacı olanlara cüzi bir ücret karşılığında yardım sunması olarak özetliyor. Ayrıca Kodansha USA tarafından İngilizce olarak yayınlanan Noragami: Stray Stories yan serisi de serinin evrenini genişletti.

- Reklam -

Noragami Mangası 27. Cilt ile Final Yapıyor

13 yılı aşkın bir süreye yayılan 109 bölümle Noragami, manga ve anime dünyasıdaki sadık okuyucularına veda ediyor. Hayranlar ayrıca yıllardır anime için yeni bir sezonun gelmesini bekliyor. Ancak 3. sezon hâlâ bir ihtimal olarak kalmaya devam ediyor.

Sizler mangayı okuyor muydunuz? Son bulması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Anime Corner

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gölgeli Muhabbetler - Cemil Kavukçu

Cemil Kavukçu’nun Yeni Öykü Kitabı “Gölgeli Muhabbetler” Raflarda

Ay Kaynaklari Somurusu

Bilim İnsanları Uyardı: Ay Kaynaklarının Kontrolsüzce Sömürülmesi, Geri Dönüşü Olmayan Kayıplara Yol Açabilir