in ,

Cemil Kavukçu’nun Yeni Öykü Kitabı “Gölgeli Muhabbetler” Raflarda

Cemil Kavukçu yeni öykü kitabı “Gölgeli Muhabbetler” ile raflardaki yerini alıyor. Eser, Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Gölgeli Muhabbetler - Cemil Kavukçu
- Reklam -
- Reklam -

Cemil Kavukçu imzalı Gölgeli Muhabbetler okurla buluşuyor. Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi kapsamında yayımladığı eser, yazarın son öykülerini bir araya getiriyor.

Türk edebiyatının önde gelen öykücülerinden Cemil Kavukçu, 2022’deki Boş Zamanlar’ın ardından yeni öykü kitabı Gölgeli Muhabbetler ile raflarda.

1951 senesinde Bursa’da doğan Cemil Kavukçu, Patika adını taşıyan eseriyle Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’nü kazanmıştı. Yazar, 1996’da Uzak Noktalara Doğru ile Sait Faik Hikâye Armağanı’na, 2009’da Angelacoma’nın Duvarları ile Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’ne ve 2013’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne değer bulunmuştu.

- Reklam -

Can Yayınları bir yandan yazarın kitaplarını taze kapaklarla yenilerken bir yandan da külliyatı yeni çalışmalarıyla genişletmeye devam ediyor.

Yazarın yeni kitabı Gölgeli Muhabbetler, iki ana başlıkta şekilleniyor. Eserin Gölgeli Muhabbetler bölümünde Berber, Gölgeli, Makasçı Kâmil, Simitçi, Vesikalık Fotoğraf ve Keşke Öyküleri; Geçmiş Günlerden Bir Teselli bölümünde ise Boğazova ve Dasbets Buluşması isimli öyküler yer alıyor.

Gölgeli Muhabbetler – Cemil Kavukçu | Arka Kapak Tanıtımı

Gölgeli Muhabbetler - Cemil Kavukçu

Bak ne anlatacağım, diyorum karşımdaymışsın gibi ve sen gülmeye –yok lıkırdamaya– hazır bir yüzle bakıyormuşsun gibi. Belki de kuşkuyla bakacaksın çünkü son günlerde pek keyfin yoktu, beni dinliyormuş gibi yapıyordun ama aklın başka yerdeydi. Senin eski halini, her şeye boş veren, dünya umurunda değilmiş gibi lıkır lıkır gülüşünü, saçma sapan sorularını ve gölgeli muhabbetlerimizi çok özledim. Bu zorlama olacak, biliyorum, yine de denemek istiyorum.

1983’te yayımlanan ilk kitabı Pazar Güneşi’nden beri bize en olmayacak yerlerden, hiç beklemediğimiz zamanlardan, asla ummadığımız kişilerden bulup çıkarıverdiği öyküleri anlatan Cemil Kavukçu, Gölgeli Muhabbetler’de de hikâyesine kaldığı yerden devam ediyor.

- Reklam -

Tek başına da ayakta duran ama birbirine sataşmadan da edemeyen, sonuna gelindiğinde okuyanı bir dostla vedalaşmış gibi hüzünlendiren öyküler bunlar.

Cemil Kavukçu, on yıllardır yazdıklarıyla genç yazarlara önemli bir ders veriyor: Öykü çok da uzakta değil.

Toplamda 96 sayfadan oluşan öykü kitabının editörlüğünü Mustafa Çevikdoğan, düzeltisini Aylin Samancı Elmasdağ, mizanpajını Bahar Kuru Yerek üstleniyor. Kapak deseni Melih Kavukçu imzasını taşıyan eseri Ocak 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Can Yayınları çatısı altında devam eden Çağdaş Serisi’ndeki diğer kitaplara buradan, Cemil Kavukçu külliyatının sıralamasına ise buradan göz atabilirsiniz.

Cemil Kavukçu’nun yeni kitabı Gölgeli Muhabbetler hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ranger's Apprentice Film Uyarlaması

Popüler Fantastik Roman Serisi “Ranger’s Apprentice” Film Oluyor

Noragami Mangası Final Yapıyor

“Noragami” 13 Yıllık Yolculuğunun Sonuna Geldi: Manga 27. Cildiyle Final Yaptı