in ,

Popüler Fantastik Roman Serisi “Ranger’s Apprentice” Film Oluyor

Ranger’s Apprentice film uyarlaması yolda. John Flanagan imzalı fantastik roman serisi, Ted Melfi tarafından beyaz perdeye taşınıyor.

Ranger's Apprentice Film Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Ranger’s Apprentice film adaptasyonu geliyor. Türkçeye Gölgelerin Efendisi adıyla tercüme edilen John Flanagan’ın fantastik roman serisi, Hidden Figures’in yönetmeni Ted Melfi tarafından perdeye uyarlanıyor.

Avustralyalı fantastik roman yazarı John Flanagan’ın ilk kitabı 2004 yılında yayımlanan Ranger’s Apprentice serisi beyaz perdeye taşınıyor. Toplamda yan serileriyle birlikte 16 kitaptan oluşan Gölgelerin Efendisi, Türkçede bir dönem Beyaz Balina Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

Amerikalı yapım şirketi Skydance Media, uzun soluklu fantastik roman serisinin uyarlama haklarını satın aldı. Skydance aynı zamanda Hidden Figures, Going in Style ve St. Vincent yapımlarıyla tanınan Ted Melfi’yi de yönetmen koltuğuna geçirdi.

- Reklam -

Ranger’s Apprentice Film

Deadline’ın haberine göre Melfi serinin ilk filmini yazıp yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek. İlk yapım, John Flanagan imzalı roman serisinin ilk iki kitabı The Ruins of Gorlan (Gorlan Harabeleri) ve The Burning Bridge’e (Yanan Köprü) dayanacak.

Ranger’s Apprentice Filmi Uzun Soluklu Bir Sinema Macerasının İlk Ayağı Olabilir

Ted Melfi filme dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

Ranger’s Apprentice’ın dünyadaki amaçlarını bulmaya çalışan bir grup yetime odaklanması hiç eskimeyen, dokunaklı ve sinematik bir tema. Bunu beyaz perdeye uyarlama fırsatına sahip olmak heyecan verici.”

Serinin kitapları Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 milyondan fazla sattı ve onlarca dile tercüme edildi. Bu durum, uzun soluklu bir film serisi için cazip bir pazar oluşturuyor.

Öte yandan Skydance, Flanagan ile olan yolculuğunu uzun soluklu tutmaya kararlı. Yapım şirketi aynı zamanda yazarın spin-off serisi The Brotherband Chronicles’ın da haklarını satın almış durumda.

- Reklam -

John Flanagan

Avustralyalı yazarın küçük oğlunu okumaya teşvik etmek için yazdığı öykülerden doğan Ranger’s Apprentice, yetenekli okçular ve iz sürücülerden oluşan Korucular’ın, kötülüklere karşı koruduğu fantastik diyar Araluen Krallığı’nda geçiyor. Seri, bir korucu olan Halt’ın yanına çırak olarak verilen genç yetim Will’e odaklanıyor. Will’in arkadaşları ve Halt’ın korucu arkadaşları ile birlikte krallığın güvenliğini tehdit eden haydutlar, tarikatlar, canavarlar ve büyücülerle mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

The Ranger’s Apprentice filmi ile birlikte yönetmen Melfi’nin ilk kez tam anlamıyla fantastik bir dünyaya adım atmış olacak. Yönetmenin 2021 tarihli komedi-drama yapımı The Starling; gerçekçi bir anlatıyı takip etse de yer yer fantastik öğelere de ev sahipliği yapıyordu.

Seri daha önce 2008 yılında Warner Bros. tarafından perdeye taşınmaya çalışılmış ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Film uyarlamasının ne zaman gösterime gireceği ve kadrosunda kimlerin yer alacağı gibi detaylar henüz bilinmiyor.

Ranger’s Apprentice film uyarlaması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neptün ve Uranüs'ün Gerçek Renkleri Ortaya Çıktı

Neptün ve Uranüs Gezegenleri İlk Kez Gerçek Renkleriyle Görüntülendi

Gölgeli Muhabbetler - Cemil Kavukçu

Cemil Kavukçu’nun Yeni Öykü Kitabı “Gölgeli Muhabbetler” Raflarda