in , ,

Pokémon Oyun Kartı Hırsızlarına Uluslararası Operasyon: Japonya ve ABD’de Tutuklamalar

Pokémon kartı hırsızlarına Japonya ve ABD’de operasyon yapıldı. Ele geçirilen oyun kartlarının değeri toplamda 700 bin doları aşıyor.

Pokémon Kartı Hırsızlarına Uluslararası Operasyon
- Reklam -
- Reklam -

Pokémon kartı hırsızlıklarındaki artış, kolluk kuvvetlerini alarma geçirdi. ABD ve Japonya’daki yetkililer, bu soygunlara karışan şüphelilerin yakalanmasında önemli ilerlemeler kaydetti.

Dünya çapında milyonlarca hayranı olan Pokémon, yıllardır küresel bir fenomen olmaya devam ediyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen marka, video oyunları, anime, manga, filmler, oyuncaklar ve daha fazlasını içeren geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Örneğin Palworld oyununun milyonlarca oyuncuya ulaşmasının bir sebebi de, karakterlerinin Pokémon canavarlarıyla benzerlik göstermesiydi. Ki bu durum The Pokémon Company’nin oyunu incelemek amacıyla başlattığı soruşturmayı beraberinde getirdi.

Tüm bunların yanı sıra marka özellikle oyun kartlarıyla da dikkat çekiyor. Bu kartların bazıları kara borsada astronomik fiyatlarla alıcı bulabiliyor. Hem ABD hem de Japonya’da, oyun kartlarını yasadışı yollarla elde eden kişilere yönelik operasyonlar düzenlendi.

- Reklam -

Pokémon Kartı Hırsızlarına Uluslararası Operasyon

Amerika Birleşik Devletleri’nin Bellevue kentinde Kelly B. Wick adlı 52 yaşındaki bir adam, bir konutun deposundan yaklaşık 50.000 dolar (yaklaşık 1,6 milyon lira) değerinde Pokémon kartı çaldığı iddiasıyla tutuklandı ve suçlandı. Tutuklama, Wick’in beyaz kamyonetinin ruhsat süresinin dolduğunu fark eden Kirkland Polis Memuru tarafından başlatılan rutin bir trafik durdurmasını takiben gerçekleşti. Daha sonra yapılan incelemede kamyonetin kasasında çalıntı Pokémon kartları ve mallarla dolu kuru karton kutular olduğu ortaya çıktı.

Bellevue Polis Dedektifleri daha sonra Wick’in hırsızlıkla bağlantısını video kanıtlarıyla doğruladı ve birinci derece hırsızlık ve ikinci derece hırsızlık suçlarından hapse girmesine neden oldu.

Amerika Kelly B. Wick Pokémon Kartı

- Reklam -

Japonya’da Pokémon Kartı Çetesine Baskın Düzenlendi: Değeri 20 Milyon TL’yi Aşıyor

Eş zamanlı olarak Japonya’nın başkenti Tokyo’da dört kişi Ikebukuro’daki bir mağazaya yasadışı yollardan girip 400 Pokemon kartını çaldıkları şüphesiyle yakalandı. Oyun kartlarının değerinin yaklaşık 100 milyon yen (665 bin dolar) olduğu tahmin ediliyor. Gözaltına alınanlardan bazılarının çalıntı kartları Çin vatandaşlarına sattıklarını itiraf etmeleri soruşturmayı daha da karmaşık hâle getirdi.

Tokyo polisi şimdi bu kişilerin 2023 yılında Japonya’nın başkentindeki oyun kartı mağazalarında yaklaşık 20 benzer hırsızlık olayına karışmış olma ihtimalini araştırıyor. Tutuklamalar, kazançlı Pokémon kartı pazarını hedef alan suç şebekelerinin yarattığı büyüyen tehdidi vurgulamakta ve dünya çapında yetkilileri bu yasadışı ticaretle mücadelede işbirliği yapmaya sevk ediyor. Soruşturma ilerledikçe, uluslararası toplum bu tutuklamaların gelecekteki hırsızlıklar için caydırıcı olup olmayacağını veya değerli koleksiyonları korumak için daha fazla önlem gerekip gerekmediğini yakından izliyor.

Pokémon Oyun Kartı Hırsızlarına Uluslararası Operasyon: Japonya ve ABD'de Tutuklamalar

Sizce Pokémon kartları neden bu kadar değerli? Bu yasadışı ticaretin önüne nasıl geçilebilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynaklar: Dextero, NHK

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Meryl Streep - Only Murders in the Building 4. Sezon Kadrosu

Meryl Streep, “Only Murders in the Building”deki Rolünü 4. Sezonda Yinelemeye Hazırlanıyor

Olağanüstü, Sıradışı ve Mükemmel - J. Hakan Dedeoğlu

J. Hakan Dedeoğlu’nun Yeni Romanı “Olağanüstü, Sıradışı ve Mükemmel” Okurla Buluşuyor