in ,

The Pokémon Company, “Palworld” Sessizliğini Bozdu: Soruşturma Başlatılacak

The Pokémon Company, “Pokémon” oyunlarıyla benzerliğiyle öne çıkan yeni fenomen “Palworld” hakkında açıklama yaptı.

The Pokemon Company - Palworld Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

The Pokémon Company, kısa sürede fenomen hâline gelen Palworld oyunu hakkında bir açıklama yayınladı. Ünlü oyun şirketi, “fikri mülkiyetlerini ihlal eden eylemleri araştırmak” üzere soruşturma başlattı.

19 Ocak 2024 tarihinde erken erişime açılan Pocket Pair imzalı Palworld oyunu ilk 8 saatinde 1 milyon, ilk 24 saatinde ise 2 milyon satış gerçekleştirerek büyük yankı uyandırmıştı. Beşinci günün sonunda 7 milyon satış açıklayan şirket özellikle anime ve oyun serisi Pokémon’un dünyasıyla olan benzerlikleriyle ön plana çıkmıştı.

Palworld Steam’de anlık oyuncu sayısında Counter-Strike 2 ve Dota 2 gibi popüler yapımları da geride bırakarak kısa sürede adından çokça söz ettirdi. “Pal” adı verilen Pokémon benzeri yaratıkların Poké topu benzeri araçlarla yakalandığı, Pal’lerin savaşlara sürüldüğü, beslendiği ve farklı görevlerde çalıştırıldığı yapım; aynı zamanda silah kullanımı ve bir tür “kölelik” sistemiyle de ikonik Pokémon markasından ayrışmıştı.

- Reklam -

The Pokemon Company - Palworld Açıklama

Benzerlikler ve farklılıklar bir yana, hak sahibi The Pokémon Company bu duruma sessiz kalmadı ve resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı.

The Pokémon Company “Palworld” Oyunundaki Olası Hak İhlallerini Araştıracak

Her iki oyun arasındaki benzerliklere dair tartışmalar hız kazanırken The Pokémon Company yayınladığı resmi açıklamada fikri hakları ihlal eden eylemlerin araştırılacağına dikkat çekti.

“Ocak 2024’te piyasaya sürülen bir oyunla ilgili birçok soru aldık. Bu oyun için Pokémon fikri mülkiyetinin veya varlıklarının kullanımı için herhangi bir izin vermedik. Pokémon ile ilgili fikri mülkiyet haklarını ihlal eden her türlü eylemi araştırmak ve gerekli önlemleri almak niyetindeyiz. Her bir Pokémon’u ve dünyasını el üstünde tutmaya ve beslemeye devam edeceğiz. Gelecekte de Pokémon aracılığıyla dünyayı bir araya getirmeye devam edeceğiz.”

- Reklam -

The Pokemon Company - Palworld

Bu açıklamaya karşın Palworld’ün yapımcısı Pocketpair CEO’su Takuro Mizobe, daha önce verdiği bir demeçte ekibinin Pokemon veya diğer popüler oyun serileriyle herhangi bir telif hakkı ihlalinden kaçındığından emin olduğunu belirtmişti. The Pokemon Company’nin eski baş hukuk sorumlusu ise yaptığı açıklamada Palworld’ü bir tür “soygun” olarak tanımlamıştı.

The Pokémon Company’nin açıklaması ve iki oyun arasındaki benzerlikler hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Constellation Dizisi Apple TV Fragman

Apple İmzalı Bilimkurgu Gerilim Dizisi “Constellation”dan Fragman Yayınlandı

Deadpool 3 Çekimleri Tamamlandı - Marvel

Ryan Reynolds Duyurdu: “Deadpool 3” Filminde Çekimler Sona Erdi