Menu
in ,

Yönetmensiz Kalan Yeni “Street Fighter” Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Street Fighter filmi vizyon tarihi açıklandı. Danny ve Michael Philippou’nun yönetmenlik koltuğundan ayrıldığı uyarlamada çalışmalar devam ediyor.

Street Fighter vizyon tarihi sonunda açıklandı. Capcom’ın efsanevi video oyun serisinin yeni sinema uyarlaması, bazı belirsizliklere rağmen ilerlemeye devam ediyor.

İlk defa Nisan 2023’te duyurulan yeni Street Fighter film uyarlaması kısa bir süre önce hayranları üzen bir haberle gelmiş ve yönetmenler Danny ve Michael Philippou’nun projeden ayrıldığı açıklanmıştı. Bu durum hayranları endişelendirmişti çünkü Philippou kardeşler son dönemlerin dikkat çeken korku filmi Talk to Me ile adlarından söz ettirmişlerdi. Yönetmenlerin projeden ayrılma sebebi ise şu an A24 için hazırladıkları korku filmi nedeniyle takvim uyuşmazlıkları olarak gösteriliyor.

Street Fighter, 1987’den beri dünya çapında 49 milyondan fazla kopya satarak, tüm zamanların en sevilen ve en çok satan video oyunlarından biri haline geldi. Oyun uluslararası bir dövüş turnuvasında yarışan dövüşçülerin hikâyesini anlatırken, her yeni sürümde karakterler ve hikâye evreni genişletildi. 1991 yılında çıkan Street Fighter II, dövüş oyunlarının mekaniğini kökten değiştiren kombo saldırılar ve özel hareketler gibi yenilikler getirerek serinin popülaritesini artırdı.

- Reklam -

Sony ve Legendary Pictures’ın ortak yapımı olan yeni uyarlama, sadece video oyunu severleri değil, aynı zamanda genel sinema izleyicisini de heyecanlandırmayı amaçlıyor. Ancak projenin önünde bazı ciddi zorluklar var. Öncelikle Philippou kardeşlerin projeden ayrılmasının ardından yeni bir yönetmen bulunması gerekiyor. Ayrıca geçmişteki Street Fighter filmlerinin kötü itibarı, yeni uyarlama için bir başka büyük meydan okuma oluşturuyor.

1994 yapımı Street Fighter filmi, Jean-Claude Van Damme ile başrolü paylaşan Raul Julia’nın performansına rağmen eleştirmenlerden düşük puanlar almış ancak gişede başarılı olmuştu. 2009 yılında yayınlanan Street Fighter: The Legend of Chun-Li ise hem eleştirmenler tarafından ağır eleştirilere maruz kaldı hem de gişede büyük bir başarısızlık yaşadı. Rotten Tomatoes’da sırasıyla %11 ve %3 gibi düşük puanlarla söz konusu filmler oyunun hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Yeni Street Fighter Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Son yıllarda video oyunlarından uyarlanan filmler ve diziler kritik ve ticari başarılar elde etmeye başladı. Sonic the Hedgehog, Uncharted ve The Super Mario Bros. Movie gibi yapımların yanı sıra The Last of Us ve Fallout dizileri de büyük beğeni topladı. Street Fighter’ın yeni uyarlamasının da benzer bir başarı yakalaması umut ediliyor. Ancak oyunun karmaşık ve parçalı hikâye yapısı onu başarılı bir şekilde sinemaya uyarlamayı zorlaştırıyor gibi görünüyor.

Yeni Street Fighter filminin vizyon tarihi de yönetmenler ayrılmış olmasına rağmen 20 Mart 2026 olarak açıklandı. Yani 2 yıldan daha az bir süre içerisinde filmin tüm hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor. Film yönetmenlerini kaybettiği gibi henüz projede yer alacak hiçbir oyuncu da açıklanmadı. Aynı dönemde The Cat in the Hat, The Exorcist ve The Super Mario Bros. Movie devam filmi gibi büyük yapımlar da vizyona girecek. Bu rekabetçi ortamda Street Fighter’ın nasıl bir başarı yakalayacağı merak ediliyor.

Üçüncü film uyarlamasından beklentileriniz neler? Sizce popüler oyunun yeni beyaz perde adaptasyonu bu sefer şeytanın bacağını kırabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version