in ,

Yeni “Street Fighter” Uyarlaması Geliyor: Filmi Yönetecek İsimler Belli Oldu

Yeni “Street Fighter” filmi geliyor. Popüler oyun serisinden uyarlanacak yapımı Danny ve Michael Philippou kardeşler yönetecek.

Yeni "Street Fighter" Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Street Fighter filmi için hazırlıklar başladı. Son olarak Talk to Me’yi yönetmiş olan Danny ve Michael Philippou ikilisi, yeni oyunu uyarlamasının yönetmeni olacak.

Japonya merkezli video oyun şirketi Capcom, son yıllarda aralarında Resident Evil, Mega Man, Devil May Cry ve Monster Hunter’ın da bulunduğu bir dizi zamansız video oyunu üretmesiyle tanınıyor. Ancak hayranların Japon şirketini kesinlikle hatırlayacakları bir oyun, 1987’deki ilk çıkışından bu yana uzun süredir oyun endüstrisinin temelini oluşturan Street Fighter.

Popüler video oyununun hayranları, Street Fighter film uyarlamasının geliştirilmekte olduğu duyurusuyla yıllar sonra bir kez daha ikonik karakterleri beyaz perdede görme imkânına sahip olacaklar. Legendary Entertainment’ın kısa süre önce serinin haklarını satın almıştı. Şimdi de The Hollywood Reporter‘ın haberine göre, Talk to Me filminin yapımcıları Danny Philippou ve Michael Philippou yeni uyarlamayı yönetmek üzere görüşmelere başladı.

- Reklam -

Yeni "Street Fighter" Uyarlaması Geliyor: Filmin Yönetecek İsimler Belli Oldu

1987’de bir atari oyunu olarak başlayan oyun, eşit derecede başarılı devam yinelemeleriyle tüm zamanların en başarılı dövüş oyunu serilerinden biri haline geldi. Oyun ayrıca Ryu, Zangief, M. Bison ve Chun-Li gibi en ikonik karakterlerden bazılarını da içeriyor. Uyarlamanın nasıl bir performans göstereceğini tahmin etmek için henüz çok erken olsa da, serinin hakları doğru ellere geçmiş gibi görünüyor.

Yeni Street Fighter Uyarlaması Oyuncuları Henüz Açıklanmadı

YouTube kanalları RackaRacka ile tanınan Avustralyalı film yapımcıları kısa bir süre önce, çoğunlukla olumlu eleştiriler alan ilk filmleri Talk to Me ile neler yapabileceklerini gösterdiler. Ayrıca Legendary Entertainment, özellikle Dedective Pikachu ve Warcraft gibi video oyunu uyarlamaları ile gişede büyük başarı elde etti.

Aslında seriyi yeniden başlatmak için birkaç girişimde bulunuldu; ne yazık ki, tüm uyarlamalar eleştirel olarak yasaklandı. Jean-Claude Van Damme’ın başrolünü oynadığı 1994 yapımı Street Fighter uyarlaması ve 2009 yapımı Street Fighter: The Legend of Chun-Li gelmiş geçmiş en kötü video oyunu uyarlamaları listesine katılmış olsa da, bu yıl gişede olumlu performans gösteren Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves ve The Super Mario Bros. Movie gibi bazı uyarlamaların ne kadar başarılı olduğu düşünüldüğünde Street Fighter’ı beyaz perdede bir kez daha denemek iyi bir fikir olabilir; çünkü her iki serinin de geçmişte kötü uyarlamaları olduğu hatırlanacaktır.

- Reklam -

Yeni "Street Fighter" Uyarlaması Geliyor: Filmin Yönetecek İsimler Belli Oldu

Şu an için yeni uyarlamada hangi isimlerin yer alacağı ya da çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi bilgiler belli değil.

Street Figther’ın bir kez daha beyaz perdeye gelecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

İçeriklerimizden haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Nasıl bir senaryo çıkaracaklar merak ediyorum. Gerçekçi mi fantastik mi? Mortal Kombat pek başarılı olamamıştı. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rihanna Yeni Şirinler Filmi

Rihanna, Yeni “Şirinler” Filminde Şirine Karakterini Seslendirecek

Açlık Oyunları'nın Yeni Filminden İlk Fragman Yayında

Açlık Oyunları’nın Yeni Filmi “The Ballad of Songbirds and Snakes”ten İlk Fragman