in ,

Zaman Çarkı’nın 31. Yıl Dönümü Diziden Konsept Karelerle Kutlandı

Zaman Çarkı kitaplarının ilki olan Dünyanın Gözü’nün 31. yılında, serinin dizi uyarlaması için Amazon’dan konsept tanıtım fotoğrafları geldi.

Zaman Çarkı
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Çarkı döner, çağlar gelir ve geçer, efsaneleşen anılar bırakır. Efsaneler solarak mit olur ve onları doğuran çağ yeniden geldiğinde mitler bile unutulur. Zaman Çarkı dönerken ne başlangıçlar ne de bitişler vardır.

15 Ocak ise Zaman Çarkı’nda olmayan türden bir başlangıç. Robert Jordan’ın devasa destanının ilk kitabı Dünyanın Gözü 31 yıl önce bugün yayımlandı ve fantastik edebiyatı sonsuza kadar değiştirdi. Çağlar değiştikçe, Zaman Çarkı’nın döndüğü platformlar da değişiyor ve Çark’ın her dişlisiyle Amazon’un hazırladığı diziye bir gün daha yaklaşıyoruz.

The Wheel of Time’ın Twitter sayfasından paylaşılan 17 saniyelik bir video ile hem Dünyanın Gözü’nün yıldönümü kutlandı hem de diziden yeni konsept tasarım görselleriyle ağzımıza bir parmak bal çalındı.

- Reklam -

Twitter’da paylaşılan videonun açıklaması şöyle:

Dünyanın Gözü başlangıç değildi.

Zaman Çarkı dönerken ne başlangıçlar ne de bitişler vardır.

Ama 15 Ocak 1990 tarihi bir başlangıçtı.”

Dizinin genel yapımcısı Rafe Judkins, Dünyanın Gözü’nün kendisi için önemini anlatıyor:

Dünyanın Gözü’nü özel kılan etmenler denge ve cinsiyet temalarının işleniş şekli ve karakterlerin duygusal yolculuğunu görebilmemiz. Kitapların bir hayranı olarak bu dünyaya hayat verecek olduğumuz için çok şanslı hissediyorum.”

- Reklam -

Zaman Çarkı Dizisinden Rand ve Mat İlk Kez Karşımızda

Zaman Çarkı Dizi Anakarakterler

Videonun önemi Rade’nin sözlerinden çok paylaşılan konsept tasarım görsellerinde. İlk olarak bir tepeden aşağıdaki nehre ve köprüye bakan iki karakterle karşılaşıyoruz. Bu ikilinin ana karakterimiz Rand ve arkadaşı Mat olması çok büyük olasılık.

Wheel of Time konsept

Sonraki konsept tasarımı ise bir festivalden. Dünyanın Gözü’nde bu sahne olabilecek tek yer ise Emond Meydanı’nda yapılan Kışgecesi kutlamaları.

zaman çarkı uyarlama

Diğer fotoğraflarda da birkaç karakteri küçük bir köprüden geçerken görüyoruz. Bir kamp ateşinin etrafında oturan kahramanlarımıza bakıyoruz ve sisle kaplanmış bir şehirde atıyla ilerleyen gizemli bir karakterle karşılaşıyoruz.

Wheel of Time

Wheel of Time

Robert Jordan’ın kaleme aldığı (finalini Brandon Sanderson’un yazdığı) 14 kitaplık serinin dizi uyarlaması Amazon Prime Video’da hazırlanıyor. Başkarakter Rand’ı Josha Stradowski’nin canlandıracağı dizinin geniş oyuncu kadrosuna buradan ulaşabilirsiniz. Dizinin ilk sezonu yayınlanmadan 2. sezon hazırlıklarının başladığını da hatırlatalım.

The Wheel of Time dizisi için henüz bir fragman veya yayın tarihi gelmedi.

Zaman Çarkı’nın dönüşüne bir kez de ekranlardan tanık etmek için heyecanlı mısınız? Dünyanın Gözü’yle ilgili sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Çok okumak istediğim bir seri. Bu yıl ilk kitaba başlamayı umuyorum. :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for ramazanyikici ramazanyikici dedi ki:

    Arkadaşlar seriye başlamayın sonlara bırakın :frowning: İnsanın bitiresi gelmiyor… Diğer seriler bittikten sonra sizi böyle bir şeyin beklediğini bilmek daha iyi hissettirecektir.

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bir gün olur da kitap okumayı bırakmaya karar verirsem eğer, işte o zaman kapanışı bu seri ile yaparım :sweat_smile:

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bence kapanıştan çok 2-3 kez okumalık bir seri. Ben seriyi bitireli çok uzun zaman olmadı ama o yolculuğu tekrar yapacağım.

  5. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Hem çok uzun seri hem gördüğüm kadarıyla çok kalın kitaplar :grimacing: Seveni çok ama benim gözüm korkuyor o seriden :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Doğu Demirkol BluTv dizisi fragman

Doğu Demirkol, BluTV’ye “Doğu” Dizisi ile Geliyor: İlk Tanıtım!

Disenchantment 3. Sezon Netflix

Disenchantment 3. Sezon Bölümleri Netflix’te Yayında