in

Zaman Çarkı Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Zaman Çarkı dizisi 2. sezon onayını aldı. Amazon’un merakla beklenen fantastik uyarlaması için ilk sezon çekimlerinin de tamamlandığı bildirildi.

Zaman Çarkı 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Çarkı 2. sezon onayı aldı. Amazon, Robert Jordan’ın aynı adlı ünlü fantastik kitap serisinden uyarladığı The Wheel of Time dizisinin ilk sezonun çekimlerinin tamamlanmasının ardından yeni sezonu için de onay verdi.

Robert Jordan’ın yazdığı, ölümünden sonra Brandon Sanderson’ın devam ettirdiği 14 romandan oluşan seri, fantastik edebiyat denildiğinde Yüzüklerin Efendisi ile birlikte akla gelen en önemli maceralardan bir tanesi. Geçmişten bugüne milyonlarca okura ulaşan, ülkemizde de bir hayli hayranının olduğu seri ayrıntılı evren dizaynı, karmaşık karakterleri ve kusursuz şekilde geliştirilmiş sihir sistemiyle türün önde gelen yapıtları arasında yer alıyor. Zaman Çarkı özetle, tehlikeli bir göreve çıkan ve tamamı kadınlardan oluşan Aes Sedai örgütünün bir üyesi olan Moiraine Damodred’in maceralarına odaklanıyor.

2018 yılında Amazon, The Wheel of Time serisinin dizi haklarını satın aldığını söylediğinde fantazya dünyası oldukça sevindi. Aslında seriye dair dizi olacağı 2015 yılından itibaren konuşuluyordu. Amazon’un yayın haklarını almasıyla birlikte süreç daha da hızlanmış oldu.

- Reklam -

Rafe Judkins’in başında olduğu Zaman Çarkı dizisi 2019 yılından bu yana prodüksiyona devam ediyor. Aslında ilk sezon için çekimler çok daha önce tamamlanacakken, geçen yıl tüm dünyayı saran Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimler uzun süre boyunca durdu. Fakat nihayet 1. sezon için çekimlerin tamamlandığı haberi geldi. Ancak tek haber bu değil.

Zaman Çarkı 2. Sezon Çekimleri Yıl İçerisinde Başlayacak

The Wheel of Time Dizisi Zaman Çarkı

The Wheel of Time’ın resmi Twitter hesabından paylaşılan bir gönderi ile, 2. sezon onayının da alındığı resmen açıklanmış oldu. Gönderide, 2. sezon ilk bölüm adının “A Taste of Solitude” olduğu ve Amanda Kate Shuman tarafından kaleme alındığı görülüyor. Çek Cumhuriyeti’nde tamamlanan çekimlerin ardından gelen bu sevindirici haber ile hayranlar en azından devam sezonu için rahat bir nefes alabilirler.

- Reklam -

Haber resmi olarak paylaşılsa da aslında 2. sezon hazırlıkları yeni bir bilgi değil. 2019’un son aylarına doğru çıkan bir haberde, serinin bir sonraki sezonu için çalışmaların başladığı duyurulmuştu.

Zaman Çarkı’nda Moiraine rolünde Rosamund Pike, al’Lan Mandragoran rolünde Daniel Henney, Rand al’Thor rolünde Josha Stradowski ve Nynaeve al’Meara rolünde Zoë Robins gibi önemli isimler yer alıyor. İlk sezonun toplam 8 bölümden oluşması bekleniyor. Şu an için dizinin çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Ancak çekimleri tamamlanmış olsa da en iyi ihtimalle yılın son aylarına doğru gelmesi bekleniyor.

Peki ya siz Zaman Çarkı’nın 2. sezon onayı alması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yüzüklerin Efendisi ile birlikte elinde bir diğer önemli fantastik macerayı da bulunduran Amazon’dan ne gibi hamleler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Darkhawk çizgi roman

Darkhawk 30. Yıl Dönümünü Özel Bir Seri ile Kutluyor

fransa gençer kültür harcamaları kart

Fransa, Gençlerine Kültür Harcamaları için 300 Avro Verecek