in

Darkhawk 30. Yıl Dönümünü Özel Bir Seri ile Kutluyor

Darkhawk 30. yıldönümüne özel yeni seri ile geliyor. Kyle Higgins’in yazdığı ve Juanan Ramirez’in çizdiği seride tılsım yeni sahibini buluyor.

Darkhawk çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

İlk defa 1991 yılında Tom DeFacto ve Mike Manley tarafından yaratılan Darkhawk bu zamana kadar sayısız değişimden geçti. Işınlanma, uçabilme, kendisini iyileştirme, kozmik güçlü silahları kullanmak gibi oldukça havalı özelliklere sahip. Aynı zamanda Avengers ekibinin de parçası olan kahramanımız, 30. yıldönümüne özel yeni bir seriye kavuşuyor.

Radiant Black ve Mighty Morphin’ Power Rangers çizgi romanlarından tanıdığımız Kyle Higgins, Darkhawk serisinin 30. Yılını kutlamak üzere özel bir seriye başladığını duyurmuştu. Yaptığı röportajda taze bir bakış açısıyla yeniden kurguladığı karakterini tanıttı.

“Son altı yıldır Power Rangers’ta, Winter Soldier’da ve Radient Black serisinde, şimdiki zamanın süper kahraman hikâyelerini yazmaktan çok keyif aldım. Bunların hepsi yeni nesil içindi. Fakat Darkhawk gibi bir karakter şimdiye dek sıradan inşaların bakış açılarıyla tasarlandı. Böyle düşününce ’bu dönemin genci gerçekten neler düşünür?’ sorusuna cevap veremiyor. Bu hikâye ise bu soruyu bir adım daha ileriye taşıyor. Connor’dan beklenen şeyler çok büyük ve o da ailesine geri dönmek için bu büyüklüğe ulaşmaya çabalıyor. Ancak ya önündeki yol tamamen kapalıysa, bu durumda kendisini değiştirip bu yeni duruma nasıl uyum sağlayacak ve amacını nasıl tekrar görecek? Ya yapması beklenen şeyi yapamayacak durumdaysa, o zaman neler olacak?”

- Reklam -

Yeni Darkhawk Serisi 5 Sayıdan Oluşacak

Darkhawk çizgi roman kapak

Önceki serilerde tılsımın taşıyıcısı olan Chris Powell, güçlerini bir lise öğrencisi olan Connor Young’a devredecek. NBA liginde basketbol oynama hayalini kuran Young multipl skleroz hastası olduğunu öğrendiğinde yaşamı baştan aşağıya değişir. Fakat bu değişim Darkhawk’ın tılsımını avucunda tutmasıyla çok daha farklı bir yöne sapar. Serinin yazarı Higgins, Young’ın bu durumunun Kozmik Android’i ile kuracağı bağlantıları etkileyeceğini sözlerine ekledi.

“Darkhawk teknolojisi, androidi ve silahları tamamen kozmik. Fakat bütün bunlara rağmen Connor’ın tek önemsediği şey Dünya, New York, Woodlawn Heights, babası ve arkadaşları ve tabii ki yaşamını değiştiren medikal durumu.”

Higgins ve Ramirez ikilisini daha önce Darkhawk: Heart of the Hawk isimli tek sayılık bir hikâyede görmüştük. Bu sayıda Powell’ın evreni kurtarmak için kendisini nasıl feda ettiğini okumuştuk.

- Reklam -

Bu yeni sayıda Ramirez’in iç tasarımına ek olarak, X-Men: House of X serisinden tanıdığımız Pepe Larraz Connor’ın yeni zırhını tasarlayarak destek olacak. 5 sayı olacağı söylenen serinin kapak tasarımları ise Iban Coello’ya emanet edildi.

Darkhawk çizgi roman

Marvel Comics adı altında yayınlanması beklenen Darkhawk, Ağustos 2021’de ilk sayısıyla raflardaki yerini alacak.

Peki siz yeni Darkhawk karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the hunger

Kült Vampir Filmi “The Hunger” Yeniden Çekiliyor

Zaman Çarkı 2. sezon

Zaman Çarkı Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı