in ,

“The X-Files” Dizisindeki 25 Yıllık Gizem Çözüldü

The X-Files dizisindeki 25 yıllık gizem çözüldü. 1998’de yayınlanan bir Gizli Dosyalar bölümündeki kayıp şarkı bulundu.

The X Files Dizisi 25 Yillik Gizem
- Reklam -
- Reklam -

The X-Files dizisinde yaklaşık 25 yıl boyunca bir tür gizem olarak kalan kayıp şarkı seneler sonra ortaya çıkartıldı.

İlk defa 1993 yılında izleyicisi ile buluşan gizem, korku ve bilimkurgu dizisi The X-Files, FBI ajanları Mulder (David Duchovny) ve Scully’nin (Gillian Anderson) çözülmemiş paranormal vakaları araştırmasını konu alıyor.

Toplam 11 sezon devam eden dizi sayısız gizemli olayın açığa çıktığı bir serüveni takip ediyordu. Ancak bu gizemlerden bir tanesi uzun zaman boyunca sonuca ulaştırılamamıştı. 1998 yılında yayınlanan ve dizinin 6. Sezon 5. bölümü olan Dreamland II’nun bir bar sahnesinde çalan müzik, geçen 25 yıllık sürede “kayıp” olarak nitelendirilmişti.

- Reklam -
YouTube video

(Sahneyi YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Şimdilerde yeniden izleyicilerle buluşmaya hazırlanan yapımın kayıp müziği için cevap müzik yapımcısı Rob Cairns’ten geldi.

Kayıp “The X-Files” Şarkısı “Staring at the Stars” 25 Yıl Sonra Bulundu

Şarkının ortak yaratıcısı Dan Marfisi’ye ulaşan Cairns, parçanın sadece o sahneye özel olarak yazıldığını ve Emmy ödüllü şarkıcı Glenn Jordan ile birlikte kaleme alındığını açıklıyor. Staring at the Stars ismini taşıyan şarkının yaklaşık dört saatte yazıldığı belirtiliyor. Marfisi parçanın 25 yılın ardından bulunması üzerine sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu:

“(Cairns) dedi ki, ‘Şu Twitter gönderisine bakman lazım ve eğer konuşmaya katılırsan kahraman olursun. Bunun üzerine ben de pelerini aldım ve partiye katıldım.

“Bu sahne için bir şarkı yazmamız istendi. İnsan ve uzaylı temalarını aynı anda içinde bulundurabilecek bir şey olması isteniyordu. Biz de gökyüzüne baktık ve orada uzaylılar dışında ne vardır diye düşündük. Ve yıldızları bulduk… Beyin fırtınasını böyle yapmıştık. Sonra bunu şarkıya aktardık… işte bu kadar. Uykusuna yatırmıştık ama 25 yıl sonra, işte buradayız.”

- Reklam -
YouTube video

(Videoyu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Uzaylılar ve popüler kültürdeki açıklanamayan olaylara farklı bakış açıları getiren uzun soluklu bilimkurgu dizisi The X-Files, bugün bile çeşitli gizemlerle gündemde kalmayı başarıyor. Dizi bugüne kadar geçerli olabilecek birçok fikir ve teoriye de ev sahipliği yaptığı için paranormal kabul edilen birçok olayda akla gelen ilk yapım olmayı sürdürüyor.

The X-Files Dizisi Gizemleri

İlginizi çekebilir: Kült Gizem Dizisi “Gizli Dosyalar” Hakkında 16 Gerçek

Siz yeniden bulunan şarkı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

What We Do in the Shadows 6. Sezon Final

“What We Do in the Shadows” Dizisi 6. Sezon ile Final Yapıyor

2024'ün En Çok Beklenen Filmleri Belli Oldu

2024’ün En Çok Beklenen Filmleri ve Oyunculuk Performansları Belli Oldu